Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Swietne to oczko .
Ja tak sobie stawu nie obsadzę, to tam teren inny, ziemia trochę torfowa. w niektórych miejscach ale tylko nad stawem amm bagienko. :roll:
Wiosenne kwitnienia pienne :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko niby przymrozki i sucho, a wiosna u Ciebie bardziej zaawansowana niż u nas. Kalina u mnie zielona, złotokap w lesie a wisteria potrzebuje parę dni ciepełka! Nie wiem co na paru zdjęciach np. to https://www.fotosik.pl/zdjecie/add3e04baee7f875 i jeszcze coś ale już nie będę pytać. Konieczko jest ok, wszystkie zamówione na wiosnę rośliny ładnie rosną ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Sobotę spędziłam cudownie, jestem szczęśliwa, bo to taka duża dawka cudownej energii. Spędziłam ją z wnukami, byliśmy w Berlinie na urodzinach u mojego wnusia, jak ten czas leci, już kończy 8 lat, częściej bym tak chciała mieć ich wszystkich przy sobie, ale tak się nie da, więc tym bardziej takie chwile jak wczorajsza cieszą.
Maryniu dziękuję ;:196 mrówki i u mnie się pokazują już, trzeba za wczasu zadziałać ;:108 , a ogród swój kocham, rozmawiam z roślinami, no na pewno nie jestem jedyna, ale widzę, że rośliny to lubią ;:108
Martusiu ja ten tłok lubię, kaskady jeszcze widoczne, ale chyba nie długo ;:306 , bo jeszcze mam trochę roślin do wsadzenia ;:306 , pada i u nas co dzień, ale jest ciepło to niech pada, roslinki to lubią ;:215 Pozdrawiam pięknie ;:196
Aniu to oczko to moje oczko w głowie, życie w nim tętni, roślinki rozwijają się pięknie, widziałam Twoje oczko, raczej mały staw, no tam to inaczej musisz to urządzić, w bagienku fajne roslinki posadzić, obsadzić trawami, też będzie super ;:215
Marysiu już trochę lepiej, co dzień trochę pada, ciepło, no jest jak powinno ;:215 , ten kwiatek to lepnica, pytaj kochana o co chcesz, przecież mogę się podzielić, a lepnicę mam w kilku miejscach, więc nie będzie problemu ;:196 . Zamówienie ma dojść w poniedziałek, już się cieszę :tan
Dziś tylko zdjęcia z urodzin mam, ale działeczkę mam nadzieję dzisiaj zaliczyć, bez niej dzień stracony ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, wszystkiego najlepszego dla Wnusia i całej Twojej Rodzinki ;:168 ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko - no kto jak kto, ale Ty w życiu to się nie nudzisz. ;:303 To tu to tam podróżujesz ;:215
Króliczek się podobał obdarowanym?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko wnuczek niech zdrowo rośnie na pociechę dziadków i rodziców ;:167 A swoją drogą bardzo podobny do Ciebie :D Lepnice mam wariegatę, ale ma jakiś inny pokrój ułożenia kwiatków :D Dobrego tygodnia ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i przeszła u nas pierwsza, porządna, prawdziwa, wiosenna burza z ulewą, ale na szczęście bez gradu, ja chyba nietypowa jestem, bo burzę uwielbiam, pięknie było, powietrze zrobiło się rześkie, roślinki podlane, bo dziś ich sporo posadziłam. Pojechałam dziś na działkę posiać w końcu ogórki, bo chyba zbiory w grudniu będę miała jak tak dalej pójdzie, no i oczywiście tak zajęłam się sadzeniem i przesadzaniem, że znowu ogórków nie posiałam ;:306
Przyszły już roślinki od Konieczki, ładne sadzonki, jestem zadowolona ;:215 , tyle, że nie posadzone jeszcze, ale posadzę po jutrze. Jutro do pracy, koniec mojej laby i szaleństw na ten czas niestety, będą następne :tan
Basiu dziękuję ;:196
Beatko lubię to, nie umiem usiedzieć na miejscu pięć minut ;:306 , króliczek oczywiście podobał się, przecież on taki sliczny i milusi ;:167
Marysiu dziękuję ;:196 , moja krew, więc Lepnicą mogę Ciebie obdarować, udało mi się wysiać tą niską roślinkę, co to wspominałaś o jej nasionkach, niestety tylko jedna sadzoneczka się uchowała, ale rośnie, więc i tą roślinką mogę Ciebie obdarować, co jeszcze Marysiu byś chciała zobacz, to podzielę się :wit
Trochę działeczki :wit
Borówka, Cytryniec, Aronia, Figa, Pomarańcza trójlistkowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maluchy Zeni rosną, już fajne prosiaki są :)

Obrazek

Od Konieczki Złotokap Adama, Żylistek zaróżowiony Kalmiiflora, Tawuła Grispa, Jaśminowiec pachnący poziomkami :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaplotłam trzy patyczki Hibiskusa i mam zamiar zrobic trikolor ;:oj

Obrazek

Kolejny wąż od wnuków zamieszkał nad oczkiem ;:oj

Obrazek

No i kilka jeszcze kwiatuszków :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ukorzenia się wierzba wełnista

Obrazek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko Twoja działeczka jest chyba z gumy ;:224 ,piękne masz te kwiatuszki ;:215 ,u mnie burze od wczoraj i pada ale jest ciepło więc wszystko fajnie będzie rosło zwłaszcza chwasty ;:223,ogórki posiałam w sobotę,miałam sadzinki ale mrówki mi podgryzły ;:223 .Śliczne żabki zamieszkały u Ciebie ;:333 ,serdeczne życzenia dla wnusia i całej rodzinki.Ja jadę do swoich w piątek i już moja Hania mówi ,że śpi z babcią.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , na moje oko , doszłaś do perfekcji w upychaniu ;:oj , przecież masz już teraz busz a jeszcze udaje Ci się zmieścić coś ładnego ;:138 .Pięknie przycięłaś wisterię bo ma sam kwiat . U Ciebie widzę już kwiaty na krzewuszce a u mnie jeszcze zero . Masz rację , że kwitną te rośliny co mają jeszcze czas a nie te co powinny teraz .Wypatruję u Ciebie roślin kwitnących o tej porze na niebiesko bo brakuje mi na rabacie biało niebieskiej właśnie tego koloru .Myślę że nareszcie podoba Ci się teraz domowy parapet ;:108 . Pozdrawiam , i spokojnej pracy . ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, bardzo jestem ciekawa Twojego eksperymentu z kolorowymi hibiskusami! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Iwonko widzę, że ogród i u Ciebie podlany to i wszystko ładnie kwitnie. Zakupy widzę cały czas kontynuujesz hehe ale co zrobić jak tyle rzeczy nam się podoba. Wnuki widzę babcie wspierają i upiększają działkę super ;:333 Węże i żabki pierwsza klasa.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Trytoma z tulipanami wygląda ślicznie.
U mnie już tulipanki w końcówce.A trytony mam ze 3 i wcale mi nie kwitna.Nie wiem czemu . :roll:
Borówka, Cytryniec, Aronia, te mam.
ale Figi i Pomarańczy nie mam.
Ciekawe masz krzewy Iwonko.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Fajne żabki wprowadziły się nad Twoje oczko w głowie ;:oj U mnie pełno jest żywych, takiej ilości nigdy nie było.
Same super roślinki sobie sprawiłaś, chciałabym zobaczyć, jak to wszystko upychasz, bo chyba stosujesz przy tym czarną magię :;230 A nie chciałabyś troszkę poupychać u mnie? Bo ja tej sztuki nie posiadam i potem mam ogród w 3D ;:306 Wszystko rośnie piętrowo.
To i jestem nietypowa, bo też uwielbiam burze ;:oj
Pozdrawiam ;:196
Ps. Miałam jeszcze pochwalić kropelkowe zdjęcia. Chwalę ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ;:196 to chyba nie Lepnica to o co pytała Marysia tylko Firletka smółkowa bo u mnie też zaczyna kwitnienie.Dużo zdróweczka dla wnusia w fajnym miejscu miał urodzinki zabawa na 102 i żarcia moc :;230 Kropelkowe fotki extra Ojjjjjj zrobiło się na prawdę buszowato, u mnie jeszcze trochę brakuje ,żeby tak było :;230 bo nie wszystko w jednakowej wysokości :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko jak oglądam zdjęcia....to ogarnia mnie szaleństwo Gucia tyle tego :;230 Zadowolona jestem z sadzonek Konieczki, pierwszy raz zamawiałam i jedynie mnie wkurza że maja na stronie pełno super roślin a brak w ofercie. Jednak to co przysłali przyjęło się i wygląda ok ;:333 Mają trochę bałagan o przysłali i za tydzień znowu piszą że mi wysyłają, na szczęście wcześniej telefonowali i szybko oddzwoniłam :;230
Iwonko na razie wybacz nic nie chcę, bo ślimaki wszystkie nowo wsadzone traktują jako wyplewione i rzucają się zjadając je. Muszę sobie z oślizłymi poradzić, ale nie wiem jak bo wszystkie metody stosuję a ich jest coraz więcej! Pozdrawiam i dobrego dnia! ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”