Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

i jeszcze kilka kwiatków

znaleziony w trawie

Obrazek

Obrazek

przyjęła się ketmia, długo trzymała mnie w niepewności

Obrazek

czy takie kwiatuszki można już rozsadzić?

Obrazek

róża niedługo zakwitnie

Obrazek

a tym już dobrze u mnie, widać, że lubią glinę

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

A co to masz na drugim zdjęciu?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to żurawka od Gabi! (przynajmniej tak mi się wydaje :) )
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

rogalm1 pisze:to żurawka od Gabi! (przynajmniej tak mi się wydaje :) )
Tak żurawka. A powiedz mi jeszcze długo trzeba czekac na taką roślinkę jak Ty masz?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja dostałam małą sadzonkę mniej więcej miesiąc temu i pięknie się zadomowiła, ale najlepiej zapytaj Gabrysi lub innych specjalistek :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko jestem pod wrażeniem zdjęć z opisami - super :D tereny rzeczywiście piękne i malownicze. Bardzo lubie takie klimaty :P Twój M zdolna bestia stolik niepowtarzalny i bardzo ładny :lol: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz Moniko jak tak sobie czytam już kilka stron wstecz, to myślę że za dwa lata my nie poznamy tego terenu. Przy tak ambitnej rodzince i tylu rękach do pracy, ten cały teren zmieni się w mały raj, w którym wszyscy znajdą coś dla siebie. Będą kwiaty, krzewy, drzewa, warzywniak - bo jakże by inaczej- grzyby zbierane w lasku, borówki na wrzosowisku, pewnikiem i maliniak się znajdzie bo ostrężyny pewnie już też rosną. :wink: :lol:
Dobrze, że przygoda z siekierką skończyła się tylko na strachu i wszystko jest w porządku. Stolik też jest ekstra - tylko czy będzie czas na grę, jak tyle ciekawych rzeczy się dzieje ?
Nie mogę się doczekać kiedy w kuchni zostanie upieczony pierwszy placek - mam nadzieję, że fotka będzie. :lol:
A co słychać w "domku na kółkach" ? Czy już w pełni zagospodarowany ?
Pozdrawiam i sił do pracy życzę. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dziękuję za dodatkowe zdjęcia :D Teraz juz wszystko wiem :lol:
Widziałam oczywiscie Wasz domek, ale myslałam, ze to moze zabudowania sąsiadów :lol:
Dom zdaje się powstanie na wzniesieniu? Nie widać dobrze na zdjęciu, ale chyba tak coś czytałam. Będzie cudownie! Wspaniały teren, taki urozmaicony. Daje mnóstwo mozliwości, które z pewnością wykorzystasz ;)
Grażynka przewiduje, ze za dwa lata nuie poznamy tego miejsca. Ja sie boję, czy poznamy za rok? ;:202
Życzę Ci, zeby tak właśnie było! :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Dziękuję za dodatkowe zdjęcia :D Teraz już wszystko wiem :lol:
Widziałam oczywiscie Wasz domek, ale myslałam, ze to moze zabudowania sąsiadów :lol:
Dom zdaje się powstanie na wzniesieniu? Nie widać dobrze na zdjęciu, ale chyba tak coś czytałam. Będzie cudownie! Wspaniały teren, taki urozmaicony. Daje mnóstwo mozliwości, które z pewnością wykorzystasz ;)
Grażynka przewiduje, ze za dwa lata nuie poznamy tego miejsca. Ja się boję, czy poznamy za rok? ;:202
Życzę Ci, zeby tak właśnie było! :D
Wiecie, właśnie sobie uświadomiłam, że w Dzień Kobiet posadziłam pierwszego kwiatka na naszym ugorze, czyli 80 dni temu - a teren jest nie do poznania- sad, warzywnik, maliniak (musze mu zrobić zdjęcie) i oczywiście mnóstwo kwiatków - jeszcze malutkich ale z zadatkami na piękności!

Grażynko, z ciastem to jeszcze trochę się wstrzymam, ale w wakacje wpadnijcie na kawusie i coś słodkiego, zapraszam! Domek powoli zagospodarowujemy, wczoraj na Dzień Dziecka Teściowa zafundowała nam poduszki i jaśki, bo w ten weekend będziemy wreszcie nocować "u siebie"! Trzymajcie kciuki za pogodę!

Isiu, męża już nie będę chwaliła, bo sie zepsuje, a ja mam jeszcze tysiące pomysłów do zrealizowania, a bez Niego nie da rady...
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Moniczko, tereny masz prześliczne!

A męża pilnuj i chwal :lol: To skarb, taki mąż, który nie ucieka z ogrodu :lol:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Moniko,widzę że Twoja Ketmia w podobnej fazie rozwoju.
Ja do mojej już nie mam siły,5 cm przyrostu rocznie doprowadza mnie do szału ;:214 ;:214 ;:214
Chyba muszę ją postraszyć eksmisją :;230
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Totalna depresja, zadzwoniliśmy do Pani od studni kiedy przyjedzie, bo już wyschła glina, a Pani, że zepsuła sie maszyna i najwcześniej będą mogli za trzy tygodnie! :( troche jej nie wierzę, bo w ciągu ostatnich 3 miesięcy psuje sie już kolejny raz, ale nie mam nikogo innego kto miałby wcześniej termin więc juz musze z nią wytrzymać....
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

;:168 Monisiu bardzo mi przykro może trzeba puścic wici i ktoś z Twoich kolic miał doczynienia z fachowcami od studni czekać trzy tygodnie to potwornie długo wrzuce hasło na gg może sie ktos odezwie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Myślę Moniko, że wszystko pójdzie dobrze. Czasem kiedy się wydaje, że nic już nie pomoże, coś pęka i wszystko nabiera rozpędu i w mig powstaje. Tak chyba będzie w twoim wypadku.
Nie trać wiary i bądż dobrej myśli.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. ;:215
No i wpraszam się bezczelnie na kawusię i ciasteczko z kuchni polowej. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Moniczko. Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny. Choc już sie lepiej czuję, to chyba Wasze wizyty mnie podniosły - jeszcze nic nie robie u siebie. Bardzo duze zmiany u Ciebie aż miło patrzeć i tylko pozazdrościc chęci i pomocników. Ja jakoś nie mam sił iśc do siebie i cos grzebac i aż sie boję tam zajrzeć. No ale trzeba sie wziąć za siebie i nie lamentować bo szkoda wcześniejszej mojej pracy. Buziaki i pozdowienia. ;:80
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”