Soniu tak ładnie wyrosły mi Tulipany sadzone jesienią poprzedniego roku. Jednak tylko na tej rabacie bo na nowo powstałej ani jeden się nie pokazał i mnóstwo innych cebulowych

Oczywiście jakiś gryzoń przeszedł pod ziemią i je poniszczył

Jak pieliłam tę rabatę to przez całość ziemia się zapadała.
Natomiast na pozostałych rabatach gdzie we wcześniejszych latach były sadzone Tulipany parę się pokazało kwiatów a większość poszła w duże liście bez kwiatów.
Loki trochę mnie pocieszyłeś , że i u Ciebie w tym sezonie słabsze Orliki /choć nikomu tego nie życzę/. Widocznie tak to jest z naturą , że po latach coś marnieje, coś się rozrasta a część ginie
pozdrawiam
Nareszcie się chmurzy, gdzieś w oddali słychać grzmoty i mam nadzieję,że dobrze popada. Oby tylko nie grad jak zapowiadają
Dzisiejszy ranek poświęciłam na posadzenie nowych kwiatków które dostałam w prezencie od sąsiadki
l=
https://postimages.org/]

[/url]
A na działce zrobił się busz wśród posadzonych moich drzew ozdobnych , tak się zagęściło, że wzajemnie się przykrywają

- Kalina, Perukowiec, Jaśmin. inna Kalina i z tyłu już prawie zagłuszony Berberys

pokazują się kwiatki Jaśminu

tutaj dwie takie same Kaliny . Jak sadziłam tę drugą myślałam, że będzie z kwiatami "pomponami" bo takie było zdjęcie na obrazku

Wiciokrzew pnie się na Altanę

jego kwiatki pięknie pachną

Następny Powojnik zaczyna kwitnienie

Drugi Wiciokrzew zakwita

Rogownica pnie się na ziemiankę