Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko to nie tylko ja taka pazerna na słoneczko i ciepełko.Lucynko ale za to dużo grzybów było ;:108 już się kończą, ściółka domiekła i grzybnia się robujała.
U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda, nie ogrodowałam bo chate zaniedbałam i musiałam do porządku doprowadzić ale po ogrodzie potuptałam i powiem Tobie w dzień nie czułam że to jesień, za to wieczór już zimny.

pozdrawiam ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Wiesz Lucynko wydaje mi się,że chyba dalie dlatego dopiero mają pączki,że musiałam z donic przesadzić do gruntu i to opóżniło wzrost.
Dlatego przesadziłam do gruntu,że nie rosły w donicach.Następne trzy w gruncie objadły ślimaki i jak zaczęły odrastać było już dość póżno.
W efekcie tego zakwitła tylko taka różowa o ogromnych kwiatach.
Różyczki tak pięknie Ci kwitną i widzę,że zdrowe listki mają.Ja mam zrobiony płyn od chorób grzybowych więc muszę go wypryskać.Jak
będzie pogoda w poniedziałek to prysnę na brzoskwinię i róże.Trochę póżno,ale szkoda roztworu.

Życzę zdrówka.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To widzę, że róża Novalis jest prawdziwą terminatorką. Gdyby tylko miała inny kolor ;:224 No nie lubię takiego "plastikowego fioletu" i już!

Zdrówka i słoneczka życzę, dobrej niedzieli :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko po raz kolejny nadrabiam zaległości w Twoim wątku :oops: Jesień już jest, nie da się ukryć... Bardzo sprawnie przygotowałaś działkę do zimy ;:63 Niesamowite jak wszystko zmieniło się w ciągu kilku tygodni, a przecież przez kilka następnych zmieni się jeszcze bardziej ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Niedziela, jak zwykle przeznaczona dla Boga i rodziny, upłynęła w bardzo milej i ciepłej atmosferze. A słoneczko wędrujące po lazurowym błękicie nieba od rana do wieczora fantastycznie ocieplało i rozweselało świat.
Działka dzisiaj w odstawce, a ponieważ jeszcze tylko jutro mam mieć taką ładną pogodę, to zakończę definitywnie porządkowanie tych reszteczek, które jeszcze na mnie czekają.

Iwonko [00..] - zgoda, ale jakby co, to za rok... ;:108

Iwciu - moja działeczka niewielka, a w połowie jeszcze kwitnąca, więc jedynie chwasty tam wyciapałam. ;:7
Ja też liczę na długą jeszcze jesień, ponieważ nie wszystkie chryzantemy zakwitły. :(

Soniu - załatwione. ;:333 Odszczepki rozchodnika będą Twoje, ale uprzedzam, że będzie ich dużo. ;:306

Marysiu [Maska] - w sumie to prawie tak to zabrzmiało, choć nie zostało wypowiedziane. ;:1
Zapisuję bordową, jako że pamięć ludzka jest ulotna, a moja ostatnio jakoś szczególnie. :;230
No nie zdjęłam polara, a moja sąsiadka - fakt, ze 20 lat młodsza - w koszulce na ramiączka śmigała po działce. :tan
Dziękuję za niedzielne życzenia. Spełniły się w 100%.

Krysiu [leszczyna] - u mnie też dzisiaj pięknie było, a że nie mam ogrodu kiele domu, tylko działkę hen tam..., to nawet nie zerknęłam na rabatki. ;:131 Mimo to i tak wesoło było. :tan
Jeszcze jutro mam mieć słonko, toteż na pewno skorzystam z okazji i pój.... wróć: pojadę na działeczkę. ;:108

Danusiu [danuta z] - jeśli późno do donic sadziłaś, to mogło tak być, ale ja sądzę, że powodem jest raczej niesprzyjająca pogoda. Dalie kochają ;:3 .
Nie wszystkie róże mam zdrowe, znakomita większość wyłysiała od dołu w wyniku choroby. ;:174
Dziękuję i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Mariolko - ta róża ma raczej kolor różowolawendowy, na zdjęciach nigdy nie mogę uchwycić prawdziwej barwy.
Słoneczko grzało, dziękuję. ;:196

Natalko - teraz już, gdy się przekracza bramę ogrodów działkowych, widzi się i czuje jesienne klimaty. Coraz to smutniej i coraz bardziej ponuro, coraz więcej snujących się dymów znad ognisk i ludzie tacy poubierani. ;:108
Żal serce ściska, bo wiadomo, że wkrótce widoki staną się jeszcze bardziej niesympatyczne. ;:174 I tak aż do wiosny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jest jeszcze sporo roślin, które widzę u ciebie kwitną i radują.
Michunka..och dobrze,że ją widzę.Zapomniałam o niej.Ciekawa jestem jak tam moją.Czy żyje, czy coś ma z serduszek. Czy nic :(
Dobrz czasami pozaglądać do drugich i sobie coś swojego przypomnieć.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko pierwiosnki kwitną. ;:oj Czy dalie z siewu mają u Ciebie karpy, które można wykopać? Robisz to, czy wyrzucasz? Przypomnę się wiosną. ;:180 Ciepłego poniedziałku na działkowanie. ;:3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko jak faj nie że i u Ciebie ;:3 Mimo porządków jeszcze sporo kolorków... no i te motylki... u mnie też ich jest ostatnio sporo... Podobno jeszcze będzie trochę ciepłych dni tej jesieni ... a szarotka to teraz kwitnie :oops: widziałam je tylko w górach, ale nie pamiętam kiedy :) Miłego tygodnia ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu [anabuko] - miechunkę traktuję trochę po macoszemu, ;:224 a ona zawsze gdzieś się wpycha i zdobi zakątek jesienną czerwienią. ;:333
Coś nie coś jeszcze kwitnie i jeśli mróz nie zwarzy kwiatków, to jakiś czas będą cieszyły oczy. ;:63

Soniu - przypomnij, przypomnij, bo ja mam bardzo dobrą pamięć, ino trochę krótką. ;:306
Na wszelki wypadek zakonotuję sobie w kajeciku. ;:108
Dalie z siewu traktuję jak jednoroczne i karpy wyrzucam, ;:108 bo nawet gdybym chciała je zachować, to i tak nie przetrwają u mnie do wiosny. ;:185 W marcu wysiewam w domu, potem w foliaczku na balkonie czekają na odpowiedni czas do sadzenia w gruncie. ;:108
Dziękuję, ;:196 jeszcze ten jeden dzień słoneczny bardzo mi jest potrzebny. ;:303

Ewuniu [ewarost] - motylki teraz rzeczywiście królują wśród kwiecia. ;:108 Bardzo się uwijają. :tan Ale i pszczółki też jeszcze spijają nektar. ;:63
Szarotka mnie zaskakuje, :roll: bo coraz to o sobie przypomina i pokazuje kwiatki. ;:215
Dziękuję i wzajemnie dobrego tygodnia życzę. ;:196

Obrazek

Dobrej, spokojnej nocy bez przymrozków wszystkim Wam życzę, dużo ;:3 na jutro i na cały tydzień wspaniałej pogody. ;:cm ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Lucynko, jesteś moim niedościgłym wzorem. Ja też chciałabym zostawić ogród uporządkowany przed zimą ale Twojej perfekcji, to nie osiągnę. Wszystkie rabaty wypielone, o matko! Czapki z głów!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Fajne to ostatnie zdjęcie takie kolorowe.
Ja dziś posiałam czosnek :;230 .Wiatr dziś u nas straszny.Ludzi było mało.Dobrze,że mąż zabrał mnie o 14-ej.

Życzę zdrówka.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Zdaje się, że dzisiejszy dzień był na razie ostatnim spędzonym na działce przed czekającymi mnie deszczami. Już ok. 16-tej słońce schowało się za chmury i od razy zrobiło się bardzo zimno, tym bardziej że i wiatr dawał się we znaki.
Zerwaliśmy winogronka i uciekliśmy do ciepłego domku.

Obrazek

Jutro będę robiła z nich galaretkę do zimowej herbatki. W połączeniu z wywarem z malinowych patyczków będzie nie tylko smaczna, ale też prozdrowotna.

Kasiu [kania] - gdybyś zobaczyła moją działkę w trakcie całego sezonu, to nie chciałabyś takiego wzoru. ;:306
Poprzedniej jesieni zostawiłam porządkowanie do wiosny, wiosną przyszły choroby w rodzinie i działka zeszła na trzeci plan.
W tym roku postanowiłam niczego do wiosny nie zostawiać, ;:185 a że Bozia pozwoliła, to postanowienie stało się czynem. ;:108

Danusiu [danuta z] - u mnie też wiało, a im bliżej wieczoru, tym mocniej. ;:224
My ostatnio na działkę jeździliśmy po wcześniejszym obiedzie z uwagi na określone pory posiłków M. Nawet mi to odpowiadało, ;:333 ponieważ w godzinach późniejszych powietrze było lepiej nagrzane ;:3 i dopiero dzisiaj z każdą godziną robiło się chłodniej. ;:222
Dziękuję ;:180 i wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

To powiadasz, Lucynko, że sezon od dzisiaj masz prawie zakończony. ;:215
Ja jeszcze liczę na jakieś korzystne dni by co nieco u siebie podziałać. Ale jakby co to i bez tego też się obejdzie, bo nie tylko od pogody jest to uzależnione ale także czy uda mi się właśnie wtedy dostać wolne.
Szarotkę znam tylko ze zdjęć i opisów. :oops:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko fakt, kwitnień jest coraz mniej, ale na jakiś czas przynajmniej drzewa zapełnią pustkę swoimi kolorami, gorzej będzie potem... ;:185 Najbardziej nie znoszę tych szarych okresów, tuż przed zimą i tuż przed wiosną, po roztopach. Ale to jeszcze trochę, trzeba się cieszyć z obecnych kolorów ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko widzę że i ty masz ślepe szpaki ;:306 bo zostawiły ci winogronka... zaczyna się czas na herbatki, galaretki, dżemiki i ciepłe domowe kapcie ;:168 Nie lubię takich dni z chlapą i deszczem a one nieuchronnie nadchodzą nieuchronnie... Pozdrawiam cieplutko ... ostatnie fotki dobrane kolorystyczne ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”