Aniu chmury może i wyglądały groźnie ale nic nie popadało

. One tylko postraszyły. Własne pomidorki są bardzo smaczne . Co prawda mam tylko koktajlowe ale może w przyszłości będę sadziła też i inne. To prawda, dokupiliśmy działkę i teraz mam 19 arów

. 30 arów ma Kasia więc musiałaś źle doczytać

. W każdym razie ten nasz areał i tak jest całkiem spory i będzie co robić przez najbliższe lata. Tobie również gratuluję powiększenia włości

. Praca, nie zająć, nie ucieknie a zdrowie najważniejsze

. My tego roku nie planujemy wielkich prac bo mój eM jedzie za tydzień na poligon do października a potem ja jadę na trzy tygodnie na turnus rehabilitacyjny z córką i wrócę w listopadzie dlatego nie będziemy mieli czasu na jakieś prace. Wiosną ruszymy z kopyta

.
Lenko dziękuję

. Bardzo długo to trwało i tym bardziej się cieszę, że już po wszystkim.
Małgosiu dziękuję

. Rozumiem to bardzo dobrze. Mi było dziwnie wygrać z Ewą bo przecież również Ją odwiedzam

a poza tym ma cudny różany ogród. Mam nadzieję, że Ewa też będzie miała tą przyjemność zwycięstwa.
Dominiko dziękuję

. Teraz mam pole do popisu ale ile pracy nas teraz czeka . Mam nadzieję, że za kilka lat teren będzie chociaż trochę zagospodarowany. Oby tylko zdrowie dopisało

. Nie mam pojęcia co do za dalia ale jest przepiękna . Nie wiedziałam, że dalie mogą mieć tak duże kwiaty

. Na pewno pokuszę się o jeszcze kilka odmian w przyszłym roku ale tym razem z pewnego źródła a nie z marketu

.
Aniu-Ann_85 Heritage mam od jesieni i niewiele mogę na razie o niej powiedzieć. Jak do tej pory trochę marnie mi rośnie bo jest niska ale w ogóle nie jest wiotka. Dumnie trzyma swoje kwiaty

. Na razie nie kwitła zbyt obficie ale może za rok będzie lepiej. Liczę, że Twoja zmężnieje

. Dziękuję

.
Basiu bardzo Ci dziękuję

i pozdrawiam.
Agnieszko bardzo dziękuję

. Nowy teren wiążę się z większym wysiłkiem na początku ale mam nadzieję, że podołamy . Potem będzie tylko czysta przyjemność tworzenia i sadzenia

. Myślę, że każda ogrodniczka skrycie o tym właśnie marzy a zwłaszcza w momencie kiedy brakuje już miejsca na nowe nabytki.
Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę

.