Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

menia pisze:Storczykowa dlaczego nie można robić listkom zdjęć ;:88
bo aparat nie jest tylko mój - jest przede wszystkim moich rodziców. ale gdybym mogła, zrobiłabym mu fotkę. i może dziwnemu pędzikowi na białym Phal. też.
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Ach..... A już się bałam, że jest zakaz :mrgreen:
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Czyli mogę robić zdjęcia listkom :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie za bardzo mogę. kwiatom storczyków mogę robić, ale też nie tak dużo jak niektórzy.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

Storczykowo, dlaczego nie możesz robić zdjęć?
platynka :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kwiatom mogę, ale listkom czy korzonkom nie, bo jak pisałam już wcześniej, aparat nie jest tylko mój. on jest moich rodziców. raczej bym nie chcieli, bym zapychała miejsce w aparacie listkami, korzonkami itp.

a tak poza tym u moich storczyków jest ok. łodyżki/listki/korzonki rosną. chciałabym, by jeszcze inne Phalaenopsisy puścimły kwiaty, zwłaszcza biały z rózową warżką. ma przecudowne, długie, sztywne, błyszczące liście.
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

A nie możesz tych zdjęć pousuwać zaraz po przerzuceniu na komputer ?

Sama jestem ciekawa tej keiki przy roślinie bez środka 8)
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Ja zawsze tak robię - co prawda aparat jest mój, ale po prostu żeby nie zaśmiecać, to od razu ściągam zdjęcia na komputer, a z aparatu usuwam ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja z aparatu zdjęć kwiatów storczyków nie usuwam, bo te ładniejsze potem się daje do wywołania i trzymam w albumie. a teraz się ich bardzo dużo nazbierało do wywołania... a ten keik to sobie rośnie spomiędzy liści, tuż nad obecnie kwitnącą łodyżką kwiatową. na początku myślałam, że to też będzie łodyżka, ale potem okazał się keik. a liście z wierzchołka nie rosną, więc go nie ma. wyrósł keik. rośnie szybko. na innym Phal. rok temu też wyszedł taki keik, bo tamten stracił wierzchołek od słońca (oparzyło mu liść sercowy i odpadł). teraz keik tamtego storczyka jest już duży i zdolny do kwitnienia, choć obecnie nie kwitnie, ale może niedługo coś puści.
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że mój keik zakwitł po trzech latach od pojawienia się na łodydze.

Ale ja się mu nie dziwie, bo go wtedy do ziemi wsadziłam :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a mój keik wyrósł między liśćmi. zakwitł pół roku po wyrośnięciu. a ten na liodoro dopiero ma 2 listki. takie na łodydze miałam z 3 lata temu, niecały rok po kupieniu pierwszego storczyka, ale i on i keiki uschły - przez nawożenie (i od tego czasu nie nawożę).
Awatar użytkownika
Andzio
200p
200p
Od: 5 maja 2007, o 19:23

Post »

:shock: :shock: :shock: jestem pod wrażeniem.....piękno,piękno...a ja Ci podeślę..też coś :wink: :wink: Obrazek Obrazek
nie są to storczyki ale też ładne...pozdrawiam
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ładne. takie fioletowe koniczynki mój tata ma na podwórku. a ja się obecnie trzymam storczyków, ale mam też fiołki i skrętniki. zanim zaczęłam zbierać storczyki, miałam anturia, skrzydłokwiaty, peperomie, maranty, fiołki, ficusy, muchołapki, zroślichy i wiele innych, teraz już nie pamiętam, bo to dawno było.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Ja powoli wynoszę ze swojego pokoju inne kwiaty ;) Wyniosłam już wielkie anturium i hoję ;) zostały jeszcze 3 fiołki ;) Ale kto wie... jak mi braknie miejsca, to pewnie i one zmienią miejsce zamieszkania ;)

Dusia, wyczytałam na innym wątku, że haftujesz obrazek z phalaenopsisem. Może byś pokazała na jakim etapie. Przyznam, że podziwiam osoby haftujące, ja zdecydowanie nie miałabym do tego cierpliwości ;) Gdy byłam mała to coś tam próbowałam dziergać, ale to był krótki epizod. Z muliną miałam więcej wspólnego, bo namiętnie tworzyła różnego rodzaju plecionki ;) Ale i z tym skończyłam.
A może masz jakiś inny obrazek wyhaftowany przez siebie. Bardzo chciałabym zobaczyć jakieś Twoje dzieło ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mam fotkę innego wyhaftowanego przeze mnie, ale tamten kiepsko wyszedł na fotce, ale mogę pokazac, jak chcesz. tamtego to raczej dam jak skończę... nie jest najgorszy, ale mogło być lepiej. to będzie mój pierwszy obrazek haftowany na czystej kanwie. płatki trochę krzywe i niesymetryczne wyszły. ale ogólnie jest dość podobny do Phalaenopsisa. może też kiedyś zrobię fotkę rysunkowi Phalaenopsisa, bo kiedyś narysowałam takiego ołówkiem na kartce. bardzo lubię rysować moje ulubione storczyki, czyli Phalaenopsisy i Vandy.

a co do kwiatów, swoje musiałam wynieść już dawno, bo mam w pokoju tylko 2 okna. mogę jeszcze trzymać na stole pod oknem. na oknach są Phalaenopsisy i Vandy, na stole Dendrobia, Cattleye, Zygopetalum, a także zwykłe kwiaty typu fiołki, skrętnik. w każdym razie mój pokój jest pełen roślin (w szkole niektórzy się z tego śmieją, choć nigdy nie widzieli mojego pokoju, ale wiedzą, że jestem maniaczką storczyków).
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”