Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martusiu wspaniałe piwonie! każda jedna ma swój niepowtarzalny urok :D
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... x.jpg.html mówisz że iglica i jaskier? też mam taki zestaw ale te białe to dla mnie zawilce kanadyjskie, może jednak się mylę?
Martuś mam chyba od Ciebie taką roślinkę http://www.fotosik.pl/zdjecie/4ddf4707cc7e4705 jeżeli tak to nazwij ją proszę ;:180 Dobrego dnia i konewki z nieba wieczorem ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Spacerować po twoim ogrodzie to sama przyjemność ;:108 Tyle pięknych irysów, goździków, piwonii i cała masa kwiecia wszelakiego ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu ale masz cudowny ogród ;:180
Przepiękna kolekcja piwonii , irysów ;:215
Wszystko pięknie rozrośnięte ;:138 ;:138
Serdecznie pozdrawiam i życzę pięknej pogody i dużo sił i zdrówka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Piękne są te Coral Gold i Celebrity, bardzo ładne odcienie mają.
(Ale które piwonie nie są piękne. :) )

A co to za roślinka:
http://i847.photobucket.com/albums/ab33 ... ublcuc.jpg
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus .
Ale festiwal piwonii. Wszystkie cudne. Aż chce się mieć takie. Ale jak na razie miejsce na nie brak.
To nie lilia ,że wepchne wszędzie.
Czosnki imponujące. Jak przekwitna to scinasz je ?
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Martuś piwonie masz cudne :) Melduję, że Twoja moja zakwitła mi przeslicznie w tym roku ;:196
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękna kolekcja piwonii. ;:215
Teraz to one królują w ogrodach.
Szkoda tylko że tak szybko przekwitają a kapryśna pogoda im nie pomaga.
Pewno teraz zapracowana w ogrodzie napawasz się kwitnącymi roślinami.
Miłego weekendu. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martusiu, nareszcie pokazujesz piwonie :heja Cudne ;:180 Rosną u Ciebie niesamowicie ;:215
Coral Gold nowa piwonia sadzona w sierpniu
I już taka wielka? ;:oj ;:oj Moje 2 sztuki sadzone w tym samym czasie mają po 2 kwiatki i to malutkie :( Miałaś wielką sadzonkę czy jakieś specjalne czary-mary odprawiasz?
Jaka to odmiana czosnku na zdjęciu z białą piwonią Carolina Mun? Piękny i późno kwitnie ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam miłych gości ,piwoniowy zawrót głowy jest teraz ,dokwitają następne odmiany i wiele innych roślin ,nie mogę nadążyć robić im zdjęcia ,ciągle gubię rośliny w tym dużym ogrodzie ,jak coś robię znajduję piękne rośliny ,które pominęłam ,to znowu biegnę po aparat ,nachodzę się i nakręcę jak cyrkiel ;:306

Marysiu,ja wczoraj też miałam ciężki dzień ,szybko się męczyłam ,czuło się coś niedobrego w powietrzu,dzisiaj już było lepiej ,ale cały dzień wiało ,więc bardzo wysusza rośliny,musiałam pół dnia podlewać łącznie z pomidorami ,rośliny kwitną jak szalone ,nie wiem co pierwsze robić ,a trawsko też narosło,wszędzie mam zaległości ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,jeszcze będą kwitły następne piwonie ,White Towers kupiłam teraz na wiosnę i zakwitła jednym kwiatkiem i bardzo się cieszę ,ze się podoba ,jest taka delikatna ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,zachciało mi się pomidorków to mam dodatkową robotę i już wcale nie ogarniam ,piwonie muszą być w ogrodzie ,są cudowne ,no i ten zapach którego nic nie zastąpi ,pozdrawiam :wit

Ewciu ewarost,to dopiero troszkę pokazałam ,jeszcze dokwitają następne ,więc będzie ciąg dalszy,pozdrawiam ;:168

Eluś,i ja nie mam czasu zaglądnąć w każdy zakątek ,dzisiaj podlewałam to trochę się napatrzyłam na wszystko,przy okazji pielę od razu,już robię wszystko naraz ,złocienie też uwielbiam ,one takie proste a takie wdzięczne ,tak sadze moje rośliny piętrowo ,wyższe, niższe i najniższe ;:306 żeby je jakoś upchać,pozdrawiam ;:168

Dorota,wszytsko ci powiem jak się spotkamy ,ale ja w lipcu wyjeżdżam i jeżeli spotkanie będzie w pierwszych dniach lipca to będę ,jeżeli później to już mnie nie będzie ,czas nas teraz bardzo goni ,mnie chyba szczególnie ,pozdrawiam :wit

Ewciu Pashmina ,dziękuję,margerytki są cudowne ,też je lubię i dużo ich mam ,mam dużo odmian piwonii i one u mnie kwitną ponad dwa miesiące ,więc nie jest źle ,pozdrawiam :wit

Marysiu,przy każdej piwonii można sobie postać ,obwąchać ją i się delektować ich urokiem ,są niepowtarzalne ,nie wiem jakie to zawilce ,bo ktoś mi je dał,a napisałam jaskier to chyba ze zmęczenia ,zaraz poprawię ,to chyba Bożykwiat biały ,nie bardzo wyraźne zdjęcie i nie mogę rozpoznać ,w poprzednich stronach go pokazałam ,zobacz czy dobrze myślę ,jeżeli nie to zrób dokładniejsze zdjęcie ,konewka była ale z kranu,niestety u mnie wielka susza ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Gosiu,miło mi ,rzeczywiście ogród oszalał z kwitnieniem i azalie nadal kwitną ,pozdrawiam :wit

Tereniu,dziękuję ,cieszę się ,że się podoba ,irysy też moje ulubione ,wszystko moje ulubione ;:306 ,ogród rośnie ,a ja nawet nie mam czasu go zasilić ,pogoda jest fajna ,wczoraj był ciężki dzień ,ale dzisiaj już lepszy,co z tego jak chyba mnie dopadło zmęczenie materiału
,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dario,Coral Gold zmienia później kolor na żółty i na jednym krzaku są różne kolory ,jest cudowną piwonią ,ta roślinka o którą pytasz to firletka smółka ,pozdrawiam :wit

Aniu,warto zrobić chociaż na jedną piwonię miejsce ,bo odwdzięczą się stokrotnie ,czosnki można ściąć do flakonu ,super zasychają i można prysnąć złotym lakierem na święta ,te odmiany tworzą olbrzymie kule ,to Globemaster i Krzysztofa ,pozdrawiam :wit

Ewciu garden11,bardzo się cieszę ,że masz piwonię z mojego ogrodu i już kwitnie ,chyba Cię bardzo lubię ,że podzieliłam się piwonią ,bo to moje maskoteczki ogrodowe ,pozdrawiam ;:196

Grażynko,w moim ogrodzie jest dużo piwonii i mam teraz radochę,dzisiaj podlewałam ogród ,bo jak sucho to jeszcze szybciej przekwitają ,a chcę je zatrzymać ,jestem zapracowana ,bo dodatkowo mam dużo pomidorów ,a 25 lat ich nie uprawiałam i teraz drżę o nie ,żeby coś im się nie przydarzyło złego ,pozdrawiam :wit

Eluś Elwi,w tym mokrym roku parę piwonii mi się pochorowało i nie będzie kwitnąć ,ale trudno ,mam te same odmiany w innym miejscu i jest lepiej ,sadzonka tej Coral Gold przyjechała taka wielka ,że od razu podzieliłam na dwie i tak pięknie zakwitły,czary mary nie odprawiam ,bo nie umiem ,czosnek Z Caroliną Mun to Globemaster,a z innymi piwoniami Krzysztofa ,to olbrzymy czosnki i obydwa teraz kwitną z piwoniami,pozdrawiam :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

ŁAŁ, czuję się jak arboretum ;:167
Nie dziwię się że czasem gubisz rośliny w ogrodzie :;230 ja bym nie ogarnęła takiego bogactwa ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ogród przystrojony kwiatami więc zapraszam .

Obrazek

szałwia siedmiogrodzka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zephirine Drouhin róża bez kolców i pięknie pachnąca
Obrazek

Obrazek

margerytki w odcieniach różu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

rdest
Obrazek

Obrazek

azalie powoli się osypują
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pełnik chiński
Obrazek

Carolina Mun
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

katalpy dają coraz więcej cienia
Obrazek

Obrazek

kocimiętka Six Hil Giant
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz wielkie azalie i potężne katalpy ;:oj ;:oj ;:oj
U mnie właśnie trzeba wyciąć 2/3 katalpy, bo przemarzła, a zeszłego lata tak pięknie cała kwitła!
Twoje azalie uświadamiają mi, ze moje pomimo przesadzenia i tak są za gęsto i przyjdzie czas, kiedy jedna na drugą będzie wchodzić!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia piękne falbaniaste irysy ;:333 i zachwycająca róża Zephirine Drouhin (pachnie i nie ma kolców - coś dla mnie ;:306 ) Ile lat mają Twoje katalpy :?: Pięknie się już zielenią ;:173 no i ten bodziszek pełny taki uroczy mimo, że chyba nie wysoki. Mnie azalie nie lubią , albo ja nie umiem z nimi się dogadać były trzy . dwie uśmierciłam ;:223, mam malutką jedną ale nie chce kwitnąć ;:174 twoje to imponujące krzewy ;:215 Zawsze chętnie podglądam Twój ogród ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu i ja podziwiam Twoje wielkie krzaki azalii ;:oj ;:oj nie myslałam że takie duże rosną :D
Bodziszek cudny , katalpy też ;:63 Margaretki podbiły moje ;:167
Można pocieszyć oko u Ciebie ;:333
Martusiu pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś wpraszam się do stoliczka ,bo po tym cudnym spacerze wysiadły mi nogi ;:215.Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”