Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko jak masz kuklików nadmiar to dołóż jednego.
Nie żartuj sobie z zapalenia oskrzeli.Najpierw się wylecz dobrze .,choroba oskrzeli to nie żarty,tak myślę.
Dziś byłam na działce. Posiałam ogórki,fasolkę szparagową,buraczki i przepikowałam na grządkę między lilie aksamitki.Mam nadzieję,że na
słońcu to ślimaki nie zjedzą. ;:134
Będę jutro przesadzać astry ,duże mi porosły. Miałam to zrobić dziś ale nie zdążyłam.
Czy u Ciebie też tak dużo winniczków??.
Obrazek
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko, z chorobą nie ma żartów , porządnie się wykuruj -działka nie zając nie ucieknie. ;:167
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ;:cm roślinki całe i zdrowe już siedzą na swoich miejscach ;:333 Kuruj się kobieto, bo od jutra ma być ;:3 , a witamina D na wzmocnienie najlepsza jest ze ;:3 właśnie. Dzisiaj u mnie była tęcza więc koniec deszczu ;:333 Zdrówka Ci życzę, spróbuję z lakiem w przyszłym roku ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, bardzo mi przykro, że Cię dopadło, ale nie lekceważ sobie tego.
Proszę brać leki, leżeć i odpoczywać... trochę lenistwa Ci nie zaszkodzi! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie dziewczynka ganiala za chwastami ,spociła się i owiało,no i choróbsko gotowe.Kuruj się Lucynko ,bo jak wyjdziesz za wcześnie możesz się nabawić komplikacji i działeczka dłużej zostanie bez pani.Ja dzisiaj posadziłam pomidory w szklarni i powbijałam kołki na te do gruntu,może jutro wsadzę.Pozdrawiam i zdróweczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko kuruj się, żebyś szybko wróciła do kwiatków ;:196
Nie można tego zaniedbać.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Nie radzę sobie z pisaniem w pozycji horyzontalnej, ale przecież nie mogę zaniedbać tylu miłych Gości i takich serdecznych słów.
Powolutku postaram się odpowiedzieć.

Przede wszystkim z całego serca dziękuję Wam za dobre ;:167 ;:167
Kiedy czytam Wasze życzenia, od razu czuję się lepiej. ;:cm ;:cm ;:cm

Tereniu [TerDob] - szkoda, że tulipany już przekwitają. Gdy wreszcie znajdę się na działce, już nie zobaczę ani jednego kwiatka. ;:174
Kuruję się, jak mogę, ale strasznie mi z tym ciężko, bo już zapomniałam, jak to jest być chorym.
Kochana jesteś. Dziękuję. ;:196

Zuziu111 - piękne dzięki. ;:196
Cóż, czas tulipanów dobiega końca i przyjdzie nam poczekać na ich kwiaty do następnej wiosny.

Danusiu [danuta z] - mówisz i masz, kuklika oczywiście.
Nie żartuję, bo się nie da, za bardzo jestem osłabiona i nawet gdybym bardzo chciała, nie daję rady zrezygnować z leżakowania. Zdaje się, że dwa dni na chorowanie mi nie wystarczą. ;:223
Cieszę się, że warzywa wszystkie wysiałam w poniedziałek. Zrobiłam to, bo już czułam, że po powrocie do domu nieprędko wyjdę z domu.
U mnie grasują głównie ślimory bezskorupkowe, takie duże brązowe paskudy. Bardzo trudno się ich pozbyć.
Dziękuję za różyczkę. ;:196 Piękna.

Iwciu - wiem, ale tak ciężko pogodzić się z siedzeniem w domu podczas gdy za oknami taka piękna pogoda. ;:63 Tak długo na taką czekaliśmy...

Ewuniu [ewarost] - cieszę się, że moje roślinki są teraz Twoimi. ;:333
Słońce u mnie jest już od soboty i to ono spowodowało moją chorobę. Za bardzo uwierzyłam w jego zbawienne promienie i przedobrzyłam nieco.
Niech wreszcie i Tobie oraz wszystkim spragnionym piękne ;:3 pozwoli wygrzewać się w ogrodzie.
Dziękuję za dobre życzenie i odwzajemniam. ;:196 Uważaj, byś nie załatwiła się tak jak ja.

Basiu [apus] - gdybyś wiedziała, jak 'kocham nicnierobienie'... Aż mnie nosi, by choć w domu coś robić, ale jakoś z sił opadłam i zjadam tę żabę, którą sama sobie zafundowałam. ;:7

Tereniu [tencia] - skąd wiesz? Dobrze zgadłaś, tak właśnie załatwiłam sobie aktualne leniuchowanie w betach. Teraz kuruję się, owszem, bo nie mam wyboru.
Moje pomidory jeszcze u pani na ryneczku. ;:306
Dziękuję pięknie i wzajemnie dużo sił i zdrowia życzę. ;:196

Kasia [100780] - staram się, jak mogę. Dziękuję. ;:196
Będzie dobrze, tylko tak ciężko jest czekać.

Dla Was kilka zdjęć z ostatniego pobytu na działce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Lucynko, dołączam do poprzedniczek w życzeniach zdrówka i prośbach o odpoczynek i porządne wykurowanie się. Ot, choroba nie wybiera, a często przyplątuje się w najmniej chcianym momencie. Mnie już na szczęście choróbsko puszcza, Ty też się doczekasz. Lubisz czytać, więc korzystaj :) Kwitnienia na działce masz piękne, a wiadomo, że siłą rzeczy w promieniach słońca będzie trochę krótsze. Ale nic to, oby cieplutko było, to warzywka będą bujnie rosły. Trzymaj się dzielnie ;:168
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, czasami trzeba "nicnierobić", więc skorzystaj z tego... może jakaś zaległa lektura, przegląd prasy i wszystkich "fantastycznych" seriali w tiwi. Luzik i już. I zdrowiej ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Lucynko moja kochana, z całego serca dziękuję Ci za przepiękne roslinki. Zadoniczkowane czekają na aukcję. ;:168 ;:168 ;:168
Jesteś kochana!!!! ;:196
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Najbardziej nie lubię chorować, kiedy wiem, że wynika to z mojej winy. Zbyt szybko zdejmowałaś z siebie kolejne warstwy ubrania, a wiaterek jeszcze czasami dmuchał zimnem. Teraz musisz poleżeć i przepędzić choróbsko ;:108 . Za szybko nie wracaj na działkę, żeby nie było potem ciągu dalszego chorowania. Ale znam ból siedzenia w domu, gdy za oknem ptaszki śpiewają, słonko świeci, a serce rwie się na wolność. Dobrze chociaż zdążyłaś co nie co zrobić, a reszta musi poczekać aż powrócisz do zdrowia.
Narobiło mi się zaległości u Ciebie, ale teraz chyba jakoś doba się skróciła i na nic nie starcza mi czasu. Jednak już nadrobiłam, kwiatki podziwiałam ;:63 A co te Twoje lilie takie wyrywne? Już z pąkami? U mnie dopiero martagony zaczynają pokazywać pąki, a pozostałe dopiero sobie rosną.
Jeszcze raz życzę powrotu do zdrowia, uważaj na siebie ;:196 W przedszkolu zawsze było leżakowanie, to i teraz jakoś to przetrzymasz ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko :wit
Widzę u Ciebie kolejne piękne orliki.
A moje jeszcze W paczkach :roll:
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

U Ciebie już kwitną orliki a u mnie dopiero mają pączki.Tulipany powoli przekwitają,ale mam jedne na których nie widać żeby miały
przekwitać.Stoją sobie sztywno jak w wojsku .Dziś zauważyłam,że uschła mi duża gałąż lilaka węgierskiego,nie mam pojęcia co mu się stało.
Idąc do domu zauważyłam,że drugi bez ma z jednej strony jakby spażone pąki i liście.Nie wiem co to się dzieje?? :evil:
Zyczę Ci Lucynko dużo zdrowia ,ale nie śpiesz się na działkę :twisted: ;:306
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko ,ładny ten irysek i orliki. Przykro czytać że aż t a k źle się czujesz. Leż w łóżku i zdrowiej a działka poczeka. ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

I jak Lucynko Twoje zdrówko na wieczór?
Mam nadzieję że się poprawia po trochu ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”