Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Większość z nas to przechodziła.Pytaj..a chętnie ci pomożemy.Wątek założyć to łatwizna...wchodzisz w moje ogródki i piszesz ..nowy temat..i zatytułować..napiszesz jak chcesz. Pozdrawiam.e-genia pisze:Witaj Irenko. Jesteś bardzo miła .Piszesz ,że najlepiej byłoby gdybym założyła swój wątek . Nie bardzo wiem jak to zrobić.Od niedawna mam internet . I tak się ciesze ,że umiem wejść na forum i pisać Jeżeli chodzi o zdjęcia to robię sama a syn wprowadza do komputera. Na fotosiku są zdjęcia robione wczoraj. Pozdrawiam Genia

Zeniu dziękuję za miłe słowa, okazuje się, że mamy wielkością równe działki. U Ciebie też jest różności, masz bardzo ciekawe iglaki, jest na co popatrzyć, cały ogród piękny. Pozdrawiam, przyjmnego wieczoru.
Isiu niedziela udana, dziękuję.
Geniu obejrzałam Twoje zdjęcia, masz piękny ogród, u Ciebie nie widać jesieni, musisz to koniecznie pokazać forumowiczom. Geniu skoro możesz pisać do innych to oznacza, że przeszłaś etap rejestracji. Aby założyć swój wątek wystarczy wejść na stronę główną dalej mój piękny ogród i kliknąć w lewym górnym rogu "nowy temat", w górnej wąskiej linii wpisujesz nazwę lub tytuł tematu, który pozostanie na stałe (po nim będzie można szybko znaleźć Twój ogródek) np. "Kolorowy ogród Geni" a poniżej treść, gdzie możesz napisać na wstępie kilka słów o swoim ogródku. Geniu spróbuj, jeżeli coś nie wyjdzie to pisz a z chęcią wyjaśnię. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia.
Isiu niedziela udana, dziękuję.
Geniu obejrzałam Twoje zdjęcia, masz piękny ogród, u Ciebie nie widać jesieni, musisz to koniecznie pokazać forumowiczom. Geniu skoro możesz pisać do innych to oznacza, że przeszłaś etap rejestracji. Aby założyć swój wątek wystarczy wejść na stronę główną dalej mój piękny ogród i kliknąć w lewym górnym rogu "nowy temat", w górnej wąskiej linii wpisujesz nazwę lub tytuł tematu, który pozostanie na stałe (po nim będzie można szybko znaleźć Twój ogródek) np. "Kolorowy ogród Geni" a poniżej treść, gdzie możesz napisać na wstępie kilka słów o swoim ogródku. Geniu spróbuj, jeżeli coś nie wyjdzie to pisz a z chęcią wyjaśnię. Pozdrawiam serdecznie i powodzenia.
Haniu pytasz o azalie, otóż ziemia u mnie prawie jak u Ciebie (V klasa) dużo ją użyźnialiśmy dawniej obornikiem, teraz kompostami. Pod azalie i różaneczniki przy sadzeniu daję specjalny torf do azalii i Rh. Kopię większe dołki i sypię dość dużo torfu a po posadzeniu daję nawóz do azalii. Kiedy krzewy już rosną, torfem i nawozem podsypuję każdego roku. Co do gatunków trudno mi powiedzieć, które są wytrzymałe na wszelkie pogody, u mnie mimo dość ostrych mrozów żadna nie zmarzła a rosną w różnych warunkach na słońcu i półcieniu. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
Geniu miło, że odwiedziłaś mnie, widzę, że na Forum masz pełne ręce roboty, cieszę się, że Twój ogród podziwia tyle osób. Jeśli chodzi o azalie to one prawie nie chorują a różaneczniki gdy mają bardzo sucho i rosną na słońcu to też liście żółkną i brązowieją, zwijają się w rurki i opadają. Może są inne przyczyny ale ja na tyle się nie znam, z moimi Rh do tej pory nie miałam większych problemów. Serdecznie pozdrawiam.