Witam.Ja w pracy a tu tyle gości .Już odpowiadam.
babcia 52 Lucynko dziękuję za wiadomość.A kuknij w inny wątek.
Małgosiu dziś już ziemia bardziej rozmarznięta i nosków wystających co dzień powinno być więcej. Tak wszystkie liście ciemierników obcinam,ale jeszcze nie teraz. Potem wyrastają nowe i ładniejsze
Grażynko i jak wysiałaś selery i pory? I coś w tym co piszesz jest. Ja któregoś roku też stwierdziłam,że moje selery jeszcze takie malutki a na rynku takie piękne. Kupiłam i ja . Posadziłam swoje marnoty i te drugie też. I co te piękne sadzonki z rynku straciły liście a moje tak się wzięły ,że były dużo ładniejsze i w naci i w korzeniu. Od tej pory sadzę swoje. Jak masz folę to siej sałatę. Ja sieję dopiero wiosną a zimową rozrzucam na jesień .
Krysiu dziś jest już lepiej, bo wracałam z pracy już po ciemku ale popatrzyłam i ziemia już puszcza,ale w niedzielę byłam przerażona widokiem na rabatach. Krysiu bo oni mają działki rekreacyjne a majówka sprzyja takim . My zaś ogrodnicy z zamiłowania i każdego kiełka czy odbijającej rośliny wyczekujemy całą zimę. A gdy wiosna nadchodzi to upajamy się widokiem kwitnącymi pierwszymi maluchami.
Grażynko dziękuję za wiadomość. Zadowolona choć?
Iza co roku oczar ma to samo. Połowa drzewa ma jeszcze stare liście ale nie kwitnie. Druga połowa ma kwiaty. M. chciał te gałązki już w zeszłym roku wyciąć,ale nie pozwoliłam licząc,że to się zmieni. To pewnie dziki do wycięcia.Tylko kiedy ciąć .Teraz jak kwitnie?