Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
babcia52
100p
100p
Od: 21 wrz 2014, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Witaj Alu :) przesyłka dotarła , wszystko super zapakowane :)Dziękuje za "ogrom" gratisów !!!! ;:180
Czekam na ofertę bylin !!! :wit
pozdrawiam:)
Lucyna.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosna coraz bliżej i tego się trzymamy :D Mnie wręcz rozczulają te pierwszy nieśmiałe kroczki roślinek, te noski wystawione w błocie, spod śniegu ;:173
Czy obcinasz stare liście ciemierników? Coś mi się przypomina, że coś takiego czytałam...
grafi26
200p
200p
Od: 25 mar 2016, o 14:54

Post »

Jeśli masz w tym doświadczenie to ja jutro też wysieję seler i por. W ubiegłym roku kupiłam kilka szt selerów i porów , były dość drogie sprzedawane na sztuki. Jak się później okazało to te moje z wysiewu były lepsze od tych kupionych. Tylko nie pamiętam kiedy siałam. Pomidory do uprawy w tunelu wysieję za tydzień. Nie wiem czy sałatę już można? Na kalarepę chyba też za wcześnie?
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu patrząc na Twoje aktualne z ogrodu zdjęcia to faktycznie widać, że rośliny coś już czują.
Jednak lód, ilość stojącej wody i zimnica nie kusi do wyjścia prawda?
Podziwiam ludzi rozpoczynających sezon w pierwszy majowy weekend - znam kilku takich na naszych działkach i powoli zaczynam im zazdrościć bo przyjdą, nadrobią co trzeba ale już w promieniach słońca i podeschnięte rabaty a nie w błocie jak my nieboraki .. .
Tylko,że oni nigdy kwitnących przebiśniegów, krokusów itd nie widzą ...a my tak :D
Słoneczka i pogody ducha dla Ciebie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
grafi26
200p
200p

Post »

Przesyłka doszła z podwojoną zawartością. Dziękuję
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Moj oczar 'Westerstede' ma podobnie jak twoj :roll: ale będę wycinac ;:108
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.Ja w pracy a tu tyle gości .Już odpowiadam.

babcia 52 Lucynko dziękuję za wiadomość.A kuknij w inny wątek. ;:108

Małgosiu dziś już ziemia bardziej rozmarznięta i nosków wystających co dzień powinno być więcej. Tak wszystkie liście ciemierników obcinam,ale jeszcze nie teraz. Potem wyrastają nowe i ładniejsze ;:108

Grażynko i jak wysiałaś selery i pory? I coś w tym co piszesz jest. Ja któregoś roku też stwierdziłam,że moje selery jeszcze takie malutki a na rynku takie piękne. Kupiłam i ja . Posadziłam swoje marnoty i te drugie też. I co te piękne sadzonki z rynku straciły liście a moje tak się wzięły ,że były dużo ładniejsze i w naci i w korzeniu. Od tej pory sadzę swoje. Jak masz folę to siej sałatę. Ja sieję dopiero wiosną a zimową rozrzucam na jesień .

Krysiu dziś jest już lepiej, bo wracałam z pracy już po ciemku ale popatrzyłam i ziemia już puszcza,ale w niedzielę byłam przerażona widokiem na rabatach. Krysiu bo oni mają działki rekreacyjne a majówka sprzyja takim . My zaś ogrodnicy z zamiłowania i każdego kiełka czy odbijającej rośliny wyczekujemy całą zimę. A gdy wiosna nadchodzi to upajamy się widokiem kwitnącymi pierwszymi maluchami.

Grażynko dziękuję za wiadomość. Zadowolona choć?

Iza co roku oczar ma to samo. Połowa drzewa ma jeszcze stare liście ale nie kwitnie. Druga połowa ma kwiaty. M. chciał te gałązki już w zeszłym roku wyciąć,ale nie pozwoliłam licząc,że to się zmieni. To pewnie dziki do wycięcia.Tylko kiedy ciąć .Teraz jak kwitnie?
grafi26
200p
200p

Post »

Pewnie że zadowolona - nie napisałam?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Alu, więc wysiewy parapetowe poczynione, ja pomidorki jedne wysiałam tylko, a resztę siać będę w marcu, tak jak mówisz, nie ma co się spieszyć z nimi, a na ogrodzie oczar, śliczny, jak cieszą pierwsze kwitnienia ;:138
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś zimno i spory wiatr,który osuszył rabaty . Mokro nadal jest ,ale mniejsze niż było. Dziś zrobiłam przegląd. Coraz więcej roślin na wierzchu. Niektóre rarytaski tę mroźną zimę przeżyło a to dobre wieści. ;:108 Nie wiem czy wszystko ale dobre i to co już wiadomo. ;:7

Grażynko okey.

Iwonko sporo już wysiałam.Nasion do wysiania też sporo jeszcze. Już powsadzałam w doniczki nie zimujące cebulowe. A na rabatach bałagan. Dużo ścinania i liści do zbierania ręcznego.
Miałam ochotę wyjść na chwilę,ale było za zimno. Czekam na ;:3 i ruszam do ogrodu, bo już nie mogę się doczekać.
Jutro przychodzi pierwsza zagraniczna przesyłka. Co i jakie przyjdzie to duży znak :?:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mam nadzieję,że się podzielisz informacją co przyszło ;:333
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu zamówiłam pierwiosnki. A jak rozpakuje to pewnie,że napisze .A ty nie zamawiałaś z B?

Dzisiejsze fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chcemy zakwitnąć ale brak ;:3 nam przeszkadza,.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zaglądam do Twojego ogrodu, a tu już wiosna się zaczyna. Czy na drugim zdjęciu jest bulbokodium? U mnie jeszcze nie wychodzi, właściwie zupełnie nic nie wychodzi, bo ziemia twarda jak kamień. Czekam z utęsknieniem na słońce, bo tylko ono może pomóc roślinom. Piękne rośliny na wspomnieniowych zdjęciach. Nazbierałaś już tych rarytasików sporo, a tu jeszcze szykują się te zakupione jesienią i wiosną. Oj będzie się działo.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu witam Cie w nowym sezonie z utęsknieniem. Prosiłaś o wspominki a się nie odzywałaś.Martwiłam się. Dobrze,że jesteś ;:167 . Tak to bulbocodium ale moje stare. A to drugie, jeszcze nie pokazane to na 5 szt 4 jest na wierzchu. To chyba nie jest źle. ;:108
Trochę zaszalałam i nowości powinno być. Coś już żyje. Czas pokaże, czy wszystko przeżyło tę mroźną zimę.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Tak, Alu prosiłam o wspominki, ale już nie zdążyłam ich obejrzeć, choroba przeszkodziła we wszystkim, nawet w przygotowaniu działki do zimy. Prawie niczego nie zdążyłam okryć, a mroziło ostro. Teraz będzie loteria, co zostało, a co nie dało rady.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”