Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Marysiu :wit
Jakie masz ładne te daturki!
Wszystko fajnie tylko te ich przechowywanie,Kiedyś je miałam ,ale potem już zrezygnowałam:(
Zachody słońca przepiękne :) ;:63
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz, Marysiu, przed laty dohodowałam się datury giganta. Zaczęłam liczyć przekwitające kwiaty. Kiedy doszłam do 350 ;:oj - poddałam się. Kłopot z jej zimowaniem w salonie był okropny, więc koniec można sobie wyobrazić.
Teraz żal mi się zrobiło, że jej nie ma i ... zaczynam od nowa ;:306.

Przesyłam buziaki, pozdrawiam i ... zapraszam - Jagi
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Chwalę i ja, piękne kielichy ale to ich przechowywanie jak i innych doprowadza do tego że człek rezygnuje
z tych piękności. :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Po dobrym winie zgagi nie ma ;:304
W sklepie kupuję ale tylko takim z winami. Chociaż nie mogę spożywać bo leczę ostrogę....
Datury są bajeczne. Mam i ja :heja I może uda się ją przechować przez zimę.
Ta biała cudna ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie! dzień spędzony pracowicie i jestem z siebie zadowolona :D Grządka przekopana nawieziona kompostem ( i kilka innych miejsc) irysy posadzone a przy okazji różne cebule i rośliny z doniczek ;:215 Trawka skoszona!

Jadziu dzień pogodny i nie za gorący, świetnie się pracowało w ogrodzie ;:333 pod wieczór zrobiło się chłodno i coraz wcześniej wieczór zapada :wink:

Basiu o tak węgierskie winnice też pamiętam! szczególnie w Egerze Dolinę Pięknych Panien ;:304
Zdjęcie takie wyszło i po przegraniu na komputer aż się zdziwiłam :shock:

Iwonko jeszcze nie chcę nawet myśleć o takich efektach ;:185 Ranki niech będą jak najdłużej ciepłe ...no przynajmniej powyżej zera ;:224 Miłego wieczoru Iwonko ;:196

Aniu dostałam patyczki od koleżanki z FO i na trzy dwie ładnie rosną i kwitną, niestety żółta ;:222
Stoją w korytarzu przez zimę z kilkoma innymi ciepłolubami. Cudownie pachną wieczorem i rankiem :D
Dzięki ;:168

Jaguś no nie aż tyle kwiatów? to musiało być ogromne drzewo i wcale się nie dziwię że zimą było kłopotliwe. Ja nie chcę takiego giganta ani pod względem wielkości ani liczby kwiatów ;:185
To powodzenia w hodowli kolejnej datury :D
Dziękuję za zaproszenie i odwzajemniam buziaki ;:196

Misiu piękno wymaga poświęceń ;:306

Małgosiu właśnie o tym pisałam, tylko że nawet po winach z takich sklepów miewam zgagę. Niewiele mi podchodzi dlatego rzadko piję, to już wolę dobrą whisky :oops:
No proszę i u Ciebie jest datura ;:224

No to dzisiaj zapraszam na oglądanie powtarzających kwitnienie róż ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i parę innych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Heloł, Maryś! :heja
Widzę, że Ty też jesteś szczęśliwą posiadaczką biało kwitnącej datury. ;:333 Piękna ci ona! ;:215

Drugie zdjęcie wschodzącego słoneczka to prawdziwy majstersztyk. ;:63 ;:63 ;:63

Pięknie kwitną Twoje różyczki. ;:138 Nie chorują?
Moje wszystkie chore. Niektóre już niemal bezlistne. ;:174 Ale za to kwitną wyjątkowo obficie coraz większą liczbą kwiatów.
W głowę zachodzę i nijak nie umiem pojąć, skąd się bierze taka ilość kwiecia u schorowanych roślin.

Dobrej nocy i ciągle urokliwych wschodów słońca. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne mieczyki Marysiu!!
A róże jakie ładne, bez żadnych plam zdrowe, piękne ;:215
A moje w tym roku coś teraz nie za bardzo piękne ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny cudny dzień! szczególnie dla takich jak ja 1 wrzesień to tylko wspomnienie o szkołach ;:224

Lucynko postaraj się odebrać paczkę, bo inni już posadzili :wink:
Moje róże też nie wszystkie mają takie liście i aż jestem zdziwiona, że te na fotkach sa takie zdrowiuśkie ;:306
Część ma skłonności do chorób i wyglądają gorzej, a część ma dołem nieładne listki. Ja ich nie kropię niczym i nawet nie specjalnie obrywam...nie mam na to czasu ;:oj
Dobrego dnia bo piękny chyba i u Ciebie jest ;:196

Aniu tak jak pisałam Lucynce udało się ładne listki sfotografować ;:306 a nie wybierałam.
Mieczyki co roku mają wyrok...ostatni rok! po czym albo kupuję albo dostaję i są ale nie za dużo :lol: Ten ostatni był dawno temu i przepadły ale jakaś mała cebulka widać dorosła ;:306
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, nie wiedzialam ze jest floks variegata. Cudny:) zazdroszczę wolnego czasu- ja od dziś znowu do pracy :wink: Na prace w ziemi można będzie się załapać już tylko w weekendy :;230 Milego dnia!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu czy druga z czerwonych róż to Lavaglut???, a ta pierwsza zastanawiam sie czy to Barcarolle chyba raczej nie, bo ona ma matowe listki, a Twoja błyszczące.Chyba jakaś zmiana wisi w powietrzu, bo mnie dzisiaj głowa boli
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczne masz mieczyki ,ja nie posadziłam w tym roku ani jednego ,cebulki siedzą w piwnicy ;:306 na przechowaniu na rok następny ,może mi się uda posadzić ,proszę , nie zapomnij przysypać Królewny Śnieżki ,rozchodniki pięknie zaczynają kwitnąć ,lubię te kwiaty,dzisiaj troszkę zrobiłam w ogrodzie ,a jutro może coś zasadzę ,bo przygotowałam miejsce,ale po południu znowu mam gości ,więc siedzenie w ogrodzie obowiązkowe,pozdrawiam ;:196
jagusia111

Post »

Marysiu piękne masz te róże. Moje całe trzy najpierw omdlewały z suszy i nawet podlewanie nie pomagało, a teraz kwitnąć już nie chcą :? .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Czyżby koniec ładnych dni? za oknem szaro w domu pali się sztuczne światło ;:oj

Asiu coś za coś ...ja zostaję w domu, bo tzw dobre lata mam już za sobą ;:306 i weekendowe "nie wiadomo w co ręce włożyć" jest już wspomnieniem, ale za to mniej sił i gorsza organizacja. Floksy variegata są śliczne, ale powiem szczerze że wzrok bardziej koncentruje się na liściach. Ja dzielę go od lat i mam ciągle 3-4 patyczki, ale chyba w kępie lepiej wyglądają te zwykłe ;:333

Jadziu tak to Lavaglut, jestem niż zauroczona, bo to ponoć najciemniejsza wśród róż ale ma niewielkie kwiaty za to jest ich dużo :D Dzisiaj coś się kisi w powietrzu, może tylko przejściowe załamanie pogody.

Martusiu królewna przysypana, ale mam 3 białe róże wśród uzyskanych sadzonek i muszę im się dokładnie przyjrzeć czy któraś nie jest Śnieżką. Jak nie to na pewno będzie na wiosnę, bo ona dość łatwo się ukorzenia ;:215 Jednego rozchodnika nie widziałam u Ciebie a mam sadzonkę to zostawię dla Ciebie. Czy cebulki dotrwają do następnego roku ;:oj ... wątpię? Ja miałam nie sadzić ale pewna miła forumka przysłała te fioletowe śliczności i razem z moimi pozostałymi utworzyły niezłą kępę i są ;:306 Miłego goszczenia i pozdrawiam ;:196

Agusiu to może mają złą miejscówkę i jak przesadzisz ożyją, róże tak mają :D
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Złapałam maleńki oddech więc pędzę do Twojego szaliczka Marysiu.
Akurat trafiłam na ponowne kwitnienie różyczek ;:138
Wschody i zachody także chętnie oglądam, bo w moim blokowisku takich widoków brak. Jak siedziałam na wsi to zachodów spektakularnych także nie widać, bo wszystko zasłania wieś ale za to gwiazdy piękne widziałam ;:173

Marysiu- putałaś mnie gdzieś (lecz nie pamiętam gdzie) o wolne we wrześniu- niestety nic nie wiem i może się okazać, że więcej urlopu w tym roku nie dostanę ;:145

Ściskam i pozdrawiam Ciebie oraz wszystkich gości Twojego pięknego ogrodu ;:4

PS
Nie mam kiedy doczytać- która to w końcu Królewna Śnieżka?
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. U mnie już dzisiaj trochę luźniej :wink: . Na przyjemności ogrodowe jednak trochę poczekam bo u mnie sucho i nie chcę przesadzać roślin . A może złapałam ogrodowego lenia ;:306 ? Masz dużo roślin to prawda ale za to różnokolorowych i różnorodnych więc jest co podziwiać ;:108 . Róże pięknie powtarzają Ci kwitnienie ;:333 . Floksy variegata jest cudny ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”