Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Witaj Ewelinko.
Trafiłam na Twój wątek, przejrzałam oba :D
Ładnie u Ciebie. Córeczki masz słodkie.
Będę zaglądać, bo u Ciebie wiejsko jak u mnie :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jesień, a raczej latojesień przecudna ;:215 ;:215
Trochę tylko szkoda, że pogoda przestała dopisywać... Deszcz był potrzebny, nie powiem, ale czy nie może padać w nocy? :lol:
Śliczny ten widoczek z balkonu ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko wbijasz w środek szpadel i rozsuwasz na boki części kępy, ale pamiętaj tak żeby korzenie też były po obu stronach, żeby je nie odciąć ;:215 Jak najbardziej zrób to dopiero wiosną :D Widok pierwszy rewelacja jak elegancko ogród wygląda ;:215 a na drugim widzę ogrom pracy ;:oj U mnie też leje i chociaż nie mam żadnej rzeki w pobliżu to w ogrodzie woda stoi. Jak kupowałam dom to odpadły tereny z wodą :wink: Miłego wypoczynku na wyjeździe ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, drugi obraz rzeczywiście smutny ;:174 , ale za to z jakimi perspektywami rozwoju! ;:215
Pierwszy natomiast nic a nic smutku w sobie nie ma. ;:185 Przeciwnie. Pokazuje naprawdę piękny, estetycznie zagospodarowany fragment ogrodu. ;:63 ;:63
Świetnie pokazuje wykonaną przez Ciebie i zapewne przy czyjejś pomocy pracę. ;:333 Ogrom pracy. ;:433 ;:433

Odpoczywaj spokojnie, bo sobie na ten odpoczynek w pełni zasłużyłaś. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewelinko. U mnie też leje i leje ,zaczęłam poprawę swojej rabatki i niestety w połowie musiałam zawiesić pracę bo pogoda nie dopisuje ,a roślinki czekają na posadzenie. Zdjęcie z balkonu super , ładnie masz zrobione rabatki ;:138 . Widok przyszłej działki pokazuje ile będziesz miała pracy z tymi chwastami ;:134 , ale jak już to ogarniesz to na pewno będzie super. Bo jak widać na zdjęciu z balkonu to masz talent do tworzenia rabat.
Pozdrawiam Małgosia
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko jak przedzielisz kępę na pół, czy więcej części to wsadzasz gdzie chcesz, każda z tych części szybko się rozrosnie, może jeszcze twoje liliowce nie są tak wielkie ale za rok pewnie będą :D .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ewelinko ty pozbywasz się tawułek, a ja wręcz przeciwnie. Nabyłam kilka odmian i rozglądam się za kolejnymi. Jeśli mają wystarczająco dużo wody, to u mnie rosną i kwitną. Ale całkowicie Ciebie rozumiem. Jeśli nie chcą, to bez łaski. Ja mam tak z ostróżkami i jeżówkami, choć lubię je ogromnie. Nie u wszystkich musi rosnąć wszystko, prawda? Całe szczęście, bo dzięki temu mamy rozmaite i ciekawe ogrody. :D
Sporo pracy wykonałaś w tym sezonie. Ogród wypiękniał w stopniu wielce zauważalnym. :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, ogród z perspektywy wygląda fantastycznie i pokazuje jak wiele wysiłku włożyłaś w jego aranżację. ;:138 ;:138
Teraz wypoczywaj, bo tworzenie kolejnego zakątka to wielkie wyzwanie, jak widać na dołączonej fotce. ;:202
Ale widząc Twoje ogrodnicze zacięcie, to szybko sobie z tym nieużytkiem poradzisz i już za rok będziesz się cieszyć kolejnymi roślinkami. ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, ty nie przejmuj się tym drugim widokiem. Gdybyś dostała elegancko wygładzoną działeczkę byłoby zbyt łatwo. A tak - pomyśl sobie jaką będziecie mieli satysfakcję po doprowadzeniu jej do porządku. I nie mówię tego tylko tak dla hecy. Kiedyś za domem w którym mieszkam było dosłownie wysypisko gruzu, starych, zardzewiałych siatek ogrodzeniowych, plastików i przegniłych, powalonych drzew. Między tym wszystkim rosły pokrzywy, chrzan i powój. Po kilku latach udało się wreszcie doprowadzić to do jako takiej prezencji :lol: Czasem żałuję, że nie mam fot z tamtych czasów, tzn ma moja teściowa, ale ze względu na znajdujące się na zdjęciach osoby nie nadają się do wstawienia jako foty poglądowe. Ty będziesz miała porównanie i za kilka lat będziesz się śmiała z tego buszu ;:108
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Witaj Ewelino! Oglądam i podziwiam Twój klimatyczny ogród ;:333 A w szczególności pochwalam elegancko podwiązane astry i w ogóle zdjęcia, jakie im zrobiłaś. Uchwycić motyla w locie ;:oj Chapeau bas! ;:180
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Wczorajszy dzień zapowiadał się pięknie i do południa było słoneczko i błękit nieba ;:3 . Niestety później przyszły chmury i troszkę popadało. Czasu na ogródek nie miałam bo pojechałam z córką kupić Jej okulary. Mówię Wam to była jakaś masakra. Byłam u kilku optyków. Wybór ogromny ale co z tego skoro moja Emilka to takie drobne dziecko i wszystko Jej źle leżało albo było za duże albo jeszcze coś było nie tak. W końcu udało się, kupiłyśmy okularki ;:138 . Jak pozwoli sobie zrobić foto to pokażę na pewno. Póki co chętnie w nich chodzi więc oby tak zostało. Dzisiejszy dzień jest pochmurny ale póki co nie pada i chwilami pokazuje się słońce. Wykorzystałam moment i zrobiłam kilka zdjęć . Wykopałam też dalie bo w związku z tym, że we wtorek wyjeżdżamy to nie miałabym czasu tego zrobić. Karpy ładnie się rozrosły więc może na wiosnę będę mogła je podzielić ;:224 . O ile oczywiście przezimują . W niedzielę spodziewam się gości bo Emilka ostatnio skończyła 4 latka więc będziemy świętować ;:108 . Tortu niestety nie upiekę bo nie potrafię a czasu na eksperymenty też nie mam ;:222 .

Kasiu witaj u mnie :wit . Dziękuję za dobre słowo i zapraszam w wolnej chwili ;:108 .

Aloha jeszcze pokazuje kwiaty.

Obrazek

Małgosiu u mnie lało kilka dni ale na szczęście od wczoraj jest już spokojniej. Ziemia mocno nasiąkła i rośliny na pewno są zadowolone. Ja zawsze mówię, że deszcz to powinien padać tylko w nocy ;:306 .

Jeżówka NN też jeszcze kwitnie.

Obrazek

Marysiu masz rację, na drugim zdjęciu widać sporo pracy przed nami ale jak już uporamy się z tym to na pewno mądrze wykorzystamy tą ziemię. Szkoda by tak leżała odłogiem ;:108 . Ja na pewno wykorzystam ją i sąsiedzi nie będą już narzekali na siejące się chwasty ;:224 . Mam nadzieję, że damy sobie z tym radę . U mnie od wczoraj już nie leje na szczęście. Wczoraj tylko chwilkę padało i tyle. Póki co deszczu mi wystarczy ;:224 . Wyjeżdżamy dopiero we wtorek więc jeszcze mam kilka dni na pakowanie i inne prace w domu. Dziękuję i pozdrawiam ;:196 .

Kolejna lilia w pąkach . Ciekawe czy zdążę zobaczyć kwiaty .

Obrazek

Lucynko a no właśnie perspektywa rozwoju działa motywująco na nas ;:108 . Dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa ;:196 . Fajnie jak innym podoba się to co stworzyliśmy . Praca w ogrodzie wymaga nakładu pracy ale to jest na prawdę świetne zajęcie . W tym momencie nie wyobrażam sobie życia bez ogródka . Pozdrawiam ;:196 .

Biała lilia. Z całą pewnością nie jest drzewiasta ;:222 . Pani mnie troszkę oszukała ale cena była tak niska , że warto było chociażby dla tych kwiatów o tej porze.

Obrazek

Małgosiu - gosiak132 bardzo Ci dziękuję za słowa uznania ;:168 . Chwastowisko za siatką jest potężne ale z odpowiednim sprzętem i z chęcią do pracy na pewno damy sobie radę. Oczywiście będzie to trwało jakiś czas bo od razu wszystkiego nie zrobimy. Mam nadzieję, że zdrowie dopisze a reszta przyjdzie sama ;:108 .

Aster .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Reniu dziękuję ;:196 . Czyli wynika z tego, że dzielenie po prostu pobudza roślinę do silniejszego rozrostu . Dosadziłam w tym roku trochę liliowców i póki co to tylko dwa pędy ale czekam aż się rozrosną bo to piękne byliny ;:108 .

Kolejny aster.

Obrazek

Wandziu święta racja ;:333 .Nie musi u Wszystkich rosnąć wszystko bo to byłoby nudne wręcz a tak każdy ogród jest inny i niepowtarzalny. Ja na siłę nie chcę mieć roślin więc jak widzę, że jakiejś u mnie nie pasuje no to trudno i właśnie tak mam z tawułkami. No może różom póki co wybaczam i nie lecą po sezonie ;:306 . Do tego muszę dojrzeć i pewnie za kilka lat też będę wyrzucała chorowite okazy . Trochę pracy w tym sezonie wykonałam ale i tak nie zrobiłam wszystkiego co chciałam. No cóż, zostanie na przyszłość :tan .

Nadal nie pamiętam co to za chryzantema i czekam na kwiaty. Zdaje się, że będzie różowa .

Obrazek

Stasiu masz rację sporo pracy wymaga ta działka obok ale na pewno wszystko w swoim czasie będzie zrobione . Póki co nadal czekamy na podzielenie działki przez geodetę więc zakup w tym roku pewnie nie wypali. No nic, mam nadzieje, że prędzej czy później dojdzie do zakupu ;:108 . Dziękuję Ci za takie motywujące słowa ;:196 .

Walia.

Obrazek

Sabinko no jasne, nikt nie mówił, że będzie łatwo i tego nawet nie oczekiwałam . Grunt, że w ogóle będziemy mieli tą działkę bo to ułatwi nam życie. Już kiedyś wspominałam, że nasza obecna działka nie ma dostępu do drogi . Wjazd mamy przez działkę sąsiadów, tak prymitywnie trochę :oops: . Ta działka którą kupujemy sąsiaduje z drogą gminną więc będziemy mogli zrobić sobie wjazd z tamtej strony a przy okazji powiększymy sobie własną działkę o drugie tyle co mamy ;:224 . Zdjęcia przed i po są bardzo fajną sprawą bo pokazują ile pracy włożyliśmy i jak zmienia się nasze otoczenie. Działa to bardzo motywująco ;:108 . Mam nadzieje, że będzie tak jak piszesz i że za kilka lat będę się z tego buszu śmiała ;:108 . Patrząc na Twój ogród to faktycznie ciężko wyobrazić sobie, że kiedyś było tam takie wysypisko . Wykonaliście kawał dobrej roboty i macie teraz wspaniały kawałek ziemi .

Jedna z moich kilku (nastu) hortensji bukietowych. Z niecierpliwością czekam aż wszystkie nabiorą masy ;:224 .

Obrazek

Florianie witaj w moich skromnych progach :wit . Bardzo mi miło, że zechciałeś mnie odwiedzić. Tak niewielu mężczyzn udziela się na forum a przynajmniej ja nie znam zbyt wielu :oops: . Bardzo dziękuję za słowa uznania bo to motywujące bardzo. Motyl w locie to zasługa szczęścia a nie żadnych umiejętności :oops: .

The Fairy.

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich i życzę pogody :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Niesamowite! Ewelinko! O tej porze roku kwitnące lilie... ;:111
W ogóle dużo pięknych kwiatów możesz jeszcze podziwiać ;:63 ;:63 , a my razem z Tobą. ;:215
Niech się pogoda poprawi, bo chciałabym zobaczyć kwiat tej lilii, która dopiero zbiera się do kwitnienia. ;:108
Wiem, wyjeżdżasz, ale może jeszcze zdążysz ucieszyć oczy widokiem jej kwiatów. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewelinko, chyba czegoś nie doczytałam ;:224 O co chodzi z tą przyszłą działką obok ;:oj :?:
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Widok z balkonu ;:215 pokazuje efekty Twojej pracy. Bardzo ładnie wyglądają zaplanowane rabaty i duży trawnik ;:172 .
Astry kwitną kolorowo , a lilie o tej porze? ;:oj to ciekawostka.
Nowa działka prezentuje się może nie najlepiej, ale dla cierpiących jak ja na ciągły brak miejsca dla nowych ogrodowych pasji, to możliwość spełniania nowych marzeń :heja .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”