Witajcie

.
Wczorajszy dzień zapowiadał się pięknie i do południa było słoneczko i błękit nieba

. Niestety później przyszły chmury i troszkę popadało. Czasu na ogródek nie miałam bo pojechałam z córką kupić Jej okulary. Mówię Wam to była jakaś masakra. Byłam u kilku optyków. Wybór ogromny ale co z tego skoro moja Emilka to takie drobne dziecko i wszystko Jej źle leżało albo było za duże albo jeszcze coś było nie tak. W końcu udało się, kupiłyśmy okularki

. Jak pozwoli sobie zrobić foto to pokażę na pewno. Póki co chętnie w nich chodzi więc oby tak zostało. Dzisiejszy dzień jest pochmurny ale póki co nie pada i chwilami pokazuje się słońce. Wykorzystałam moment i zrobiłam kilka zdjęć . Wykopałam też dalie bo w związku z tym, że we wtorek wyjeżdżamy to nie miałabym czasu tego zrobić. Karpy ładnie się rozrosły więc może na wiosnę będę mogła je podzielić

. O ile oczywiście przezimują . W niedzielę spodziewam się gości bo Emilka ostatnio skończyła 4 latka więc będziemy świętować

. Tortu niestety nie upiekę bo nie potrafię a czasu na eksperymenty też nie mam

.
Kasiu witaj u mnie

. Dziękuję za dobre słowo i zapraszam w wolnej chwili

.
Aloha jeszcze pokazuje kwiaty.
Małgosiu u mnie lało kilka dni ale na szczęście od wczoraj jest już spokojniej. Ziemia mocno nasiąkła i rośliny na pewno są zadowolone. Ja zawsze mówię, że deszcz to powinien padać tylko w nocy

.
Jeżówka NN też jeszcze kwitnie.
Marysiu masz rację, na drugim zdjęciu widać sporo pracy przed nami ale jak już uporamy się z tym to na pewno mądrze wykorzystamy tą ziemię. Szkoda by tak leżała odłogiem

. Ja na pewno wykorzystam ją i sąsiedzi nie będą już narzekali na siejące się chwasty

. Mam nadzieję, że damy sobie z tym radę . U mnie od wczoraj już nie leje na szczęście. Wczoraj tylko chwilkę padało i tyle. Póki co deszczu mi wystarczy

. Wyjeżdżamy dopiero we wtorek więc jeszcze mam kilka dni na pakowanie i inne prace w domu. Dziękuję i pozdrawiam

.
Kolejna lilia w pąkach . Ciekawe czy zdążę zobaczyć kwiaty .
Lucynko a no właśnie perspektywa rozwoju działa motywująco na nas

. Dziękuję Ci bardzo za takie miłe słowa

. Fajnie jak innym podoba się to co stworzyliśmy . Praca w ogrodzie wymaga nakładu pracy ale to jest na prawdę świetne zajęcie . W tym momencie nie wyobrażam sobie życia bez ogródka . Pozdrawiam

.
Biała lilia. Z całą pewnością nie jest drzewiasta

. Pani mnie troszkę oszukała ale cena była tak niska , że warto było chociażby dla tych kwiatów o tej porze.
Małgosiu - gosiak132 bardzo Ci dziękuję za słowa uznania

. Chwastowisko za siatką jest potężne ale z odpowiednim sprzętem i z chęcią do pracy na pewno damy sobie radę. Oczywiście będzie to trwało jakiś czas bo od razu wszystkiego nie zrobimy. Mam nadzieję, że zdrowie dopisze a reszta przyjdzie sama

.
Aster .
CDN