Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Miłej pracy, Julio. ;:196
Niech Ci pogoda sprzyja. ;:3 ;:3
U mnie chmurzaste niebo, bardzo możliwe, że jakaś woda z góry poleci. ;:224
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Julciu, nie udało mi się zrobić wyraźnego zdjęcia moim puszkiniom, bo wiało wczoraj jak najęte, ale piękne zdjęcie ma u siebie Bogusia (bwoj54) i pozwoliła mi pokazać je u Ciebie. A więc tak kwitną puszkinie:

Obrazek

Kwiatków jest na łodyżce więcej niż u śnieżnika, mają troszkę inny kształt i odwrotny układ kolorów, puszkinia jest biała z niebieskim paseczkiem, a śnieżniki niebieskie/różowe z białym środkiem.

Pogoda nam się poprawiła, więc pewnie na działkę się wybierasz. Życzę Ci więc owocnego dnia :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Julio ;:136 ,podczytując Twój wątek dochodzę do wniosku ,że wiele mamy wspólnego ,jak wszyscy ,którzy kochają ogrody.Ja też mam leżak na działce ,ale korzystam z niego chwile ,bo już coś wypatrzyłam i muszę sprawdzić ,też mam murarki,czy Ty je wyłuskujesz z tych trzcin ,bo tak przeczytałam ,ale jeszcze tego nie robiłam.Działeczka kolorowa .
Pozdrawiam serdecznie Teresa :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko dziękuję , praca w rękach się paliła i działka gotowa w tej chwili wszystko na bieżąco zrobione :heja
Aniu Twoje wyjaśnienia najlepsze ;:168 w takim razie mam dwie odmiany śnieżników bo jednak paseczki mam jasne.
Teresko witaj moje murarki tak bardziej dziko hodowane bo nie wyłuskuję kokonów ale dodaję co roku nowe trzcinki. Populacja jakoś bardzo się nie rozrasta tym bardziej ze jednak u nas działkowcy do niczego potrafią drzewa w południe pryskać ;:223 żadne rozmowy nie pomagają ;:185
Za to kwiecień w tym roku powitał 20 stopniowym upałem wszystko rośnie w oczach a moje piaski już muszę podlewać.
Za chwilkę rozkwitną wszystkie drzewa i aż strach w oczach :shock: bo to początek kwietnia i przymrozek możliwy
kwitnie agrest, jagoda kamczacka nawet brzoskwinie w różowych pąkach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na święta będzie chyba w tym roku drożdżowe z rabarbarem ;:215

Obrazek
za to kwiatów wyboru ie specjalnie bo żonkile już przekwitną a tulipany jeszcze momencik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłej niedzieli ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Julio, wiosna wybuchła!
I ja też ze strachem patrze na te pączki na drzewkach ;:185
Może trochę się na wyrost martwimy, ale w ubiegłym roku u mnie brzoskwinia nie miała owoców w ogóle, bo wszystkie kwiatki zmarzły. Kamczatce nic nie będzie, bo ona to potrafi kwitniąć przy 2 stopniach na plusie, ale reszta?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O rany ale ciepło u Ciebie! Julciu u mnie spóźnione, kiedyś brzoskwinia płaska już była w kwiatach, a dzisiaj jakby spała. Jedynie dereń ma kwiatki...coś mi się nie podoba ;:222
Ślicznie u Ciebie już prawie majowo! ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julka ,moje murarki to też dopiero małe stadko , w tym roku zrobiłam im domek ,ale trochę za póżno zawiozłam na działkę i z przełożeniem muszę poczekać do września ,bo one podobno bardzo się przywiązują skąd się wylęgną i mogą nie zasiedlić domku,a jak już pójdą spać to wtedy je przeprowadzę.Wiosna się u Ciebie budzi ,u mnie teraz zimno,druga zmiana i na działkę nie jeżdzę.
Miłego dnia :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Julio, piszesz, że na działce już porządek. Dlaczego mnie to nie zaskakuje? No bo u Ciebie zawsze nie tylko porządek, ale ekstraporządeczek. ;:138 ;:138
Moja morela i brzoskwinia w pełni kwitnienia, a zapowiadają mrozy nawet do -4* ;:202
Za oknem słyszę packanie kropel o parapet. A więc nareszcie mam upragniony deszczyk! :tan
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu nareszcie dziś byłam na działce i nie tylko brzoskwinie kwitną ,ale również śliwy,czereśnie, morele ,agrest , porzeczki
Obrazek

Obrazek
na szczęście żadnych oznak przemarznięcia nie widzę i oby tak zostało.
Teresko o tym przywiązaniu nie wiedziałam :oops: za to murarki już fruwają i nawet mają co jeśc mimo niezbyt ciekawej pogody
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Marysiu nie było mnie cały tydzień na działce i mimo chłodu wszystko pędzi do słonka sama jestem zaskoczona ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lucynko u mnie też już sucho, niestety deszczu nie bardzo ;:222 jedynie mżawka
za to pochmurno i chłodno, mimo to wszystko rośnie jak szalone nawet rabarbar dziś po raz pierwszy rwałam na placek , a myślałam ze będzie dopiero na święta :heja
Obrazek
Dziś odwiedziłam targi ogrodnicze , zrobiłam kilka zakupów i nawet wszystko posadzone

Obrazek
większość to truskawki, co prawda miałam zrobić przerwę w uprawie bo podejrzewam ze mam zakażoną wertycyliozą
ziemię, ale spróbuję z truskawkami z nowego źródła i zobaczymy gdy zaczną zamierać będę mieć pewność i będę musiała zrezygnować z na przynajmniej 7 lat z uprawy ;:223 podobnie jak z astrami ;:145 które uwielbiam a rosnąć nie chcą .
Miłego wieczoru ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia pięknie u Ciebie wszystko kwitnie kolorowo :) Sadzonki truskawek pięknie się prezentują mam nadzieję, że będą rosły :) A ciasto wygląda przepysznie, zresztą od jakiegoś czasu chodzi za mną placek z rabarbarem :) :heja
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Witam Julio :)
Piękny ogródek widzę ;:215 Wszystko ładnie wypieszczone to i musi ładnie rosnąć :)
Pozdrawiam Leszno ;:138 Z miasta DMP 2016 na żużlu :tan
Będę wpadać i podziwiać Twój ogródek. A może i coś podpatrzę i skopiuje u siebie :;230
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Matulu ;:oj ,ależ u Ciebie wszystko kwitnie ,u mnie nawet jeszcze jeden kwiatek na drzewach nie zakwitł.
Pozdrawiam Teresa :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu rozmawiałam przez telefon ale cały czas oglądałam zdjęcia mi uwierzyć nie mogę że Twój ogród tak wygląda ;:oj Niesamowite te kwiaty, drzewa kwitnące :D Co tam oprócz truskawek widzę? napisz co jeszcze kupiłaś to róża? czy powojnik! Pięknie masz na działeczce ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu ależ proszę się częstuj , szkoda ze nie można przez ekran ;:131 , natomiast z truskawkami zobaczymy :wit bardzo bym chciała by wyszło.
Piotrze Kibicem niestety nie jestem , mimo ze światła ze stadionu zaglądają w okna :lol: Na działeczkę oczywiście zapraszam zresztą oglądałam Twoją i też śliczna już wiem ze moja nawet w połowie nie jest tak wypracowana w szczegółach potrzebujących męskiej ręki ;:131
Tereniu sama byłam zaskoczona po tygodniu nieobecności tym bardziej ,ze było naprawdę zimno.
Marysiu oprócz truskawek hortensja bukietowa, powojnik pełnokwiatowy i malutka sadzonka kosmosu czekoladowego, niestety portfel nie chciał współpracować bo było jeszcze wiele ciekawostek ;:124
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Julio to nie zmienia faktu że masz śliczny ogródek ;:168