Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jest już wiosna!

Post »

Obrazek

Witam Was tęczą ;:180
Dzień ciepły, słoneczny, chmurzasty i w końcu burzowy. To pierwsza burza w tym roku !

Zeniu zaiste ja jestem artystką w wyszukiwaniu sobie zajęcia ;:306 Myślę że sięgnęłam zenitu teraz już będzie tylko coraz mniej ;:306 Powiem Ci że chyba kilku ostatnim ofiarodawcom podziękowałam za nasiona dość brutalnie bo mogło być dużo więcej ;:oj

Jadziu przyjdzie czas to będziecie mi towarzyszyć w sadzeniu. W pierwszej kolejności posadziłam ukorzenione róże i już w tunelu luźniej. Udało się wyrwać poczcie kopertę ;:306

Grażynko mam! sama się podziwiam ;:306 miło że dotarłaś i do ogrodu ;:168

Asiu pigwą czy pigwowcem? bo pigwowców też miałam las, ale po stratyfikacji :lol:

Karolino nie mam Bąbla to zawsze mniej pracy ;:306

Lucynko co Ci to ;:196
Jakaś bez humoru ostatnio jesteś ? Miałam całą gamę pogodową i nie tylko ... byłam na zakupach, miałam gości, miałam fachowca od robót ziemnych, rozmawiałam z sąsiadem dość długo bo czuł się samotny ;:306 zrobiłam tiramisu. W ogrodzie kopałam, sadziłam i przesadzałam, teraz FO bo w ogrodzie mokruśko.
Głowa do góry ciśnienie wróci do normy ;:196

Dostałam kilkanaście takich ładnych głazów od sąsiada

Obrazek

Obrazek

Zakwitły nowe prymulki

Obrazek

Obrazek

i nowy żonkil

Obrazek

Obrazek

Zaczyna kwitnąć epimedium

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. Będziesz miała sporo pracy ,tyle siewek ;:202 i sadzonek .tulipanki wkrótce dadzą pokaz ,uwielbiam wiosenne kwiatuchy zwłaszcza tulipany.Zdjęcia nieba profesjonalne ;:180
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu pigwa (ziarnka wydłubane z owocu).
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu piękna tęcza u mnie nie było .Po południu znów padało ,ale dobrze ,ze akuratnie skończyliśmy grilować.Kiełbaska z grila już za mną chodziła .Chce siewkę białego wawrzynka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu jak miło że jesteś i wiosnę podglądasz ;:196 Zawsze dużo siałam, ale w tym roku przesadziłam i ja i tyle zgromadziłam nasion :;230 Dziękuję ;:168

Asiu tu może być inny problem....pigwa nie całkiem dojrzała na drzewie i nasiona też ale próbuj wysiej wszystkie jakie masz, a może podkiełkujesz na waciku?

Jadziu u nas nie było mowy o grillowaniu bo burza nadciągała, ale mieliśmy dwa tygodnie temu kiełbaskę z ogniska...i to własną ;:224
Chce siewkę białego wawrzynka
Ty chcesz czy ja chcę ;:306
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu oczywiście czy Ty chcesz ,ach te literówki ;:306 .Nas burza ominęła lecz możliwe ,że w nocy się pojawi .Też miałam swoja kiełbasę tylko że białą i była smaczna .Pożarłam aż 2 kawałki taka byłam spragniona ;:306
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu tylko wolna chwilka i szybko na forum to już uzależnienie :;230 Na razie podziwiam Wasze ogrody, bo swój będę reanimować jesienią. Lista róż prawie ukończona :;230 tylko że, ciągle dopisuje.Bylinki jeszcze nie zaplanowane .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - super kamorki - można je fajnie zaaranżować w ogrodzie, lubię takie dodatki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu to ja tak ;:180 dostałam różowego od Iwonki to będę miała dwa kolorki :heja

Asiu czyli planujesz z daleka :D ale jak posadzisz jesienią to od wiosny będziesz oglądać ;:168

Bea kamorki mają fajne dziurki, w które mogę powsadzać rojniki. Muszę tylko przedyskutować ze sobą gdzie to będzie ;:306 aaa i kupić flaszkę sąsiadowi ;:304
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, siewki Oli już popikowane do doniczek, tak że wiesz....czekamy :D
Tęcza cudna ;:63 Mam słabość do tego zjawiska. A kamień, wybacz, bo ja też zbieram kamienie, ale Twój przypomina mi ...porowatość kości :lol: Ale cudny jest, ja mam same polne, takie zwykłe. Własnoręcznie zbierane.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A może zamiast rojników to powtykać to co chcesz kupić sąsiadowi :;230 - ale byłby skalniak ;:306
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Kamorki trafiły Ci się od razu ze mchem :wink: , te dziurki aż się proszą o mikro roślinki skalne, coraz bardziej podobają mi się mikro skalniaki szczelinowe :D
Wkopywania szamba współczuję, po ciężkim sprzęcie ruina w ogrodzie, jak kopara przejechała parę razy po ogrodzie kiedy wkopywaliśmy oczyszczalnię to płakać się chciało.
Maryś, Twoje siewy tegoroczne imponujące ;:oj , ja ograniczyłam do minimum, wszystko mieści mi się w mini szklarence.
Czy na jednym ze zdjęć jest mahonia? Mojej sczerwieniały liście, jest ogniście czerwona i nie wiem dlaczego??? A też była zielona :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bea sąsiad sam się upomniał tzn najpierw dał kamienie, a jak syn przywiózł to krzyknął ...należy mi się.... ;:304 więc chyba nakrętkę sobie wcisnę ;:306

Iwonko prace ograniczą się do miejsca tuż przy wejściu do ogrodu więc jedynie obawiam się góry gliny, muszę od poniedziałku zdjąć jeszcze wierzchnią warstwę ziemi ( tam jest ładna czarna ziemia) a potem zamknę oczy i będę powtarzać korzyści :;230 Facet jest też ogrodowy to może uszanuje moje biedne rośliny.
Stałam nad jednym z kamieni i oczami wyobraźni widziałam malutkie rojniczki wewnątrz i nie wiem czy w miejsce teraz usuwanych roślin nie zrobię skalniaka, już po zakończeniu inwestycji...na otarcie łez :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu czekamy ;:168 Ja też uwielbiam tęczę ;:167
Takie kamienie są u mnie w dolinkach tylko tysiące razy większe...w dolinkach , w lesie co kawałek więc to część mojego terenu!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Nie było mnie chwilkę a Ty tak pędzisz ;:oj . Przepiękna tęcza a te głazy- no cudowne ;:138 . Widzę, że masz tak fajnego sąsiada jak ja ;:224 . Rośliny rosną u Ciebie coraz ładniej i kwitną w kolorach tej tęczy. Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”