Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

Sabinko, no dobra... Możesz uznać, że mnie zaagitowałaś wystarczająco :;230 Constance Spry trafia do kajetu, na zakupy jesienne :D
Cudnie kolorowo na Twoich rabatach, taka prawdziwie czerwcowa bujność ;:180 Wcale nie widać, żeby roślinom brakowało wody ;:108 Bardzo mi się spodobała Twoja piwonia Ewelina ;:167 Taka delikatna, subtelna. Jak trafię gdzieś, to chyba się skuszę ;:224
Napisałaś, że jak się raz zakupi dzwonki brzoskwiniolistne, to zostają na zawsze... Wyobraź sobie, że w ubiegłym roku nie miałam ani jednej sztuki ;:oj Myślałam, że zniknęły. Za to w tym roku się znów objawiły i kwitną :heja
Comte de Chambord jest u Ciebie zjawiskowa ;:180 Chyba warto się jej bliżej przyjrzeć. W zeszłym roku zaprosiłam do ogrodu pierwsze róże historyczne i jestem bardzo zadowolona. Co prawda Mme Lavaque częściej prezentuje zaschnięte kulki, niż otwiera kwiat, ale za to Jacques Cartier i Duchesse de Montebello są bez zarzutu. Czy ta wielka biała róża u Ciebie to Mme Hardy?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko dziękuję, ;:196 pewnie wysieję czarnuszkę na parapecie, żeby poszła na rabatę wcześniej. Arystokratka nawet przypieczona jest piękna. ;:oj Ascot stoi sztywno jak żołnierz. :) Czy nie przypala jej płatków. :?: Szukam takiego koloru na moją patelnię. Przetacznikowi Christa się przyglądaj, u mnie drugi rok ma mączniaka. ;:222 Solina to wspaniały powojnik, kwitnie u mnie oszałamiająco. ;:215
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sabinko:)
Przylecialam do Ciebie, jak tylko dowiedzialam sie, ze masz Guernsey i co ja tu widze :shock: same pieknosci. Bardzo interesuje mnie Emma Hamilton, ktora chcialabym posadzic przy MW, czy ona rosne wysoko? Chcialabym ja poprowadzic tak do metra wysokosci. Piekne bukieciki ;:167 cudny ogrod ;:333 . I czekam na zdjecia panny z rumiencem :) Pozd ;:oj :wit
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Żeby trawa była ekspansywna,to bym chciał ;:224 No ale dopiero 2 sezon jest,to może się postara ;:306
Ale te gwiazdki są fajne,długo stoją ;:108
Kupię w przyszłym roku Lavender Ice,ładna ;:180 Z Novalis i Rhapsody raczej ładnie będzie? A obok nich czerwona,żółta,oj,tak :;230
I Peace jest ładna,w razie co mi przypomnij ;:173
A i zobaczymy,czy Novalis u mnie rośnie czy Blue For You...Przyszła jedna pomyłka i człowiek w głowę zachodzi :;230
A napisz mi jeszcze,co ty z nimi robisz,że takie piękne liście mają ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Z piwonii najbardziej spodobała mi się Ewelina, podobnie jak Elwii.
Sporo masz piwoniowych odmian, a przecież ogród raczej niewielki. Super, że udało Ci się tyle zmieścić, bo choć kwitną dość krótko, to sprawiają wiele radości naszym zmysłom.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko. Ale Ty masz busz ;:oj oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu , brawo ;:138 . Dzwonki brzoskwiniolistne są świetne ;:108 , przetaczniki mają swój urok i muszę sobie zakupić kilka. Róż masz bardzo dużo a jak wspaniale wyglądają i kwitną ;:224 . No powiem Ci, że boski masz ten swój ogród , siedzę i podziwiam .Szkoda tylko,że przez monitor nie czuć zapachu ;:131 . Pozdrawiam i deszczu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Witaj Sabinko,
Piękne, dorodne róże pokazujesz i fotki ładnie oddają ich urok. Widać, że służą im warunki w Twoim ogrodzie.
moją uwagę zwraca efektowna 'Lady Emma Hamilton'. Lubię jej energetyczny kolor i angielski kształt kwiatów.
Także dobrze zapowiada się 'Mary Ann' - ta róża zwraca ostatnio moją uwagę w różnych ogrodach. Mam ją na oku, pod obserwacją. Od kiedy u Ciebie rośnie, czy jest duża? Jak ja oceniasz?
Cudnie prezentuje się 'Lavewnder Ice' , a nawet róże za którymi nie przepadam, jak 'Novalis' i 'Queen of Sweden' wyglądają u Ciebie rewelacyjnie.
Podoba mi się Twoja 'Amber Queen' i nieustannie jestem zachwycona popularną 'Ascot'.
Różany ogród w pełni rozkwitu to jest zachwycające arcydzieło ;:167
Awatar użytkownika
Emi22
200p
200p
Od: 12 cze 2016, o 09:34

Post »

Witaj Sabinko, napatrzeć się nie mogę. Te Twoje róże!! Pięęęęknoooości :)

Ja jestem od niedawna na forum, ale już zdążyłam się mocno zaangażować.
Zaglądam często i zaczynam działać z uprawianiem rozmaitych roślin. Jeju, jak to wciągaaa!!! :D
Pozwolisz, że zaglądać będę do Ciebie i inspirować się!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabina jak patrzę na Twój busz to trochę lżej mi na sercu, bo u mnie się wszystko tak rozrasta że nie ma już gdzie stopy postawić, a u Ciebie to bardzo dobrze wygląda, więc może i u mnie jakoś to będzie ;:224
Masz piękne róże i do tego inne odmiany niż dobrze znam i widzę w innych ogrodach ;:oj
A jak w tym roku z wielkością Twoich ostróżek, w zeszłym to jakieś potwory ogromne były. W tym tez takie wysokie porosły?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

;:215 Cudne róże u Ciebie ;:303
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale się zaróżowiłaś. ;:173
Rabaty wyglądają rewelacyjnie.
U mnie Novalis nie chce być taki ładny.
Bardzo reaguje na upały, mimo, że rosnie praktycznie w cieniu.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Piękne Twoje róże Sabinko. Takie dorodne. Moje ostróżki też były całe pokryte szarawym nalotem, więc je wycięłam (też, tak jak u Ciebie, rosną blisko róży, a nie chciałabym, aby dostały mączniaka albo jakiegoś podobnego parcha).

Od niedawna też mam Queen fo Sweden, ma kilka pączków nawet. Cieszę się, bo widzę na Twoich zdjęciach, że to uroczy krzew.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Sabinko poprzedniczki napisały już chyba wszystko co i ja chciałam. Podpisuję się pod wszystkimi pochwałami. Piękny ogród, wspaniałe rabaty i każda roślinka z osobna. Nawet Novalis który u mnie tak średnio sobie wygląda u Ciebie jest zjawiskowy.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oglądam i oglądam, i nadziwić się nie mogę jakie u ciebie bogactwo ;:oj
I nawet już nie o gęstwinę chodzi, choć ona niesamowita, ale o paletę kolorów i odmian.
Przy twoim talencie do zdjęć, nie mogę się oderwać od monitora.
Masz Mme Louis Leveque, ciekawa jestem pokroju krzaczka. Ja się sprawuje?
Biała pergola sprawdziła się wspaniale, podkreśla urok róż.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

;:111 i tak mi już zostanie, bo jeszcze sobie pooglądam tą twoją burzę kolorów i kształtów ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”