Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moniczko krokusy maluchy, a tyle radości dają, jak zakwitną. ;:oj Ciemierniki pięknie pokazałaś. ;:138 Pewnie wszystkie grzebiące w ziemi, mamy satysfakcję, jak bolą nas plecy. ;:173 Sarenki prawie jak domownicy, stale goszczą w ogrodzie. :) Bratki śliczne, też posadziłam ale jeszcze trzymam w garażu, żeby się zakorzeniły w nowym miejscu.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne krokusy i ciemierniki ;:167 ale najbardziej jestem zaskoczona tym, że już rozkwitła puszkinia ;:oj u mnie jeszcze nie ma nawet pączków, więc będę wyglądać ich niecierpliwie ;:65
Ula
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Moniczko , właśnie wróciłam z ogrodu ,oczywiście kręgosłupa nie czuję ,a właściwie to czuję i to dotkliwie .Wiadomo ,dorwałam się do roboty z myślą że może ją przerobię .Nic z tego oczywiście ,bo jest jej tyle że na całą wiosnę starczy ;:306 .Trochę mi smutno bo u mnie nic jeszcze nie kwitnie ,wszystko jakby czekało na ciepełko .Koniecznie ,jak tylko uporządkuję rabaty ,muszę na jesieni posadzić krokusów bo mi gdzieś wygineły .Bylinki posadziłam wszystkie i mają sie przyjąć bez łaski .Na razie będę podziwiała przedwiośnie u Ciebie ,bo masz już pięknie ,kolorowo i brzęcząco aż miło pewnie słuchać .Nie szalej za mocno , bo będzie mi wstyd , że jestem tak bardzo do tyłu z robotami ogrodowymi .Pozdrawiam wiosennie ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko/Misiu - u mnie jest dobrze, bo ziemia mocno przepuszczalna, więc jest tak w sam raz do pielenia - wilgotno na tyle, że dobrze się pracuje ;:108

Aniu - zrobię jakieś fotki błękitków, ale jak wyjdzie słoneczko, bo wtedy ładniejsze zdjęcia wychodzą, bardziej wesołe ;:3 Moje trawy już wszystkie przycięte. Róże tylko te, które przeszkadzały w porządkach, a pozostałe czekają, bo czasu dla nich zabrakło.

silvarerum - porządek tylko częściowy, a w zasadzie to jeszcze nieduża część. Bardzo dużo musze jeszcze zrobić. Może dzisiaj, choć chłodno ;:224

Paulinko- obrzeża robię specjalnym szpadelkiem - nożem do przycinania darni ;:108 Szybko, sprawnie i precyzyjnie ;:215

Małgosiu- ptaszek już ma swoje miejsce w ogrodzie :D Z sarenkami to chyba napisałaś w złą godzinę - na drugi dzień zjadły mi wszystkie krokusy, mini iryski, część szafirków i blisko 200 tulipanów ;:145 ;:145 ;:145 Nie będę miała tulipanów w tym roku, a na przyszły niepewne, bo mogą teraz zgnić cebule ;:222 ;:174

Ewelinko - mój trawnik też nie jest piękny ;:218 Niestety chwastów i mchu w nim tyle, że niemal zabijają trawę. Musze kupić wertykulator - to postanowienie wiosenne nr 1. Chciałabym spalinowy z aeratorem, ale ceny powalają :( . Elektryczny jest w lepszej cenie, ale się nie sprawdzi, bo jeździć z kablem wzdłuż 120m długości ogrodu to niezbyt dobry pomysł. Tym sposobem poprzestaniemy chyba na samym spalinowym werykulatorze :roll: . Nie wiem, czy to dobra decyzja, zobaczymy.

Soniu - ostatnio to ja naprawdę miałam już obolałe plecy od schylania :lol: Lubię jednak to zmęczenie i satysfakcję z wykonanej dobrze pracy. Bardzo się cieszę, że w końcu mamy wiosnę ;:333

Ula - nie znałam nazwy "puszkinia". Kupowałam jako potoczną cebulicę :D

Elu - to bardzo przyjemny widok, gdy jeszcze chłód, a już pszczółki pobudzone. Widziałam tez już pierwszą chmurę komarów :evil: Będą atakowały wygłodniałe po zimie kleszcze, więc trzeba uważać na siebie i zwierzaki domowe ;:218
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Rabaty uporządkowane perfekcyjnie, u mnie trawnik jest również tragiczny ale póki co skupiam się na jego zmniejszaniu a powiększaniu rabatek.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moja puszkinia jakaś leniwa. ;:222 Ledwo czubeczki z ziemi wystawiła. :roll:
Moni dziękuję za poradę odnośnie cięcia wyższych róż. Tak też zrobiłam, jak radziłaś. ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witam wiosennie :wit

Moniko pięknie masz już wysprzątane rabatki, ja jeszcze nawet połowy nie zrobiłam...

To co zakwitło to nie puszkinia, bo na nią jeszcze nie pora, tylko cebulica tubergena (Scilla Tubergeniana syn. C. mischtschenkoana). Wspaniała, bardzo wczesna i wdzięczna roślinka. Kwiaty ma rzeczywiście bardzo podobne do puszkinii :wink:

Pozdrawiam i radosnych, pełnych słonka, rodzinnych Świąt życzę ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Mufka pisze:Witam wiosennie :wit

Moniko pięknie masz już wysprzątane rabatki, ja jeszcze nawet połowy nie zrobiłam...

To co zakwitło to nie puszkinia, bo na nią jeszcze nie pora, tylko cebulica tubergena (Scilla Tubergeniana syn. C. mischtschenkoana). Wspaniała, bardzo wczesna i wdzięczna roślinka. Kwiaty ma rzeczywiście bardzo podobne do puszkinii :wink:

Pozdrawiam i radosnych, pełnych słonka, rodzinnych Świąt życzę ;:196
Byłam przekonana, że to puszkinia i dziwiłam się, że mojej jeszcze nie widać ;:306 tutaj zawsze można nauczyć się czegoś nowego ;:108
Ula
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O! I ja się czegoś nauczyłam. W takim razie czekam na swoją puszkinię. Mufko dziękuję. :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę, to i ja się czegoś nowego nauczyłam. Patrzyłam na zdjęcia puszkinii - faktycznie wygląda tak samo ;:108 ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To co zakwitło to faktycznie cebulica, ale u mnie puszkinia już kwitnie.
Chyba, że się mylę.
Ja aeratora jeszcze nigdy nie użyłam. Nie mam czasu
Jakoś poprzestaję na wertykulacji
Na razie wszelkie prace ogrodowe mam przerwane.
Po świętach musze rozsypać nawóz, przyciąć róże i zadbać o trawnik
Mimo, że ogród w miarę ogarnięty pracy nadal bardzo dużo, że ciesze się bardzo, że udało mi się wcześniej zrobić tyle rzeczy
Najbardziej cieszę się z zywopłotu
Drgerhart przesadzony. Trzymaj kciuki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:To co zakwitło to faktycznie cebulica, ale u mnie puszkinia już kwitnie.
Chyba, że się mylę.
Ja aeratora jeszcze nigdy nie użyłam. Nie mam czasu
Jakoś poprzestaję na wertykulacji
Na razie wszelkie prace ogrodowe mam przerwane.
Po świętach musze rozsypać nawóz, przyciąć róże i zadbać o trawnik
Mimo, że ogród w miarę ogarnięty pracy nadal bardzo dużo, że ciesze się bardzo, że udało mi się wcześniej zrobić tyle rzeczy
Najbardziej cieszę się z zywopłotu
Drgerhart przesadzony. Trzymaj kciuki
Da sobie radę (róża) ;:333
Gosiu, czy Ty masz spalinowy wertykulator?
Jakiej mocy?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Monika, współczuję strat po sarnach. Mnie też dobiło ostatnio. Ptaszyska wyrwały mi większość kwitnących krokusów, trzy korony cesarskie i serduszkę.. jak zrobiłam obchód to płakać mi się chciało..
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni nie będzie tulipanów? ;:222 Goście bardzo wygłodniali po zimie ;:218 W nocy przychodzą.czy w dzień też zajadają?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Faktycznie nie wyobrażam sobie jeździć z kablem ;:222 . Spalinowy dużo lepszy choć pewnie cena jest też dużo wyższa. Myślę, że jednak warto zapłacić więcej i mieć komfort użytkowania ;:333 . Pozdrawiam serdecznie i słoneczka życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”