Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Witaj Andzia. No to pośmiałam się i ja z tych plastikowych obrzeży. Kamienie fajne przecież tylko przy koszeniu trawy może być trudniej ale chyba są na to jakieś sposoby. Gdybym miala tyle kamienia co Ty to na pewno byłby wykorzystany. Sąsiadką się nie przejmuj - zazdrosna jest. Moje też ciągle mówią, że za dużo u mnie tego , że tylko zajęcia mam więcej . Zobaczymy za kilka lat jak wszystko się rozrośnie ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ja też niemodna-zero plastiku, za to dużo kamienia mam w ogrodzie ;:108
Uwielbiam takie dobre rady- mnie kiedyś teściowa przekonywała żebym wywaliła różanecznik- bo ma liście jakieś dziwne i nie kwitnie- a był wrzesień więc trudno żeby kwitł. ;:223
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

No prosze teraz modnyy pkastik fantastic ;:306
Niedługo będziemy rośliny z rabat wywalać, bo nie modne :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To i ja wtrącę trzy grosze. U syna po sąsiedzku mieszka modne małżeństwo. ;:oj Domek, ogrodzenie i trawka..nawet byle jakiego krzaczka nie ma. To ponoć tak po amerykańsku... :;230 . Działka 1000m ...jak na boisku piłkarskim. ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zenia pisze:To i ja wtrącę trzy grosze. U syna po sąsiedzku mieszka modne małżeństwo. ;:oj Domek, ogrodzenie i trawka..nawet byle jakiego krzaczka nie ma. To ponoć tak po amerykańsku... :;230 . Działka 1000m ...jak na boisku piłkarskim. ;:306
Do czasu Zeniu,do czasu...też znam takich co taki ogród mieli a teraz aż kipi od kwiecia
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07

Post »

Swoją drogą toż to grzech mieć tyle miejsca i "uprawiać" tylko trawę :lol: .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu ale Ci się trafiła sąsiadka, a powiedz jej że my na FO żadnych plastików nie zakładamy tylko natura...kamień, drewno ewentualnie metal :D
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko, ja już dzisiaj wykorzystałam 4 taczki dużych kamieni, jak układałam obrzeża rabat- może jutro się pochwalę, bo dzisiaj było już ciemno, jak skończyłam pracę. A jeśli chodzi o koszenie trawy, to wymyśliłam sobie tak, że przed dużymi kamieniami, które będą stanowiły obrzeże wysypię trochę drobnych kamieni, żeby koła kosiarki mogły bez problemu na nie najechać i wykosić to, co trzeba.

Kasiu, Paulinko- cieszę się, że nie tylko ja jestem taka niemodna ;:224

Zeniu, w mojej okolicy też jest ogrom takich boisk piłkarskich, no w porywach jeszcze parę iglaków na takowym boisku ;:224

Ginka, dla mnie właśnie grzechem byłoby mieć tylko trawę- moje upodobania mówią, że trawy jak najmniej ;:224 Dzisiaj powstały nowe rabaty i jestem z siebie bardzo dumna :tan

Marysiu, ja z niektórymi ludźmi wolę nie rozmawiać a jeśli już, to grzecznie przytakuję a robię i myślę swoje ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Andzia w takim razie cieszę się, że dzisiaj szalałaś w ogródku ;:138 . Czekam na jutrzejsze fotki ;:333 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Aniu!
To ja jestem mocno do tyłu. ;:222 ;:222
Niestety, z niedostatku kamieni zmuszona jestem tolerować plastikowe obrzeża rabatek. ;:108
Jestem więc modna, zgodnie z poglądem Twojej sąsiadki. :;230 :;230
Miałaś słoneczko? Bo ja dzisiaj miałam prawdziwie marcowo - garncową pogodę. Było piękne słońce na zmianę z pięknym deszczem. ;:224 Tylko śniegu nie było. ;:131
Ciepełka na jutro życzę. A! I słoneczka oczywiście. ;:3
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Ewelinko, dziękuję ;:196 Na szczęście dzień był dość owocny, mimo, że kilka godzin dziennie tracę na rozwożenie dzieci. Heh, z wykształcenia jestem kosmetyczką i jeszcze dwa latka temu nie pomyślałabym, że będę wolała grzebanie w ziemi od długich, zadbanych pazurków i sztucznych rzęs- tu przyznaję rację Dorci ;:196

Lucynko, to ciesz się, póki możesz, bo za chwilę modne będzie co innego ;:306 A u mnie pogoda taka, jak u Ciebie- zaświeciło dość mocno słoneczko a za moment pochmurno i deszcz- i tak przez cały dzień. Jednak mimo to, jakoś udało mi się popracować na zewnątrz a jak już mocniej padało to uciekałam do foliaka i tam szukałam sobie zajęcia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

U nas strasznie zimno dzisiaj było, aż postanowiłam przeprosić się z cieplejszą kurtką, słońce nie zajrzało nawet na chwile, więc podziwiam za prace ogrodowe, czekam z niecierpliwością na efekty :)
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Dzień dobry :wit
U mnie -4 stopnie aktualnie- tak jak prognozowano. Ma być dzisiaj w miarę ładny słoneczny dzień więc może owocny dzień przede mną :tan
I tego słoneczka wszystkim na dzisiejszy dzień życzę ;:196
A teraz uciekam szykować się, żeby rozwieźć dzieciaczki moje. I będziemy mieć od jutra tydzień laby od tych wyjazdów. :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, dobry i tydzień bez uciążliwych obowiązków. ;:333
U mnie dzisiaj pięknie było. ;:63 Błękitne niebo i cudne słoneczko. ;:3
A ja przy garach ... ;:222 No ale na ryneczek sobie poszłam i oprócz produktów niezbędnych mi w kuchni, oczywiście przytargałam kilka bratków. Bo jak przejść obojętnie obok kuszącego stoiska ... ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Hello :wit
Na początek obiecane zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ktoś na pewno powie, że nic wielkiego ale dla mnie ogarnięcie tego terenu to spory sukces- 18 taczek wykopanych kamieni i prawie 50kg złomu ;:223 Posadziłam na tych nowopowstałych rabatach porzeczkę na pniu, porzeczkę w formie krzewu, 2 krzewy agrestu, jedną czerwoną porzeczkę i wierzbę.
Na jutro planuję sadzenie drzewek owocowych i wykopaliska w przedogródku- o ile pogoda dopisze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”