Familokowego ciąg dalszy
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
U mnie tych "szkodników" jest całe mnóstwo, a szczególnie tam gdzie mam korą wysypane... daję im jednak spokój, bo chyba nie szkodzą...
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten niebieski powojnik jest super
No to czekamy na Twój powrót 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jadziu miłego wypoczynku 

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadźko miłego pobytu. Odpocznij.
Ogród będzie na Ciebie czekał i my też.

Ogród będzie na Ciebie czekał i my też.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, aż musiałam sprawdzić datę zdjęcia z pączkiem na Doktorku. Mocno mu się spieszy
Już niedługo zacznie się ten 'prawdziwy' sezon różany, na który tak wszystkie czekamy
Oj, będzie się działo 

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jednak na południu jest wszystko wcześniej,widzę że tak ok 2 tygodnie.Moje niektóre róże dopiero w powijakach.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam wszystkich miłych gości ,którzy z niecierpliwością na mnie czekali. Już jestem w domu i mam nadzieję ,ze jakiś czas tu zagoszczę oby się nic nie zmieniło
Doktorek czekał cierpliwie aż wrócę i dalej jest w pąku tylko widać więcej koloru.Różaneczniki 'Cheer' i 'Cunnigham White' ,a także dauricum 'April snow' kwitną na całego, to samo wczesne powojniki takie jak' Pamela Jackman' i 'Cecile'

ALU u mnie w szczególności wszystko szybciej kwitnie ,bo ogródek jest w dodatku osłonięty
DOROTKO jakoś tak zachciało mu się szybciej zawiązać pąka .Teraz jest ich już dużo więcej lecz malutkie.to samo na LO i Alpenfee .Jakoś Tereska zbytnio się w tym roku ociąga
ELUŚKA jaki odpoczynek tam miałam ciągle zajęcie .Przywiozłam sobie oranżową różę na marne centy lecz takiego ostrego oranżu jeszcze nie mam .Chcę ją zostawić w donicy, a także Cyklamena dyskowatego w doniczce.Niestety chwasty sobie przez te parę dni nieźle poczynały w szczególności na chodniku
KAROLCIA on jest bardzo wigorny i wart zakupu .Podziwiałam go u koleżanki i musiałam go sobie sprawić
GABI one nie szkodzą roślinom ,więc niech sobie żyją
EWCIA tego Pierisa mam już chyba z jakieś 5 lat od pamiętnej ostrej zimy .2 lata temu mrozy wybiły mi go na powierzchnię i musiałam go głębiej posadzić .Od tego czasu lepiej rośnie i w tym roku nawet mi zakwitł.Ostatnie mrozy trochę pokiereszowały mi nowe przyrosty lecz nie jest źle
GRAŻYNKO ano zapowiada się super kwitnienie a ten powojnik kupiony z przeceny a tak cudnie rośnie i kwitnie .Podziwiałam go u Tosi i musiałam go sobie kupić i nie żałuje .Możliwe ,że i miejsce mu odpowiada i ciepełko od ściany .U mnie też nie wszystkie powojniki dobrze rosną lecz tym się nie przejmuję
ANIU ten klematis to Pamela Jackman i jest i drugi Cecile też potwór
ANIU [anabuko] mój Pieris jest już ze mną 5 lat i nawet przeżył tę ostrą zimę naturalnie był okryty
TERENIU nic się specjalnie nie zmieniło tylko zrobiło się bardziej buszowato
MARYSIU no przecież wszyscy wiedzą ,ze mam centralne podłączone
dlatego tak wszystko szaleje u mnie
IWONKO tylko ładniej podrosły siewki wawrzynka .Mają już jakieś 10 cm i to mnie cieszy
BEATKO niestety u nas chłodno ,a u mamy było tak cieplutko przez ostatnie 2 dni. Jednak i tam mieliśmy zimnicę okrutną
JOASIU

ALU u mnie w szczególności wszystko szybciej kwitnie ,bo ogródek jest w dodatku osłonięty
DOROTKO jakoś tak zachciało mu się szybciej zawiązać pąka .Teraz jest ich już dużo więcej lecz malutkie.to samo na LO i Alpenfee .Jakoś Tereska zbytnio się w tym roku ociąga
ELUŚKA jaki odpoczynek tam miałam ciągle zajęcie .Przywiozłam sobie oranżową różę na marne centy lecz takiego ostrego oranżu jeszcze nie mam .Chcę ją zostawić w donicy, a także Cyklamena dyskowatego w doniczce.Niestety chwasty sobie przez te parę dni nieźle poczynały w szczególności na chodniku
KAROLCIA on jest bardzo wigorny i wart zakupu .Podziwiałam go u koleżanki i musiałam go sobie sprawić
GABI one nie szkodzą roślinom ,więc niech sobie żyją
EWCIA tego Pierisa mam już chyba z jakieś 5 lat od pamiętnej ostrej zimy .2 lata temu mrozy wybiły mi go na powierzchnię i musiałam go głębiej posadzić .Od tego czasu lepiej rośnie i w tym roku nawet mi zakwitł.Ostatnie mrozy trochę pokiereszowały mi nowe przyrosty lecz nie jest źle
GRAŻYNKO ano zapowiada się super kwitnienie a ten powojnik kupiony z przeceny a tak cudnie rośnie i kwitnie .Podziwiałam go u Tosi i musiałam go sobie kupić i nie żałuje .Możliwe ,że i miejsce mu odpowiada i ciepełko od ściany .U mnie też nie wszystkie powojniki dobrze rosną lecz tym się nie przejmuję
ANIU ten klematis to Pamela Jackman i jest i drugi Cecile też potwór
ANIU [anabuko] mój Pieris jest już ze mną 5 lat i nawet przeżył tę ostrą zimę naturalnie był okryty
TERENIU nic się specjalnie nie zmieniło tylko zrobiło się bardziej buszowato

MARYSIU no przecież wszyscy wiedzą ,ze mam centralne podłączone

IWONKO tylko ładniej podrosły siewki wawrzynka .Mają już jakieś 10 cm i to mnie cieszy

BEATKO niestety u nas chłodno ,a u mamy było tak cieplutko przez ostatnie 2 dni. Jednak i tam mieliśmy zimnicę okrutną
JOASIU

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale Ciebie wyczułam Jadziu
, no tak mi się myślało, że już czas, tyle kwitnień pięknych, powojnik niesamowity 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWONKO no rzeczywiście mnie wyczułaś
Mama niezadowolona ,że tak szybko wyjechałam lecz mnie bardzo ciągnęło do domu jak usłyszałam o tych przymrozkach .Brat mieszka niedaleko mnie i u niego pomarzły agresty i Rh .U mnie tylko niektóre różane liście są maźnięte i młode przyrosty Pierisa, a także już kwitnąca azalia Princess Anna .Dzisiaj musiałam ją ogłowić bo brzydko wyglądały te suszki

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu
Jak pięknie wszystko kwitnie.
Rh April Snow - jest cudny.
U mnie też pieris jakiś taki niemrawy, mam nadzieję, że wyjdzie z tego.
Nie dziwię się, że Cię tak ciągnęło z powrotem do swego cudnego ogrodu

Jak pięknie wszystko kwitnie.

Rh April Snow - jest cudny.
U mnie też pieris jakiś taki niemrawy, mam nadzieję, że wyjdzie z tego.
Nie dziwię się, że Cię tak ciągnęło z powrotem do swego cudnego ogrodu

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Jadziu, jak patrzę na Twoje kwitnące rośliny, to myślę sobie, że mieszkasz w jakimś innym, cieplejszym klimacie
Tak kwitnące różaneczniki? O, Matko, zupełny szok! U mnie pewnie zakwitną za jakieś 2-3 tygodnie... Już nie mówię o powojnikach... Ta niebieska chmura Pameli cudowna 

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Kusisz tą koperkową Jadziu.. oj kusisz... 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Mieszkamy sąsiednich województwach a taka różnica w roślinach
.Pamela Jackman naprawdę jest niesamowity, już wciągnęłam go na listę " poszukuję".Jak mają się róże u Ciebie po zimie?

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudowne rabatki Jadziu
Prześlicznie u Ciebie

Prześlicznie u Ciebie