Zielono i kolorowo - jesiennie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - jesiennie

Post »

U nas na działkach sąsiadka wkłada te rurki w takie rurki od prowadzenia kabli dodatkowo i wtedy sa stabilniejsze, ja swoich nie zabezpieczyłam, ale teraz będę mądrzejsza ;:108
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam taki zrobiony łuk z drutu żebrowanego, gdzie stalowe rurki wbiłam w ziemię a w to dopiero drut, ale te butelki to też bardzo fajny pomysł.
Wiecie co do tego, że dziś prawie wszystko jest produkowane w CHRL nie zawsze oznacza badziewie, zależy jaka firma zleciła produkcję.
Co do pergoli to ja pewnie kupię u siebie bo wyjdzie mi tak samo cenowo jak w sklepiku podanym przez Alę z kosztami przesyłki, bo mi jaka na razie jedna wystarczy.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Dziewczyny mojemu mężowi z podobał się pomysł Ewuni męża .W czwartek jedziemy na badania więc w drodze powrotnej wstąpimy do LM po wylewkę cementową ,a przy okazji może jeszcze coś zielonego wpadnie nam w oczy ;:108 chciałabym coś z owocowych krzaczków ,ale i innymi nie pogardzę ;:306 M tak nastawił się na upiększanie ogrodu ,że mnie to tylko cieszy ,ale on będzie jako sponsor , a fizyczna praca mnie przypadnie no może jeszcze pozwolę synom coś zrobić :;230
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo, przydałby mi się taki sponsor. ;:333
Mój M sponsoruje wszystkie opłaty i większe zakupy,w tym żywieniowe, natomiast ja mogę dowolnie dysponować swoją emeryturą. I tutaj groos wydatków idzie na działkę. Przydałoby się jeszcze trochę, ale nie narzekam, bo i tak mam dużą swobodę. :tan
Pozdrawiam cieplusieńko. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko no ja takiego luksusu nie mam moja pensyjka rozchodzi się z na papu ,a M renta opłaty i leki .Ale czasem trzeba zaszaleć :heja .
Raz leki raz sponsoring ;:306
Ściska Cię mocno ;:168
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo, gdy mój M był na rencie, to też z kasą było raczej krucho. Na szczęście nie trwało to długo, bo po ok. pół roku już mógł przejść na emeryturę, a tę ma dosyć wysoką. W końcu budował zakłady petrochemiczne od podstaw, to mu się należy. Akcji nie dostał, to chociaż emeryturę ma godną. ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko mój do emerytury ma jeszcze 12 lat .
Dzisiaj mam piękną słoneczną ;:3 pogodę ,ale z mrozem ,oby tylko roślinkom nie zaszkodził .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu każdy ma swoje rozliczenia domowe i styl wydawania pieniędzy, ważne żeby ich na najważniejsze potrzeby wystarczyło ;:215 U Ciebie piękna pogoda a u mnie za oknem coś co zniechęca do wyjścia, ale mi to nie przeszkadza, bo mam siedzieć w domu :;230
My też wszelkie słupki metalowe zakopujemy w zaprawie cementowej i często jeszcze M ten pojemnik obsypuje kamykami i wylewa resztę cementu, bo pojemnik w naszej mokrej glinie też się rusza. Ja potrzebuję solidnej pergoli nad przejściem, bo rozrosła mi się róża, a z drugiej pójdzie (ja przetrzyma zimę) powojnik tangucki od Tereni, a na to potrzeba silnego podparcia.
Podobną za 40 zł miałam i niestety po dwóch latach się rozsypała :wink:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak ,oczywiście masz rację ;:215
Niestety nasza wizyta w LM nie dojdzie do skutku bo chyba pojedziemy autobusem . M ma duże problemy z poruszaniem się i już nie da rady.
Ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze ;:306 Pergole dodatkowo wzmocnimy i może wytrzymają
Słoneczko mam ,ale jest bardzo zimno brrrr...
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu fajne prezenty dostałaś, ja planuję powiększenie ogrodu bo teraz już nic nie zmieszczę ;:306 zostaje mi jeszcze nie zagospodarowany balkon, tylko chciałabym by wyjście było z kuchni ale teraz tam są kury. Muszę je jakoś z tam tąd eksmitować,tylko gdzie.Ale jak mi to się spełni to sobie machnę pergole z różami pnącymi, a co. ;:306
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu pergola z pachnącymi różami to świetny pomysł ;:333 Marzy mi się taka duża , myślałam żeby kupić taki stalowy drut z mera cięty i z niego zrobić taką pergolę .Bo te co mąż kupił będą za słabe ja je raczej na clematisy wykorzystam .
Jak nie masz co z kurami zrobić to daj je do mnie ;:306
Miłego wieczoru ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Dziewczyny Miłe ! przeczytałam wszystkie Wasze cenne rady i porady.Alicjo,gratuluję nabytków,mnie też przydałaby się pergola.Myślę,że zrobię ją z.......jabłoni,zetnę gałęzie,dam dobrą ziemię i posadzę różę pienną.To stara jabłoń,przeznaczona do wycięcia.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodziu ,dziękuję .Mam nadzieje ,że porady się przydadzą jak to mówią dobra rada nigdy nie jest zła ;:173 . Podpora ze starej jabłoni dobry pomysł ;:333

Mam zamiar dzisiaj zrobić przegląd moich dalii ,aż się boję zajrzeć :?
No i jeszcze będę canny sadzić do doniczek bo już liści dostały ;:202
Oglądałam wczoraj moją forsycję ,wygląda na to ,że nawet liści nie będzie miała obym się myliła bo będę ją musiała wyciąć i kupić inną ,którą posadzę w innym miejscu bardziej osłoniętym .
A jeszcze coś posieję :D
Miłego dnia ;:4 ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu nie za wcześnie na sadzenie cann. Dopiero luty a do maja to będziesz miała duże wiotkie sadzonki,które po wyniesieniu na dwór bynajmniej u mnie zawsze marniały.Ale u mnie strasznie wieje ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu musze je posadzić bo mi rosną .A tak przynajmniej się nie zmarnują .Postawie przy oknie .
U mnie dzisiaj spokojnie wczoraj wiało i lało ,ale było ciepło
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”