Zielono i kolorowo - jesiennie
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - jesiennie
U nas na działkach sąsiadka wkłada te rurki w takie rurki od prowadzenia kabli dodatkowo i wtedy sa stabilniejsze, ja swoich nie zabezpieczyłam, ale teraz będę mądrzejsza 

- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam taki zrobiony łuk z drutu żebrowanego, gdzie stalowe rurki wbiłam w ziemię a w to dopiero drut, ale te butelki to też bardzo fajny pomysł.
Wiecie co do tego, że dziś prawie wszystko jest produkowane w CHRL nie zawsze oznacza badziewie, zależy jaka firma zleciła produkcję.
Co do pergoli to ja pewnie kupię u siebie bo wyjdzie mi tak samo cenowo jak w sklepiku podanym przez Alę z kosztami przesyłki, bo mi jaka na razie jedna wystarczy.
Wiecie co do tego, że dziś prawie wszystko jest produkowane w CHRL nie zawsze oznacza badziewie, zależy jaka firma zleciła produkcję.
Co do pergoli to ja pewnie kupię u siebie bo wyjdzie mi tak samo cenowo jak w sklepiku podanym przez Alę z kosztami przesyłki, bo mi jaka na razie jedna wystarczy.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dziewczyny mojemu mężowi z podobał się pomysł Ewuni męża .W czwartek jedziemy na badania więc w drodze powrotnej wstąpimy do LM po wylewkę cementową ,a przy okazji może jeszcze coś zielonego wpadnie nam w oczy
chciałabym coś z owocowych krzaczków ,ale i innymi nie pogardzę
M tak nastawił się na upiększanie ogrodu ,że mnie to tylko cieszy ,ale on będzie jako sponsor , a fizyczna praca mnie przypadnie no może jeszcze pozwolę synom coś zrobić 

Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo, przydałby mi się taki sponsor.
Mój M sponsoruje wszystkie opłaty i większe zakupy,w tym żywieniowe, natomiast ja mogę dowolnie dysponować swoją emeryturą. I tutaj groos wydatków idzie na działkę. Przydałoby się jeszcze trochę, ale nie narzekam, bo i tak mam dużą swobodę.
Pozdrawiam cieplusieńko.

Mój M sponsoruje wszystkie opłaty i większe zakupy,w tym żywieniowe, natomiast ja mogę dowolnie dysponować swoją emeryturą. I tutaj groos wydatków idzie na działkę. Przydałoby się jeszcze trochę, ale nie narzekam, bo i tak mam dużą swobodę.

Pozdrawiam cieplusieńko.

- alicjad31
Lucynko no ja takiego luksusu nie mam moja pensyjka rozchodzi się z na papu ,a M renta opłaty i leki .Ale czasem trzeba zaszaleć
.
Raz leki raz sponsoring
Ściska Cię mocno

Raz leki raz sponsoring

Ściska Cię mocno

Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo, gdy mój M był na rencie, to też z kasą było raczej krucho. Na szczęście nie trwało to długo, bo po ok. pół roku już mógł przejść na emeryturę, a tę ma dosyć wysoką. W końcu budował zakłady petrochemiczne od podstaw, to mu się należy. Akcji nie dostał, to chociaż emeryturę ma godną. 

- alicjad31
Lucynko mój do emerytury ma jeszcze 12 lat .
Dzisiaj mam piękną słoneczną
pogodę ,ale z mrozem ,oby tylko roślinkom nie zaszkodził .
Dzisiaj mam piękną słoneczną

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu każdy ma swoje rozliczenia domowe i styl wydawania pieniędzy, ważne żeby ich na najważniejsze potrzeby wystarczyło
U Ciebie piękna pogoda a u mnie za oknem coś co zniechęca do wyjścia, ale mi to nie przeszkadza, bo mam siedzieć w domu
My też wszelkie słupki metalowe zakopujemy w zaprawie cementowej i często jeszcze M ten pojemnik obsypuje kamykami i wylewa resztę cementu, bo pojemnik w naszej mokrej glinie też się rusza. Ja potrzebuję solidnej pergoli nad przejściem, bo rozrosła mi się róża, a z drugiej pójdzie (ja przetrzyma zimę) powojnik tangucki od Tereni, a na to potrzeba silnego podparcia.
Podobną za 40 zł miałam i niestety po dwóch latach się rozsypała

My też wszelkie słupki metalowe zakopujemy w zaprawie cementowej i często jeszcze M ten pojemnik obsypuje kamykami i wylewa resztę cementu, bo pojemnik w naszej mokrej glinie też się rusza. Ja potrzebuję solidnej pergoli nad przejściem, bo rozrosła mi się róża, a z drugiej pójdzie (ja przetrzyma zimę) powojnik tangucki od Tereni, a na to potrzeba silnego podparcia.
Podobną za 40 zł miałam i niestety po dwóch latach się rozsypała

- alicjad31
Marysiu tak ,oczywiście masz rację
Niestety nasza wizyta w LM nie dojdzie do skutku bo chyba pojedziemy autobusem . M ma duże problemy z poruszaniem się i już nie da rady.
Ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze
Pergole dodatkowo wzmocnimy i może wytrzymają
Słoneczko mam ,ale jest bardzo zimno brrrr...
Miłego dnia

Niestety nasza wizyta w LM nie dojdzie do skutku bo chyba pojedziemy autobusem . M ma duże problemy z poruszaniem się i już nie da rady.
Ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze

Słoneczko mam ,ale jest bardzo zimno brrrr...
Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu fajne prezenty dostałaś, ja planuję powiększenie ogrodu bo teraz już nic nie zmieszczę
zostaje mi jeszcze nie zagospodarowany balkon, tylko chciałabym by wyjście było z kuchni ale teraz tam są kury. Muszę je jakoś z tam tąd eksmitować,tylko gdzie.Ale jak mi to się spełni to sobie machnę pergole z różami pnącymi, a co. 

- alicjad31
Krysiu pergola z pachnącymi różami to świetny pomysł
Marzy mi się taka duża , myślałam żeby kupić taki stalowy drut z mera cięty i z niego zrobić taką pergolę .Bo te co mąż kupił będą za słabe ja je raczej na clematisy wykorzystam .
Jak nie masz co z kurami zrobić to daj je do mnie
Miłego wieczoru

Jak nie masz co z kurami zrobić to daj je do mnie

Miłego wieczoru

Pozdrawiam Alicja
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Dziewczyny Miłe ! przeczytałam wszystkie Wasze cenne rady i porady.Alicjo,gratuluję nabytków,mnie też przydałaby się pergola.Myślę,że zrobię ją z.......jabłoni,zetnę gałęzie,dam dobrą ziemię i posadzę różę pienną.To stara jabłoń,przeznaczona do wycięcia.
- alicjad31
Lodziu ,dziękuję .Mam nadzieje ,że porady się przydadzą jak to mówią dobra rada nigdy nie jest zła
. Podpora ze starej jabłoni dobry pomysł 
Mam zamiar dzisiaj zrobić przegląd moich dalii ,aż się boję zajrzeć
No i jeszcze będę canny sadzić do doniczek bo już liści dostały
Oglądałam wczoraj moją forsycję ,wygląda na to ,że nawet liści nie będzie miała obym się myliła bo będę ją musiała wyciąć i kupić inną ,którą posadzę w innym miejscu bardziej osłoniętym .
A jeszcze coś posieję
Miłego dnia

Mam zamiar dzisiaj zrobić przegląd moich dalii ,aż się boję zajrzeć

No i jeszcze będę canny sadzić do doniczek bo już liści dostały

Oglądałam wczoraj moją forsycję ,wygląda na to ,że nawet liści nie będzie miała obym się myliła bo będę ją musiała wyciąć i kupić inną ,którą posadzę w innym miejscu bardziej osłoniętym .
A jeszcze coś posieję

Miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu nie za wcześnie na sadzenie cann. Dopiero luty a do maja to będziesz miała duże wiotkie sadzonki,które po wyniesieniu na dwór bynajmniej u mnie zawsze marniały.Ale u mnie strasznie wieje 

- alicjad31
Krysiu musze je posadzić bo mi rosną .A tak przynajmniej się nie zmarnują .Postawie przy oknie .
U mnie dzisiaj spokojnie wczoraj wiało i lało ,ale było ciepło
U mnie dzisiaj spokojnie wczoraj wiało i lało ,ale było ciepło
Pozdrawiam Alicja