Moja nowa wymarzona działka cz.10
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10
Miałam liliową która wypadła i białą ,ta na razie ładnie rośnie ale na wiosnę znowu dokupię bo pięknie kwitną cały czas .. Czerwonej nie widziałam nigdzie ani takiej kolekcji ..
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko postaw sanki w mieszkaniu i zrób stolik do zabawy, będą 2 w 1
bo już zimy nie będzie 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tyle się napisałam i wszystko w kosmos poleciało
Jeszcze raz
Marto, to bardzo dobry pomysł, ja mam w różnych miejscach i już dość spore, to i przesadzać nie bardzo, ale gdybym zaczynała, to pewnie tak bym też zrobiła
Lucynko u nas nadal ślizgawica, mimo plusowej temperatury, jesteśmy uziemieni, bo zjechać z naszej góry to jeszcze można, ale wjechać już nie dało by rady
Kasiu dziś co prawda słonko, ale paskudnie ślisko, Majeczka też pewnie ma problemy z dojazdem do domu, a za wysiewy się zbieram, ale po ziemię mieliśmy jechać no i nie wyszło, czekamy jak naszą górkę lud odpuści
Marysiu jak ta zima ma być taka niezdecydowana to ja jej już nie chcę wcale
Karolka ale nie do ziemi na dworze
, bo tak napisałaś, że wiosna prawie u Ciebie, że aż się przestraszyłam, że Ty już do ogrodu lecisz
Dorotka, Stasiu dwa dni skorzystał, nasze dzieciaczki ani razu, bo jak rano popadało, to w południe deszcz, a na noc mrozek, i nie pojeździły, a ptaki faktycznie dziś weselej śpiewają
Martusiu miejmy nadzieje, że da radę, oby, ja swoją posadziłam w zaciszu, zielonym okryta, oby sobie poradziła
Janeczko, bo one właśnie tak mają, te starsze egzemplarze lubią wypadać, ale zobaczymy, a na czerwoną jak chcesz, to tylko oby przetrwała, podzielę się patyczkiem
No właśnie Karolka porobimy sobie meble ogrodowe z tych sanek chyba, u nas dwie pary w piwnicy stoją
No i dziś na przekór moje kochane piwonie, niby zwyczajne, ale piękne i pachnące

Jeszcze raz
Marto, to bardzo dobry pomysł, ja mam w różnych miejscach i już dość spore, to i przesadzać nie bardzo, ale gdybym zaczynała, to pewnie tak bym też zrobiła

Lucynko u nas nadal ślizgawica, mimo plusowej temperatury, jesteśmy uziemieni, bo zjechać z naszej góry to jeszcze można, ale wjechać już nie dało by rady

Kasiu dziś co prawda słonko, ale paskudnie ślisko, Majeczka też pewnie ma problemy z dojazdem do domu, a za wysiewy się zbieram, ale po ziemię mieliśmy jechać no i nie wyszło, czekamy jak naszą górkę lud odpuści

Marysiu jak ta zima ma być taka niezdecydowana to ja jej już nie chcę wcale

Karolka ale nie do ziemi na dworze

Dorotka, Stasiu dwa dni skorzystał, nasze dzieciaczki ani razu, bo jak rano popadało, to w południe deszcz, a na noc mrozek, i nie pojeździły, a ptaki faktycznie dziś weselej śpiewają

Martusiu miejmy nadzieje, że da radę, oby, ja swoją posadziłam w zaciszu, zielonym okryta, oby sobie poradziła

Janeczko, bo one właśnie tak mają, te starsze egzemplarze lubią wypadać, ale zobaczymy, a na czerwoną jak chcesz, to tylko oby przetrwała, podzielę się patyczkiem

No właśnie Karolka porobimy sobie meble ogrodowe z tych sanek chyba, u nas dwie pary w piwnicy stoją

No i dziś na przekór moje kochane piwonie, niby zwyczajne, ale piękne i pachnące

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Iwonko -ja Cie bardzo przepraszam ale proszę się wyrażać poprawnie , jakie zwyczajne -śliczne , piękne i cudne a ta na drugim zdjęciu 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Iwonko rozumiem,że ta karłowa budleja uważana jest przez Ciebie za delikatniejszą ? Co do sadzenia krzewów budlei blisko siebie o różnej kolorystyce to widziałąm kiedyś w sieci zdjęcie gdzie posadzono 4 sadzonki ( każda o innym kolorze) w jedną kępę .
Zdjęcie cudne ale ponoć po kilku latach zrobił się z tego ogromniasty krzew i ... właścicielka zlikwidowała sadząc od nowa ale w sporej odległości.
Wiosną muszę zakupić sadzonki a swoja jeśli przezimuje czeka zmiana miejsca bo rośnie w półcieniu a one lubią słońce.
Wreszcie w piątek pod wieczór zaczął padać śnieg
i dziś na boisko szkolne wyległo towarzystwo do lepienia bałwanów ... śmiech i zabawa dobrze robi nie tylko dzieciom.
Zdjęcie cudne ale ponoć po kilku latach zrobił się z tego ogromniasty krzew i ... właścicielka zlikwidowała sadząc od nowa ale w sporej odległości.
Wiosną muszę zakupić sadzonki a swoja jeśli przezimuje czeka zmiana miejsca bo rośnie w półcieniu a one lubią słońce.
Wreszcie w piątek pod wieczór zaczął padać śnieg

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
E tam zwyczajne śliczne są a ta na 3 zdjęciu...cudo!
U mnie śnieg dalej przykrywa to co brzydkie i szare
U mnie śnieg dalej przykrywa to co brzydkie i szare

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
A mnie się podoba ta przedostatnia i ostatnia czerwona z centkami .. Mam kilka kolorów posadzonych w jednym rzędzie , w tamtym roku miały po kilka kwiatów ale myślę że w tym roku będzie ich dużo więcej .. Natomiast moje stare odmiany są pięknie kwitnącymi kępami ..
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Iwonko, dawno nie gościłam w Twoich progach.
Liliowce cudowne.
Mam nasionka z wymiany. Czy Twoje okazy pochodzą z siewu? Nie bardzo wiem, jak i kiedy je wysiać 

- iwona0042
Janeczko, ja też mam kilka młodych, które były dopiero sadzone, na te czekam, bo ciekawa jestem jakie one, a te stare to też już ładne kępy, moja śp. mama kochała piwonie i mi tak to się udzieliło i tak zostało 
Marysiu zwyczajne, nie zwyczajne, bo piwonie wszystkie są piękne i pachnące
Tak Krysiu, tak było w opisie, powiem Ci, że po cichu liczyłam na łagodną zimę, i taka w sumie była do czasu tych wrednych mrozów, posadziłam do ziemi kilka roślin, które powinny być raczej zimowane w piwnicy, lub innym pomieszczeniu, no cóż, uczymy się całe życie, to i to nauczka dla mnie będzie jeśli coś się nie uda
Monia no fakt, nadzwyczajne one są po prosu, tak piszę bo to stare odmiany i nie nazwane nawet, ale piękne
Wiolu nie, moje nie są z nasion, ale poczytaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27213&f=32
To jeszcze pokażę Wam skrętolistną budlejkę, nie moja, rosnąca na szczecińskich Wałach, piękna, a jak cudnie pachnie

Marysiu zwyczajne, nie zwyczajne, bo piwonie wszystkie są piękne i pachnące

Tak Krysiu, tak było w opisie, powiem Ci, że po cichu liczyłam na łagodną zimę, i taka w sumie była do czasu tych wrednych mrozów, posadziłam do ziemi kilka roślin, które powinny być raczej zimowane w piwnicy, lub innym pomieszczeniu, no cóż, uczymy się całe życie, to i to nauczka dla mnie będzie jeśli coś się nie uda

Monia no fakt, nadzwyczajne one są po prosu, tak piszę bo to stare odmiany i nie nazwane nawet, ale piękne

Wiolu nie, moje nie są z nasion, ale poczytaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27213&f=32
To jeszcze pokażę Wam skrętolistną budlejkę, nie moja, rosnąca na szczecińskich Wałach, piękna, a jak cudnie pachnie

- iwona0042
Betinuś ja nikogo nie pytałam 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Piękna ta budleja skrętnolistna
ja też miałam zapytać o patyczki
Iwonko piwonie masz cudne wszystkie

Iwonko piwonie masz cudne wszystkie

- iwona0042
Teresko na spacery czasem na Wały jeździmy z dziećmi, więc niech no tylko wiosna przyjdzie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko patyczki budlei ja teraz tnę i przechowuję w wilgotnym piasku do kwietnia, a potem do ziemi i na mur się przyjmuje
to kiedy jedziecie na wały 

- iwona0042
Marysiu, wiesz jak to u nas jest, wstajemy rano i pytanie: to w którą stronę dzisiaj, no i jedziemy
a co do patyczków, to ja jak dorwę coś to po prostu biorę i sadzonkuje, nie bardzo zwracam uwagę na terminy w tej kwestii, jest okazja trzeba korzystać