W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ela, jak się rozwija akcja? Są już pierwsze szczeniaczki? Już wysiedzieć na miejscu nie mogę, tak się niecierpliwię ;:87 Wiem, wiem, powoli i spokojnie, może to potrwać do jutra, ale jak napisałaś, że już się zaczęło, to daj chociaż znać, co się dzieje teraz. Proszę :)

I pomiziaj swoją dzielną "dziewczynkę" :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu co tam u was? Daj znać :)
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Witajcie, tu " mama " dwóch FCR-ów.
Obrazek

Coś długo trwa ten poród... :oops:
Pocieszam się tym że, Ś.P. sunia labradorka, pierwsze szczenięta rodziła przez 3 dni...
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też czekam na szczeniaki i no na fotki :D
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

NesKa zaciskam mocno kciuki za szczęśliwy przebieg porodu i za śliczne zdrowe szczeniaczki ;:215

Krzysztofie uroczo wygląda Delfa ;:333
Witaj Hanko ;:196 śliczne te Twoje czarnuchy ;:225
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Haniu-cudne masz psiaki :D .Martwię się,bo coś długo nic nie wiadomo,jak Neska się ma...ale trzeba wierzyc,że wszystko będzie w porządku...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Boże, jesteście kochani.
Męczarnia skończyła się o 12 w południe.Ja musiałam w końcu odespać te dwie nieprzespane nocki.Tak, KaRo, to był mój debiut i to trudny.
Są 3 szczeniaczki.Dwie suczki i piesek.Cała trójka przyszła wczoraj na świat.Ostatni, czwarty dzisiaj, po problemach, za pomocą weterynarza.Niestety już nie przeżył.Myślę, że był za duży, bo są to maluchy z mezaliansu.Neska, jest bardzo osłabiona, ale dochodzi powolutku do siebie.Dziękuję Wam wszystkim za trzymane kciuki, pewnie one pomogły, bo z Nesulką (myślę ,że już) będzie coraz lepiej.A zdjęcia zrobione, tylko aparat wyjechał na jakiś moment z mężem.Wkleję jak tylko wróci.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

No to już po bólach. :) Dobrze,że jest tak jak jest...Trzymajcie się... :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ufffff, kamień z serca elelko!
Dzięki, że powiedziałaś i skróciłaś nam strach. Trzymamy kciuki za mamusię, by szybko wróciła do kondycji :P

a tu nasze maluchy Float'ów w 2005, oczywiście w wodzie i obecne fotki z jesieni 2007 :lol:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

No, ulżyło mi :) Kochanieńka, zostałaś pełnoprawną Babcią!!! Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Macie rację, kamień z serca i babcią też zostałam.Nic tylko się cieszyć.Ale ten kamień to oczywiście spadł na stopę, bo gdzie ja znajdę chętnych na maleństwa.Wszyscy sąsiedzi maja przynajmniej po jednym, a zazwyczaj dwa pieski.Na "neskopodobne" było kilku chętnych, a tylko jeden jest troszkę do niej podobny.Zresztą zobaczycie sami.Ale nie będę się martwić na zapas, maleństwa na razie muszą zostać przy mamie, a dalej zobaczymy.
Zrobiłam przed momentem kilka zdjęć.Widać na nich dwa po tatusiu, które cały czas jedzą, jedzą i jedzą.Pod mordką leży jeszcze "mamusine", które grzecznie pozwala mamie na odpoczynek.Nie widać go dobrze, ale innym razem postaram się je pokazać.Nie mam jeszcze tych pierwszych zdjęć, bo może tam będzie je widać.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gdy nasza Ś.P.czekoldowa labradorka powiła 8 szczeniąt z NN ojcem, to nikt ze znajomych nie chciał "kundli". MOżna było je rozdać na wsi, ale...widząc rozpacz koleznaki, która wydała swoje szczenięta po owczarku niemieckim i potem oglądała je zagłodzone, stojące w gnojowicy, przypięte na metrowych łańcuchach...podjęliśmy decyzje o uśpieniu ślepego miotu.
Został tylko jeden szczeniak, by sunia nie oszalała z rozpaczy.
Z perspektywy czasu powiem, że nasze zaniedbanie cieczkowe, było koszmarem i traumą, ale nauczyło nas większej odpowiedzialności, a decyzja uśpienia miotu była bardziej humanitarną, niż oddanie tylu szczeniaków różnym, nieznajomym ludziom ze wsi.
Błędu zaniedbania juz nigdy nie popełniliśmy, aczkolwiek zastrzyki antykoncepcyjne, doprowadziły do raka i śmierci labki ( jednoznaczne stwierdzenie lekarza wet.).
Teraz, tylko dobrze pilnujemy suki, gdy jest w okresie płodnym.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Ela gratulacje!Ufffff,dobrze,że już po...tak się tu wszyscy martwili...A o maluchy się nie martw-na pewno znajdzie się ktoś kto je pokocha.Moja sunia też ostatniego martwego urodziła-byl wielki i to chyba dlatego sobie nie poradziła...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
beata693
100p
100p
Od: 29 maja 2006, o 12:12

Post »

Elu, słodkie maluszki. Cieszę się ,że wszystko się dobrze skończyło. Oby były zdrowe.

Śpieszę donieść,że moja sunia ma ijuż mię - Zula.
A to dzisiejsze zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Gratuluję :D na pewno znajdziesz dobre domy dla maleństw, w końcu nierasowce są kochane. Faktycznie do mamusi nie podobne, jaki był tata? My chcemy Zuzkę wysterylizować, bo miała 7 rodzeństwa i jeśli zachowała płodność po matce byłby kłopot. Choć jednocześnie chcielibyśmy by zostawiła po sobie kiedyś maleństwo, ale nie ma co ryzykować. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci :!:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”