Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Majeczko Dolce Vita mnie zauroczyła,za długo zwlekałam i jak chciałam zamówić teraz na jesieni to zabrakło we F.
Minerva na wiosnę musi być moja ;:108 Ventilo hmm piękny Ci on...te trzy różyczki na rabacie wyglądają imponująco...
Andre Le Notre posadziłam,nie sprawdziłam jej strefy,może uda się ją przezimować?
U mnie cieplej ,więc jest nadzieja ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Majka, Jubilee, jak widać na avatarze, mam ;:167 Uwielbiam ją i jak tylko się rozkręca to ścinam kilka kwiatów do wazonu.. obłędny zapach ;:oj
Minervę mam również na oku i myślę czy nie posadzić ją właśnie obok Chippendale i Crocus Rose.. tam mam jeszcze wolne miejsca ;:306 czy może zbyt ryzykowne zestawienie ;:224
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju ja zawsze oglądam Twój wątek i zachwycam się różami bo jestem ich fanką.Ciekawią mnie róże ostatnich zdjęć ta różowa i w fiolecie/ wielkokwiatowe ??/jakie mają nazwy czy będziesz tak uprzejma i napiszesz ?????
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nadmanganian stosuję co wiosnę. Wtykam pod każdą roślinkę jedną tabletkę.
Na pewno nie przedawkuje się, bo rozpuszcza się powoli.
W tym roku zapomniałam kupić i wydaje mi się, że było z nimi gorzej, ale ten rok ogólnie był trudny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Maju dziękuję za podanie różanych imion.
Kurczę w Roseb...u Dolce Vita ma typowo różowe odcienie. A u Ciebie taka śliczna, cieplutka żółciutka. ;:215 Jestem nią zauroczona. Tak samo Jubilee.
Mogłabyś w wolnej chwili pokazać więcej zdjęć DV? Proszę...
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Majka , u ciebie jak zawsze same cudeńka , nadal oglądam z rozdziawioną paszczą.Nie dość , że sliczne to zdrowe jak rydz. Poradz mi, proszę : poszukuje białej rózy do świetlistego półcienia ( rano i po południu słońce , w południe cień ) Artemisa mam , nawet 2 .Zastanawiam sie nad Wiliam and Catherine ? a moze cos innego ? Zdrowego, ładnego, ochoczo kwitnąćego ?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

I ja jeszcze zapytam: jak to jest, że u Ciebie Jubilee nie zwiesza główek, tylko tak prężnie stoi w pionie? Wszyscy psioczą, że trza się kłaść by podziwiać jej kwiaty. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Dzień dobry,
dostałam dziś paczuszkę, a w niej Amelię Nothomb, to już trzeci krzaczek i Abbatiale de Pontigny to drugi krzaczek? :;230
Jutro sadzenie ?. :D i gdyby nie dodatnie temperatury mogłabym robić już koczyki.
Trzeba czekać? w prognozach jeszcze zimy nie widać.
:wink:

Annes 77 pisze:Majeczko Dolce Vita mnie zauroczyła,za długo zwlekałam i jak chciałam zamówić teraz na jesieni to zabrakło we F.
Minerva na wiosnę musi być moja ;:108 Ventilo hmm piękny Ci on...te trzy różyczki na rabacie wyglądają imponująco...
Andre Le Notre posadziłam,nie sprawdziłam jej strefy,może uda się ją przezimować?
U mnie cieplej ,więc jest nadzieja ;:108

Ania ?właśnie u Ciebie jest dużo cieplej? ;:108 Andre le Notre na pewno sobie poradzi.
Ach? ile jest pięknych nowych odmian róż? poczekaj z wyborem ? skoro na wiosnę dopiero będziesz zamawiać, to
masz czas rozejrzeć się ?. ;:168 zimą masz więcej czasu?

nifredil pisze:Majka, Jubilee, jak widać na avatarze, mam ;:167 Uwielbiam ją i jak tylko się rozkręca to ścinam kilka kwiatów do wazonu.. obłędny zapach ;:oj
Minervę mam również na oku i myślę czy nie posadzić ją właśnie obok Chippendale i Crocus Rose.. tam mam jeszcze wolne miejsca ;:306 czy może zbyt ryzykowne zestawienie ;:224

Sabinko?.. bardzo odważne połączenie?. ;:333 Crocus Rose ostudzi kolorystykę pomiędzy Chippendale, a Minervą. Jak dla mnie fajne połączenie?. możesz to wykończyć Lavender Ice?. i jakimiś jednorocznymi kwiatuszkami? powtarzając kolor Choppendale lub Minervy ?np niską petunią. :D

maryna45m pisze:Maju ja zawsze oglądam Twój wątek i zachwycam się różami bo jestem ich fanką.Ciekawią mnie róże ostatnich zdjęć ta różowa i w fiolecie/ wielkokwiatowe ??/jakie mają nazwy czy będziesz tak uprzejma i napiszesz ?????

Mario?. oj bardzo dawno ? kiedyś pisałaś u mnie? :D dobrze pamiętam?. ;:173
Powinnaś się więcej chwalić swoimi osiągnięciami w ogrodzie. ;:168
Już podaję nazwy .. pierwsze zdjęcie : różowa to Jubilee Celebration, fioletowa, to Minerva, blady róż kwiaty z prawej strony to Herzogin Cristine, a żółto morelowa, to Dolce Vita.
Drugie zdjęcie : w tle za Jubilee Celebration i Minervą kwitnie Cream Abundance, a na samym dole ten duży kwiat, to Crocus Rose.
Trzecie zdjęcie : Chippendale.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Margo2 pisze:Nadmanganian stosuję co wiosnę. Wtykam pod każdą roślinkę jedną tabletkę.
Na pewno nie przedawkuje się, bo rozpuszcza się powoli.
W tym roku zapomniałam kupić i wydaje mi się, że było z nimi gorzej, ale ten rok ogólnie był trudny

Gosiu dziękuję za przepis na Nadmanganian? ;:196 mam kilka powojników i też czasami mam
problem z uwiądem.

aneczka1979 pisze:Maju dziękuję za podanie różanych imion.
Kurczę w Roseb...u Dolce Vita ma typowo różowe odcienie. A u Ciebie taka śliczna, cieplutka żółciutka. ;:215 Jestem nią zauroczona. Tak samo Jubilee.
Mogłabyś w wolnej chwili pokazać więcej zdjęć DV? Proszę...

aneczka1979 pisze:I ja jeszcze zapytam: jak to jest, że u Ciebie Jubilee nie zwiesza główek, tylko tak prężnie stoi w pionie? Wszyscy psioczą, że trza się kłaść by podziwiać jej kwiaty. :roll:

Ania? postaram się poszukać zdjęć Dolce Vita?. i wstawić?. ;:168
Jej kolor jest dokładnie taki jak na moich zdjęciach?. Pączki i w pierwszej fazie kwitnienia ma muśnięcie czerwienią, czy może takim dziwnym różem.
Natomiast jeżeli pytasz o kwiaty Jubilee Celebration, to napiszę szczerze? piękny kolor, ale po pierwsze nie trwałe, po drugie w słońcu mdleją, po trzecie spuszczają główki. Na zdjęciu jest ładny kwiat, ale to jest zdjęcie robione z samego rana? wtedy
jeszcze kwiaty są rześkie? później wiszą.
Ja wymieniłam tą odmianę na Boscobel?. podobno ta nowa odmian lepiej trzyma kwiaty. ;:170

Ewa7 pisze:Majka , u ciebie jak zawsze same cudeńka , nadal oglądam z rozdziawioną paszczą.Nie dość , że sliczne to zdrowe jak rydz. Poradz mi, proszę : poszukuje białej rózy do świetlistego półcienia ( rano i po południu słońce , w południe cień ) Artemisa mam , nawet 2 .Zastanawiam sie nad Wiliam and Catherine ? a moze cos innego ? Zdrowego, ładnego, ochoczo kwitnąćego ?

Ewa? mam William & Catherine ? piękna róża? ale chyba nie spełni twoich wszystkich warunków.
Powiem Ci tak?. swego czasu rozmawiałam ze szkółkami i dopytywałam, jaką wybrać odmianę róży? żeby jej kwiaty były piękne Pani podała mi nazwę tej róży to http://www.szkolkaroza.pl/img/parkowe/S ... MORIES.JPG
Natomiast Kamila na moje pytanie, jaką wybrać podała mi dwie, które zdecydowanie mi poleciła, to Sweet Blondie i Poustinia. ;:333

Dolce Vita :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marc Chagall ;:167
Obrazek

Abbatiale de Pontigny ;:167
Obrazek

Na pierwszym planie Ventilo ;:167
Obrazek

Cream Abundance :D
Obrazek

:wit ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No i sobie powzdychałam ;:167 Oj ta Dolce Vita będzie mi się śniła po nocach,a Ventilo tez mi się podoba ;:215
Marc Chagall hmm pani paseczkowa ;:303
Dziś na działce pogoda była idealna do sadzenia,tylko nie miałam co sadzić ;:oj Amelia Nothomb jestem jej bardzo ciekawa co to za nowość ;:224
Maju jesteś zadowolona z Minervy? Nie ma dużych kwiatów prawda?
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Dolce Vita i Ventilo siedzą pod kopczykami i czekają na wiosnę. :heja
Dolce Vita ma bardzo błyszczące liście, jak po nabłyszczaczu :;230
Też poszukuję białej róży,jednej trochę wyższej od Artemis najlepiej angielki, rozważam Claire Austin lub Tranquillity, a drugiej dużej, takiej coś koło dwa metry, myślałam o Madame Hardy.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Maju , czytam Twoje spostrzeżenia co do wyboru i koloru róz , i ja również w większości lubię róże w kolorze "budyniowym". Piszesz o róży Poustinia , czy masz ją już , gdyż ja na dniach spodziewam się jej, ciekawa jestem jak wygląda w realu -pozdrawiam
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Maju, piszesz, że odważne połączenie i sama właśnie zastanawiam się czy niebędzie zbyt..hmn.. chrzeszczące :lol: Zobaczymy. Przecież w razie czego można coś przesadzić. Wykończenie Lavender Ice godne polecenia. Wpisałam sobie na listę ;:108
Mam też kilka słów na obronę Jubilee C. Faktycznie zwiesza główki, ale wystarczy posadzić ja przy jakiejś podporze i można z tym żyć. Mało tego, mam wrażenie, że już w drugim roku po posadzeniu pędy wyraźnie zmężniały i nie wszystkie kwiaty są takie wątłe. Poza tym dla takiego zapachu jestem w stanie wiele wybaczyć, a ten sezon wiele sprawdzonych odmian potrafił postawić pod znakiem zapytania ;:222
Czy całkiem pozbyłaś się swojej Jubilee z ogrodu?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dzisiaj wpadła mi w oko Abbatiale de Pontigny ;:333
Ventilo mam już na rabacie - ciekawa jestem jaka jest naprawdę - za pół roku zobaczę :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

majka411 pisze:[si

Obrazek

:wit ;:196
Oj Majeczko, co ochłonę, nabiorę dystansu i opanowania...to szlag to wszystko trafia, jak zaglądam do ciebie ;:306 Zaraz człowiek chce więcej i więcej, i więcej....RÓŻ :;230
Zacytowałam moje ulubione zestawienie ;:167
I jest absolutnie bezpieczne bo to nie moje kolory, o ironio ;:224 I mimo że nie widzę ich u siebie, podobają mi się niesamowicie.
Jestem na odwyku ogrodowo-forumowym, ale intensywnie dumam gdzie by tu jeszcze zaplanować rabatkę z różami....chyba rozum mi odjęło.
Ale te twoje pannice tak zawsze ładnie wyglądają ;:180

ps.
Na Fotce to Dolce Vita, Minerva, Lavender Ice i co jeszcze? No chyba że pokręciłam...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”