Aniu pewnie masz własne.

Jak nie, mogę podesłać, nie musisz grzebać w kompostowniku.
Madziu mamy tyle pomyłek, że świerki też mogą nie być miniaturowe.

Azalię kupiłam jako japońską w odmianach,

ale też mi się wydaje, że to Schneeperle. Truskawki pięknie kwitną, jeśli nie będzie zbyt mokro, będziemy się cieszyć owocami.
Aniu pewnie często tak jest. Ja zdecydowanie lubię ludzi, już mam taki charakter. Łatwiej się żyje. Siewki werbeny i kłosowca zdecydowanie podobne. Krzewuszka nie zmarzła, ale pąków jeszcze nie widać.
Kasiu pewnie czosnków będzie więcej, tylko szukam dla nich lokalizacji, bo schnące liście mnie denerwują.

Świerki miały być miniaturowe, mają piękne młode przyrosty, ale czeka mnie ich przesadzanie.
Wandziu może w zacienionym miejscu, to później wzejdą.
Sabinko miałam werbenę pierwszy rok, teraz już nie będę się bawić w wysiewy.

Zobaczymy kiedy zakwitnie z samosiewu. U mnie tylko młode sadzonki z przechowanej w garażu są spore, siane w domu prawie takie same, jak te w gruncie. Za werbenę posiejemy na parapet inne.
Zuza muszą być drogie, jak tak doglądane jak nasze. Nie wschodziły dwa miesiące, siane trzy razy, pikowane, hartowne, opisywane codziennie na FO.

Trzeba założyć szkółkę z bylinami, tylko koło mnie kilkanaście.

Konkurencja spora, dlatego u mnie jednoroczne od 1 do 5 zł, tylko rarytasy droższe.
Anitko ja wysiałam naparstnicę i już popikowana. Dlaczego Twoja padła, miała za mokro.
Dziś byłam w strachu, bo padał grad, na szczęście szkód nie było. Dziś pokażę dla
Ani nena08 parę "traw", zupełnie bezproblemowych.
Turzyca Frosted Curls, ładna też zimą.
Turzyca palmowa, już ma 40 cm wysokości i ładny jasny kolor. U mnie zasłania nogi przetacznika Christa.
Red Baron zaczyna się wybarwiać.
Nie jestem pewna, ale chyba turzyca ptasie łapki. Z jednej sadzonki zrobiłam przez dwa lata kilkanaście, szybko tworzy gęstą kępę.
Ubiegłoroczna ostnica wypuszcza coraz więcej źdźbeł.
Wszystkim znana kostrzewa sina, wysiewa się, jeśli nie obetnie się kwiatostanów.
Młode ukorzenione berberysy Admiration mają coraz ładniejszy kolor.
Jeżówki Alba śpieszą się do kwitnienia.