Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wylewające się aksamitki rewelacja!!! i te róże ach .. piękny widok

a to Twój nowy zakup (40 płatków)

http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=10483&tab=10
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Dziewczyny róże lepiej się prezentują niż aksamitki które już zaczynają przysychać :lol: oj aby nie było przymrozków to nasze ogrody będą jeszcze w kwiatkach ....jak mi szkoda brać się za porządki i wycinać , wyrywać te piękności kwitnące :P Izo będą 40 płatkowe ,a ja chce 40 kwiatków x 2 albo 3 na jednym krzaczku :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko okrągła rabatka jest super.
Aksamitki są jeszcze takie okazałe, że żal byłoby je wyrzucać. Robią taki wspaniały kolorystyczny akcent.
Róże też piękne ale one już takie są.
Fuksje masz jeszcze w pełni kwitnienia ? Moje już szykują się do snu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, u Ciebie jeszcze tyle kwiatów, że nic a nic nie przypomina to jesieni.
Tylko przebarwiające się liście krzewów dają znać, że to niestety jesień...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko oj szkoda wyrywać ale jedno roczne to mogą sobie siedzieć aż zimno się zrobi .....tylko szkoda mi chować fuksji i pelargonii jak one tak jeszcze kwitną :lol:
Gabrielo u mnie wiosna późno przychodzi ale za to jesień trwa i trwa .... :P

Idziemy na grzybki, a że ja na nie chodzić nie mogę to zapraszam do ogrodu na jesienne opieńki .....
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie znam się na opieńkach - nie wiem czemu bo inne grzyby zbieram :) ... a te ogrodowe to też jadalne?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatka śliczne te Twoje kolorowe widoczki, a fuksje przepiękne.

Pozdrawiam Jola.
Grzegorz B

Post »

A co ja widzę :shock: , wciąż kolorowo, a rondo ukwiecone jak w pełni lata ;:111 , gdyby nie te jesienne akcenty , uwierzył bym, że zagubiłem się w pętli czasu :roll: . Sumak w jesiennej odsłonie jest powalający :shock: , wspaniałe drzewo mimo, że przez wielu znienawidzone. Widzę, że na zakupy też znalazł się czas :D Przydomowe grzybobranie coś wspaniałego, zazdroszczę, bo opieńki są smaczne, ostatnio miałem okazję je ;:8 . A czy twoje się jeszcze uchowały :?:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Piękne barwy ... i kto by pomyślał, że to już jesień ;)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo jak najbardziej opieńka jadalna a co fajniejsze że jak ją spotkasz to masz całą reklamówkę lub nawet pełen bagażnik z tego co widać na zdjęciu będą trzy :lol:
Jolu najładniejszy o tej porze jest sumaczek , berberys już gubi listki ale korale jeszcze są :P
Grzegorzu Na zdjęcia sumaka jeszcze zapraszam ja na niego patrzę i wyjść z podziwu nie mogę te przebarwiające liście to istne szaleństwo - tylko czy on musi tak się panoszyć z młodymi szczepkami na wiosnę :)
U mnie ma masę miejsca a wokół tylko trawa więc jest to olbrzym w pięknej okazałości x 2 i oczywiście polecam go ale tylko do wielkich ogrodów na dużą prze szczeń :lol: No ja grzybków nie za bardzo mówiłam szwagierce rwij jak są małe i do octu no ale nie uczyniła tego więc dziś syn poszedł na grzybobranie i część do garnka a potem na patelnie i będą jutro krokiety z kapustką a co z pozostałymi nie wiem bo zamrażarka pęka w szwach ....suszonych opieniek nie uznaję duszonych grzybów nie jem :roll:
Ewo mamy już jesień bo mój skalniak w liściach a i trawka cała aż płakać się chce ile grabienia jak ja nie znoszę dębów za ich liście ciężkie i duże jak spadną to ich już nic nie wywieje , a nie posiadam kosiarki z koszem tylko grabki napędzane siła ręczną :roll:
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Beatko, kosiarka z koszem to cudowny wynalazek i bardzo Ci polecam ten zakup, przy pierwzej nadarzającej się okazji. Grabki mają za to wiele zalet, m.in. zastępują siłownię i to ... na świeżym powietrzu ;)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja ostatnio patrzyłam u Tadeusza na zdjęcia trawnika a na nim pełno liści ... a za chwilę czyściutki, wysprzątany... ech
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewo no tak siłownie to mamy niezłą i to w dodatku za darmo a niektórzy żeby dobrze wyglądać muszą jeszcze zapłacić :P z synem zebraliśmy ok. 300l wór liści i to ubitych .....miał frajdę po nim skakać a dziś od grabienia ręka go boli a tu jeszcze raz trzeba będzie grabić bo dąbek wszystkich liści nie zrzucił :roll:
Izo nie nawiedzę liści dębu , a co gorsza nie można ich zostawiać bo jaki by nie był trawnik to po prostu zacznie gnić i mech murowany :? a najgorsze jest to że drzewa sąsiadów a ja mam śmietnik na działce a chciałam tam wyściółkować chyba zrezygnuję z tego pomysłu no ale co zrobić żeby i trawki między krzaczkami nie było :?
Wstające słoneczko a potem się gdzieś schowało

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sumaki octowce są niesamowite.
Ta płomienna czerwień jest niespotykana. Chyba tylko trzemielina jej może dorównać.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj to masz liści do grabienia na jesień :) Ale widok drzewek przepiękny
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany