W cieniu wiekowej czereśni - działka Magdy
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W cieniu wiekowej czereśni - działka Magdy
Ależ piękne bzy, ten biały śliczny, czy on jest czysto biały?
- bogdanm
- 200p
- Od: 29 kwie 2014, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj , ja tez mam bez ale jeszcze mały twoje są przepiękne .
Witajcie.
Marysiu - tak, złotokap jest już parometrowym drzewkiem. Pięknie kwitnie i co roku rosną pod nim maleńkie drzewka - jeden mam już na działce ale jeszcze nie kwitnie, ma ok. półtora metra. Mam nadzieję, że jak zakwitnie to po mojej stronie a nie u sąsiada.
Bzy też są u moich rodziców. Małe drzewka ale kwitną jak szalone.
Iwonka - biały bez jest czyściusieńko biały.
Bogdanm - witaj,
. Dziękuję, bzy rosną na ogródku moich rodziców, też są jeszcze młode. Niedługo i Twoje zakwitną. 

Marysiu - tak, złotokap jest już parometrowym drzewkiem. Pięknie kwitnie i co roku rosną pod nim maleńkie drzewka - jeden mam już na działce ale jeszcze nie kwitnie, ma ok. półtora metra. Mam nadzieję, że jak zakwitnie to po mojej stronie a nie u sąsiada.

Bzy też są u moich rodziców. Małe drzewka ale kwitną jak szalone.

Iwonka - biały bez jest czyściusieńko biały.

Bogdanm - witaj,

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Piękny złotokap a lilaki powinny pachnieć przez monitor
To byłoby coś...

To byłoby coś...
Ostatnio byłam na działce króciutko. Tylko podlałam bo sucho jak na pustyni, wycięłam trochę pietruszki bo idzie w kwiatki, ścięłam szczypiorek - urosła już spora i wyrwałam rzodkiewki. A tak wygląda mój warzywnik obecnie:
W tle widać ściętą jabłonkę - niestety uschła.
W sałacie i rzodkiewkach posadziłam pomidory:
Jak jesteśmy przy wycinaniu to wycięłam też choinkę:
Miała dwa pnie i już za mocno się rozrastała a za mało miała miejsca, zostawiłam wysokie dnie jako podpórka do pnączy.
Inne roślinki:
Zakwitła krzewuszka:
A to chyba aster o pstrych listkach, jeszcze nie kwitł to nie wiem jak wygląda.
Margarytka szykuje się do kwitnięcia:

Lilie też już gotowe aby zakwitnąć:

Na obrazkach pojawił się pączek:

I jeszcze parę zdjęć żurawek:

Bardzo lubię parzydło miniaturowe, delikatne i zwarte kępki. W tym roku pod krzaczkami znalazłam mnóstwo malutkich siwewk:

I jeszcze inne:

W sałacie i rzodkiewkach posadziłam pomidory:

Jak jesteśmy przy wycinaniu to wycięłam też choinkę:

Inne roślinki:
Zakwitła krzewuszka:

Margarytka szykuje się do kwitnięcia:

Lilie też już gotowe aby zakwitnąć:

Na obrazkach pojawił się pączek:

I jeszcze parę zdjęć żurawek:

Bardzo lubię parzydło miniaturowe, delikatne i zwarte kępki. W tym roku pod krzaczkami znalazłam mnóstwo malutkich siwewk:

I jeszcze inne:

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Śliczne kolory żurawek 

Grażynko, dziękuję.

Platycodon - (rozwar) różowy i biały wzięła moja córcia a ja wybrałam: goździka, białego orlika i trzmielinę. Pewnie wybrałybyśmy więcej, bo było w czym wybierać ale zaczął padać deszcz i uciekłyśmy do sklepu.
A dostałam jeszcze taką hortencję, ma śliczne niebiesko zielone kwiatki:

Dzisiaj deszczowy dzień ale jutro ma być u nas ładniej i mam zamiar pojechać na trochę chociaż na działkę.

Platycodon - (rozwar) różowy i biały wzięła moja córcia a ja wybrałam: goździka, białego orlika i trzmielinę. Pewnie wybrałybyśmy więcej, bo było w czym wybierać ale zaczął padać deszcz i uciekłyśmy do sklepu.
A dostałam jeszcze taką hortencję, ma śliczne niebiesko zielone kwiatki:

Dzisiaj deszczowy dzień ale jutro ma być u nas ładniej i mam zamiar pojechać na trochę chociaż na działkę.

No to sobie ładnie urządzasz
Ale jabłonkę mogłaś zostawić,glicynię czy inne pnącza puścić...

Ale jabłonkę mogłaś zostawić,glicynię czy inne pnącza puścić...

- bogdanm
- 200p
- Od: 29 kwie 2014, o 19:49
Dzięki za wizytę i pochlebne opinie .
U Ciebie też jest pięknie , każdy kawalek ziemi jak się chce to może ladnie wyglądać .
Ty masz równo jak na stole u mnie niestety górki i pagórki i calkiem inny teren .
Masz piękne kwiaty i nie tylko , warzywniak !
Ja bym musial ziemie chyba przez sito przesiewać ,żeby coś tam uroslo , tyle jest kamieni.
Pozdrawiam .
U Ciebie też jest pięknie , każdy kawalek ziemi jak się chce to może ladnie wyglądać .
Ty masz równo jak na stole u mnie niestety górki i pagórki i calkiem inny teren .
Masz piękne kwiaty i nie tylko , warzywniak !
Ja bym musial ziemie chyba przez sito przesiewać ,żeby coś tam uroslo , tyle jest kamieni.
Pozdrawiam .
Tulap - kombinuję jak umiem - dziękuję.
Też tak myślałam, żeby zostawić konar jabłonki ale po prostu się rozsypywała od góry, odpadały od niej kawały drewna. I zapadła decyzja, że trzeba ściąć całkiem.
Bogdan - dziękuję, ja dopiero zaczynam zagospodarowywać ''po swojemu'' działkę. Masz rację każdy kawałek ziemi jest piękny zwłaszcza dla jego właściciela. Ja też kocham swój azyl - cisza, spokój, czasami pogadam z sąsiadem lub sąsiadką i tyle. U Ciebie jest czar dzikiej przyrody, widoki, okolica. Zawsze będę tęskniła do takich widoków bo ich nie mam na co dzień w realu. A u mnie działki naokoło i miasto kawałek dalej. Ale odpoczywam tam i zbieram siły.
U Ciebie kamienie w ziemi a u mnie szkło, gwoździe, kapsle, klamki, sznurki i wiele innych skarbów poprzednich właścicieli.
Jak kopię albo pielę to mam dwa wiadra - jedno na chwasty a drugie na szkło i metal.
Może w końcu kiedyś wystarczy mi jedno wiadro. 

Też tak myślałam, żeby zostawić konar jabłonki ale po prostu się rozsypywała od góry, odpadały od niej kawały drewna. I zapadła decyzja, że trzeba ściąć całkiem.
Bogdan - dziękuję, ja dopiero zaczynam zagospodarowywać ''po swojemu'' działkę. Masz rację każdy kawałek ziemi jest piękny zwłaszcza dla jego właściciela. Ja też kocham swój azyl - cisza, spokój, czasami pogadam z sąsiadem lub sąsiadką i tyle. U Ciebie jest czar dzikiej przyrody, widoki, okolica. Zawsze będę tęskniła do takich widoków bo ich nie mam na co dzień w realu. A u mnie działki naokoło i miasto kawałek dalej. Ale odpoczywam tam i zbieram siły.
U Ciebie kamienie w ziemi a u mnie szkło, gwoździe, kapsle, klamki, sznurki i wiele innych skarbów poprzednich właścicieli.

- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na chwilkę wdepnęłam i zostaję,jak znajdę chwilę to poczytam:) Żurawki bardzo lubię 

Jakie śliczne masz kolorki
A ja same ciemnoty wziąłem

A ja same ciemnoty wziąłem

Złotokap robi wrażenie ,ja w tym roku wysiałam nasionka . Ciekawe kiedy zakwitnie,tzn czy w ogóle urośnie.
Żurawki śliczne .
Żurawki śliczne .
A dzisiaj nas Szczecinem takie widoki, zdjęcie sprzed chwili:

Annes 77 - witaj,
i zapraszam. Ja też lubię żurawki, dodają fajne akcenty kolorystyczne rabatkom.
Tulap - dzięki, ja właśnie brałam różne kolory, może będzie za pstrokato ale to ogród i ma być kolorowo.
Chyba...
Kropka2 - oj tak, piękny jest kwitnący złotokap, z obserwacji wiem, że złotokap kiełkuje bez problemu i dosyć szybko rośnie, ciągle pod drzewem mamy siewki. Także nie martw się Twój też wyrośnie i urośnie.
Zdjęcie kalii, jeszcze w domu ale niebawem pójdzie na działkę - była przecena w B.
:

Annes 77 - witaj,

Tulap - dzięki, ja właśnie brałam różne kolory, może będzie za pstrokato ale to ogród i ma być kolorowo.

Kropka2 - oj tak, piękny jest kwitnący złotokap, z obserwacji wiem, że złotokap kiełkuje bez problemu i dosyć szybko rośnie, ciągle pod drzewem mamy siewki. Także nie martw się Twój też wyrośnie i urośnie.

Zdjęcie kalii, jeszcze w domu ale niebawem pójdzie na działkę - była przecena w B.

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Makdo masz piękne odmiany żurawek, żywe kolorki ich liści ciekawie urozmaicają rabatę. Parzydło miniaturowe ładnie Ci rośnie i uświadomiłam sobie ,że ja tez je mam tylko traktowałam jako odmianę tawułki
Krzewuszki i bzy przepiękne

Krzewuszki i bzy przepiękne