Mój ogród- moja oaza spokoju
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Martusiu ja to bym mogła nie jeść, chodzić boso i nago byle bym tylko mogła kolejnego dzieciaczka do ogrodu kupić.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu tylko musisz wiedzieć ,że ten Twój trójkolorowy to potwór .Widziałam go w realu strach się bać
nie mniej cudnie pachnie .Ciekawe czy Twój ogrodowy książę pokaże się znów kiedyś i u mnie bywał taki ,ale ostatnio go nie widuję Dzisiaj
chociaż mroźno

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Jadziu, ale ten marcepanowy rarytasik to cudny jest:)
- Anuleczka
- 500p
Jadziu a co masz na myśli mówiąc że ten powojnik trójkolorowy to potwór? Jeśli chodzi o to że szybko rośnie to już się cieszę.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Hej
. Wpadłam z rewizytą. No muszę Ci powiedzieć że szczena mi lekko opadła. Pięknie masz. Tyle ciekawych roślin, śliczny dom, duży staw. No no..kochana jest co oglądać. Widzę , że masz róże na pniu. Jakie odmiany? Nie miały problemu z zimowaniem? Korony superowe. Ja je mam dopiero od jesieni. Mam nadzieję że wiosną wylezą. Zauroczyły mnie, żałuję że kupiłam tylko dwie. Liliowce to i mój konik. Przeczytałam jakie cudaśne dokupiłaś pod wpływem fo
. Zamówienie u Ewy też godne podziwu. A najbardziej podoba mi się czystość nad stawem. Masz piękne czyste burty. U mnie trochę facet skiepścił sprawę i zrobił je zbyt strome, nie da się po nich zejść. Obrastają chwastami. W tym roku muszę je chyba wypryskać na tyle na ile się da. No cóż..mądry człowiek po szkodzie. Dzisiaj gościa nie wypuściłabym albo nie wypłaciła kasy za takie burty.

- Anuleczka
- 500p
Witaj Madziu - nie wiem jakie mam róże na pniu kupowałam oczami jak zwykle, jedna wiem że to Imagine, inne nie mam pojęcia. Zimują dobrze, chociaż te nowo nabyte w zeszłym roku okaże się jak będą wyglądały w tym po zimie. Nie przyginałam ich do ziemi tak jak to mówią więc zobaczymy. Staw jest naprawdę ładny a jeszcze go powiększyliśmy teraz i będę go obsadzać liliowcami, irysami i innymi cudownościami. Chociaż mam ryby i one mi trochę te brzegi podbierają bez przerwy. Dlatego zastanawiamy się co tu zrobić żeby je w miarę możliwości naturalnie wzmocnić. Już nie mogę doczekać się wiosny i kolejnych nasadzeń bo roślin to ja nakupiłam że HEJ 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No to nie mogę doczekać się tego spektaklu nad wodą u Ciebie
Ja pienne róże miałam dwie. Niestety nie ma już żadnej. Obydwie wypadły. Gdzieś tam mi chodzi pomysł po głowie aby kupić na próbę jeszcze jedną.

- Anuleczka
- 500p
Wiśnie pięknie kwitną mają delikatny zapach, nie pamiętam tylko jak długo kwitły teraz zaobserwuję. Mam jeszcze wiśnie Amonogawa i Kiku-Shidare-Zakura te kwitną na różowo. Pierwsza ma pokrój kolumnowy a druga jest szczepiona na pniu. Nie zrobiłam zdjęć oczywiście. Poprawię się w tym sezonie i będę pykać zdjęcia masowo.
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu
Pochodziłam trochę po Twoim ogrodzie i jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz piękny dom i duży teren do zagospodarowania
Masz już mnóstwo roślin posadzonych a jak czytam i nowo zakupionych
Już widać że będziesz miała piękny ogród, będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania w jego zagospodarowywaniu.
Mam pytanko, co to za drzewko na 1-szej str. 4 zdjęcie od góry? Szukam jakiegoś liściastego...muszę usunąć jabłonkę i koniecznie tam posadzić jakieś drzewko bo potrzebuję trochę cienia dla rosnących tam roślin
No i jestem pod wrażeniem Twojego wiązu Jacgueline
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Pochodziłam trochę po Twoim ogrodzie i jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz piękny dom i duży teren do zagospodarowania

Mam pytanko, co to za drzewko na 1-szej str. 4 zdjęcie od góry? Szukam jakiegoś liściastego...muszę usunąć jabłonkę i koniecznie tam posadzić jakieś drzewko bo potrzebuję trochę cienia dla rosnących tam roślin

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
- Anuleczka
- 500p
MamciaTerenia - Tereniu na 4-tym zdjęciu jest robinia akacjowa, pięknie kwitnie na różowo, kwiaty ma podobne do akacji tyle że krótsze i w różowym kolorze. Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin. I zapraszam w każdej wolnej chwili.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, a co to za egzotyczna wiśnia ? Jejku uwielbiam takie cuda.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,ja też tak mam ,wszystko co mam kupić i wydać to przeliczę na kwiatuszki,ale inni przejedzą ,przepiją ,rozhulają na nic wartościowego ,a my mamy ogrody i jaki wielki z tego pożytek i sposób na spokojne życie ,pozdrawiam 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witaj Aniu cudności na Twojej liście zakupów a ja na razie nic no prawie nic bo zawsze coś dokupię jak jadę do miasta
Ja to na byliny się rzucam a tyle mam wysianych ze nie mam już sił gdzie ja to posadzę.....

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Święte słowa Marta powiedziała, chyba wszyscy na forum czujemy to tak samokoziorozec pisze:Aniu,ja też tak mam ,wszystko co mam kupić i wydać to przeliczę na kwiatuszki,ale inni przejedzą ,przepiją ,rozhulają na nic wartościowego ,a my mamy ogrody i jaki wielki z tego pożytek i sposób na spokojne życie ,pozdrawiam

Ja mojemu M zawsze odpowiadam, że mniej wydaję na nowe roślinki niż on na piwo przez cały rok (mimo ,że nie pije go bardzo dużo). Jakoś dociera. Jak się kocha kwiaty to żaden nowy ciuszek nie da tyle szczęścia co te kwitnące cudeńka, dzięki którym życie jest piękne.
- Anuleczka
- 500p
Dziewczyny ja kocham wszystkie rośliny i kwiaty i drzewa i chciałoby się mieć wszystko w ogrodzie. Nie wiem jak to zrobię ale Ewka mnie uświadomiła dzisiaj ile ja nazamawiałam wszystkiego SZOK!!
nie wiem kiedy ja to wszystko powsadzam i jak rozplanuje. Mam nadzieję że Ewcia dotrzyma słowa i mi pomoże bo chyba padnę przy łopacie.