Dziki zakątek
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dziki zakątek
Chyba jednak wolę roślinki
.

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem czy masz jakis staw czy cos ale , moim zdaniem by był bardzo urokliwy na twoim terenie, dobrze wkomponowany w rośliny wodne, ryby w wodzie. I w otoczeniu iglaków i krzewów róż

- Rozana
- 1000p
w sadzie mógłby być, ale kto by go zrobił. Muszę zmienić męża chyba
, na takiego bardziej na chodzie. 

- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marta! Mam podobne problemy, ale przyjęłam pogląd...Lepsza star bida niż nowa... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

Widzę mój rów zaczyna mieć konkurencję 

- Rozana
- 1000p
Nie robię stawu
. Takie ot gadanie.
Są ważniejsze teraz sprawy. A rów będzie najzwyklejszy, melioracyjny.
Renzal: to fakt, jestem na etapie pogodzenia się z sytuacją i zajmuję się sobą. Ważne, żę działania ogrodowe sprawiają mi wiele przyjemności, nie zamierzam się na męża denerwować, żę nie podziela mojej pasji. Stwarzam swój osobisty mały świat , w którym mi jest bardzo dobrze.

Są ważniejsze teraz sprawy. A rów będzie najzwyklejszy, melioracyjny.

Renzal: to fakt, jestem na etapie pogodzenia się z sytuacją i zajmuję się sobą. Ważne, żę działania ogrodowe sprawiają mi wiele przyjemności, nie zamierzam się na męża denerwować, żę nie podziela mojej pasji. Stwarzam swój osobisty mały świat , w którym mi jest bardzo dobrze.

- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Popieram twoje podejścieRozana pisze:

A wszelkie prace idą lepiej jak sobie je przełożę na korzyści w temacie zgrabniejszej sylwetki

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No cóż, wygląda na to, że muszę kupić widły... 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Rozana
- 1000p
Ewo, właśnie o to chodzi.
A ja się dziś muszę pochwalić, zamówiłam sobie młynek do kawy i innych ziaren profi cook: I zrobiłam mąkę jęczmienna, a teraz z ciecierzycy robię.
Naleśniki z takich mąk wychodzą pyszne i zdrowe, dużo witamin, nawet dzieciom przemycam. 
A ja się dziś muszę pochwalić, zamówiłam sobie młynek do kawy i innych ziaren profi cook: I zrobiłam mąkę jęczmienna, a teraz z ciecierzycy robię.

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Pierwszy raz ''świadomie'' jadłam ciecierzycę dwa miesiące temu...Po powrocie z egzotycznego wypadu zrobiłam dla gości zupę... Mój H zupę bardzo chwalił (goście też), ale upewniał się dwa razy czy nie będę ,,tego'' siała w ogródku... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- Rozana
- 1000p
Ja w Anglii kilka lat temu kupiłam ją w puszce zamiast zielonego groszku do sałatki właśnie ciecierzycę, bo nie wiedziałam co to jest.
Od jakiegos czasu lubię z jej dodatkiem zupę.
A ostatanio używam mąki
mi smakują takie cuda. 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Wokół nas jest dużo zdrowych rzeczy tylko nie mamy w nawyku z nich korzystać ja też tak mam niby wiem a jakoś nie mogę się przemóc żeby zrobić coś z czarnego bzu np.bo mam go na działce i inne takie nie ma czasu a nie chce mi się może nie wyjdzie tak sobie w podświadomości tam człowiek tłumaczy i tylko ogląda często jak inni działają w tym zakresie brawo tak trzymaj.Jeśli chodzi o przeciwnika w formie M. do ogrodowych spraw to jest nas takich więcej ale odkąd się zaparła na moje dziwactwa na mojej działce jestem szczęśliwsza tam życie toczy się po mojemu.

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Rozana
- 1000p
Dziękuję. Ja chyba już dojrzałam troszkę i lubi tak sama sobie wszystko zrobić. Mam z tego ogrom przyjemności. A jak już coś sobie podjem zdrowego to czuję to od razu, energia rośnie. Ostatnio mój organizm prawie nie toleruje zwykłej mąki pszennej i szukam zastępstwa, oczywiście z dużą zawartośćią witaminek i minerałów.
Zapraszam na te naleśniki