Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą

Post »

Aniu;:306 ;:306 no tak, ja już się zaczęłam martwić o to wszystko. Do tej pory z finansami dobrze sobie radziłam. Byłam konsekwentna. A teraz zrobiłam się w tym temacie krucha jak cieniutkie szkło. Wyobrażam sobie minę Twojego eMa... ;:306 . Aniu, oni już chyba przywykli że ta choroba nie ma końca. Nawet kiedy wydaje się, że więcej już się nie da to przecież kombinatoryka jest tak rozległa że zawsze znajdzie się jakieś rozwiązanie. Zawsze się śmiałam z eMa, że jemu tylko dać wypłatę to by batonów nakupował (nie lubię z nim chodzić na zakupy, bo zachowuje się jak małe dziecko i ciągle słodycze do koszyka wrzuca). Czekam tylko na tekst, że ja przepuszczam wszystko na rośliny :lol: . No cóż... już mnie wczoraj Danusia (Dana) dobrze przygotowała na taką ewentualność- nie piję, nie palę, po galeriach nie biegam, do kosmetyczek też więc jak każdy, mam prawo do jakiegoś nałogu ;:306
Krysiu niestety tak :(. Uwiąd chyba żadnego miłośnika powojników nie ominie. Mimo że jest tak paskudny to nie wyplenił ze mnie miłości do tych roślin. Po deszczach od razu rozpuszczam nadmanganian. Przy sadzeniu wtykam też po ząbku czosnku na sadzonkę i tabletkę nadmanganianu. Teraz wiosną, też wetknę czosnek. Zdarzyło się oczywiście, ze musiałam ściąć nisko jakąś roślinę, albo sama zginęła. Na szczęście póki co odbijały od korzeni. Staram się jakoś radzić. Uwiąd i grzyb to największe przekleństwa przy nich. Profilaktycznie też pryskałam opryskiem z czosnku.
Skoro to forum jest takie mądre, to powinny zatrudnić lekarza który chociaż spróbuje zastopować czasowo rozwój choroby ;:306
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu ;:196 a gdzie kupujesz ten nadmanganian?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W aptece :)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Dzękuję :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:306 tak to już jest, że każdy ma jakiś swój nałóg.
Poza tym, gdyby zrobić bilans tego co poszłoby na kosmetyki, galerie, papierosy czy alkohol, to byłby chyba korzystniejszy ten ogrodniczy.......mimo wszystko. :uszy
Drżenie serca.......ciesz się, bo to znaczy że żyjesz, gdybyś nic nie czuła, znaczyłoby że już Cię nie ma. :uszy ;:304
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko stuprocentowo się z Tobą zgadzam ;:172 .
Dzisiaj jest tak ciepło na zewnątrz... takie słoneczko świeci. Forumki przebąkują o spacerku na działkę, a ja nawet do parku wyjść nie mogę ;:145 . Em mnie jeszcze podkręca, że wiosna, że pąki na drzewach itd. :evil: Jutro podobno ma być taka sama pogoda.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No i kolejne cudeńka ujrzały moje piękne oczy ;:138 Jeśli zapadnę na chorobę clematisową, to wiadomo komu będzie trzeba to zawdzięczać. :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, ale festiwal powojnikowy, przecudne. ;:333 Douczyłam się jak zapobiegać uwiądowi, bo też zachorowałam i zamówiłam aż trzy. :;230 Mój M już nie zabiera głosu na temat zakupów roślinnych. ;:223
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko z przykrością stwierdzam, że kiedyś pewnie ta choroba Cię dopadnie. Coś czuję, że nastąpi to jeszcze przed latem. Przynajmniej jej zalążek :)
Soniu ja tu na fo, czuję się jak na jakimś głośnym targu ;:306 . Normalnie w głowie słyszę głosy - kupiłam to, zamówiłam tamto,tam dają promocję, tych polecam. Normalnie czuję aż tą wrzawę. A wiadomo jak to na takim targu - zawsze kupuje się coś ponadto co się zamierzało. Choć ja się trzymałam zasady- idę z kartką i na nic innego nie wydaję pieniędzy. Od jakiegoś czasu już sobie z tego nic nie robię, w kwestii roślin.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nie strasz, Dobra Kobieto ;:14
Spokojnej nocy. Wybywam z domku. ;:65 Wracam rano :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, wspominkowe zdjęcia ekstra, z przyjemnością pooglądałam sobie lilie, floksy i powojniki, przestudiowałam też listę nowych zamówionych, ale poszalałaś dziewczyno, oj będzie się działo, gdy tylko ciepełko nastanie. Choroby nie zazdroszczę, zdrowiej szybciutko, ale Ty masz sny, widać jak bardzo żyjesz ta działeczką, szkoda tylko, że masz tak daleko, a nie myślicie o budowie zamiast męczyć się w bloku?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zastanawiasz się jak sadzić lilie z różami. Musisz wziąć pod uwagę wysokość róż, co jest wyższe. Najlepiej wyglądają lilie za i między różami, czyli róże powinny być trochę niższe. Musisz też wziąć pod uwagę że lilie po kwitnieniu musisz ściąć, podobnie jak tulipany, zostawiając jakieś 30-50 cm łodygi żeby cebule się odżywiły i podzieliły. róże będą wtedy zasłaniały te niezbyt atrakcyjne pędy.
Mam nadzieję że moje spostrzeżenia na coś się przydadzą :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu takie wspomnienia to ja uwielbiam! ;:109
Proszę podać mi nazwę tego zaraz nad tanguckim. ;:65 czy to Pillu?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, Pink Fantasy jest super ;:333 i te dwa pieknisie w odcieniu fioletu też !
Słuchaj, a ja mogę je np. posadzić przy sośnie, żeby np. wspinał się po iglaku ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko nie straszę :). Przewiduję :lol: .
Ilonko ojj tak, żyję tą działkę. Śmiało mogę powiedzieć że ją ;:167 . Czy można ;:167 takie rzeczy ? Można. W mieście praca, zobowiązania. Może na emeryturze pomyślę o przeprowadzce. Albo od wczesnej wiosny do późnej jesieni tam, a na zimę do bloków.
Jolu dziękuję za odpowiedź. Masz rację, zapomniałam o tym że zostają badylki po liliach. Muszę w takim razie większe posadzić za różami. Radzisz jedna róża jedna lilia za i pomiędzy, czy na jedną różę więcej lilii? Biorąc pod uwagę wysokie lilie to chyba jedna róża, jedna lilia?
Aniu od góry jest Pink Fantasy a pod tanguckim jest nierozwinięta Josephine :) Pillu to ten najmniejszy. Nie rozwinął się nawet do swojego prawidłowego wyglądu. Jest tyci tyci :) Może w tym roku ruszy.
Asiu też lubię tą Pink 8-) . Jasne że możesz posadzić przy iglaku. Ja w tym roku, zamówiłam Jackmanii i zamierzam posadzić go przy dębie. Tylko podobno jak się sadzi przy drzewach, trzeba posadzić metr od rośliny. Żeby korzenie drzewa nie zabierały wody clematisowi. Ja też posadzę metr od dębu i skieruję go na ziemi w stronę dębu. Albo na bambusie pokieruję w odpowiednim kierunku. Zainstaluję na pniu siatkę i niech rośnie :-).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”