Serdecznie witam w bure , mgliste niedzielne popołudnie
...
Dziękuję za przemiłe słowa pod adresem mojego wytworu
.
Miłej niedzieli wsiem ...bywającym i ...podglądającym
Ewuś...dziękuję za ciepłe zdanie o wyrobie z czesanki i jedwabiu - no cóż ...modelka ze mnie żadna - ale starałam się

.
Na ścianie nakładany był szablon z grubego plastyku ...a potem "gąbkowany " ...układałam wedle mojego pomysłu ...do wykorzystania są pojedyncze elementy z całego wzoru i fajnie , ze można go odwracać wg upodobań .
Pozdrawiam niedzielnie
Aniu...dziękuję

- można zakładać na tę stronę , która jest na dany moment bliższa naszemu nastrojowi i pogodzie ...Zimny , chłodny błękit , granat i popiel - szary melanż na zimowe dni , a melanż zielony , w kwiaty polne - na dni zbliżające nas ku radosnej porze roku - wiosną .
Serdeczności
Ewuniu ...w realu ma ładniejsze kolory ...dziękuję za tę opinię
Kasiu...serdecznie witam Nowego Gościa w moich progach - zawsze gościnnych

.
Jestem trochę ...

...za tyle słów pod moim i ogrodu adresem .
Prymule - to od kilku lat moje hobby nr 1 ...jestem nimi zachwycona - to mało powiedziane - kilkanaście egzemplarzy mam z Austrii - z Sarastro Stauden - maja tam sprzedaż wysyłkową - aczkolwiek nie tylko prymul , ale też i anemone nemorosa i wiele , wiele innych roślin ....tylko te ceny ....

. Koniecznie wprowadź je do swojego ogrodu - bo warto - są zwiastunami odradzającego się życia , po zimowym śnie i tak strasznie cieszą serce i oczy .
Prze kilkanaście lat trochę się tego uzbierało ...teraz zaczynam wciskać , by uzupełniać kolekcję malusieńkich roślin - a ciekawych - czasem trudnych do utrzymania - bo są wymagające - zwłaszcza w naszych warunkach .
A to ciekawe ...co robisz z filcu - na sucho , czy na mokro ...a może ozdoby wycinane z materiału filcowego ?
Pamiętaj Kasiu ...nie od razu Kraków zbudowano ...małymi kroczkami - na zasadzie prób i błędów ...wszak cała w tym jest zawarta filozofia - poszukiwać będziesz swego stylu , harmonii , tworzyć będziesz miłe dla oka i duszy nasadzenia i ...będziesz szczęśliwa . Kompozycje i zmiany w ogrodzie dokonywane na przestrzeni lat zmieniają się wraz z ...zasobnością portfela , ale i też z nowymi , wprowadzanymi na rynek roślinami ...
Z całego serca życzę Ci , byś odnalazła swoją drogę - jakże pasjonującą ...w tworzeniu swego raju na ziemi i oby się nigdy nie skończyła . Cały urok w tym , że końca nie będzie widać ...bo tak naprawdę nie da się skończyć , gdy raz się posmakuje tej przygody z roślinami .
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam

...dziękując za wizytę i miły "liścik " ...a ja uwielbiam czytać ...
Sławku...dziękuję i dla Haneczki też

...
Modelka ze mnie jest ...ale w innym znaczeniu tego słowa ...podobnie - jak Twoja Hania

.
Serdecznie pozdrawiam
Jadzieńko...zapewniam Cię , że o wiele mniej wytężasz wzrok , niż przy frywolitkach i palce tak nie cierpną ...na pewno sobie poradzisz - wystarczy tylko zacząć ...potem jesteś już ugotowana ...chcesz więcej i więcej ... " apetyt rośnie w miarę jedzenia "...
Dziękuję za przekazanie pozdrowień Twojej Mamusi

.
Ciebie pozdrawiam serdecznie ...w ten mglisto bury czas