Marysiu, nie będę udawała, że spaceruję tylko z aparatem. Tu i tam coś skubnę, niby gwiazdnica dla kurek .
Swoja drogą chwaściory rosną jak oszalałe . Przed świętami wszystko było opielone. Dobrze, że jutro wolne .
Pati dzięki! to musiałam kurkom trawki narwać Przynajmniej odpoczniesz Jureczku wykręcasz się wiesz ile jest programów do wklejania zdjęć ? przyjaznych i bezpłatnych np http://www.zaslike.com czy http://minus.com więc bierz się do roboty. A jak nikt nie będzie zaglądał to zamkniesz
Jestem pewna, że do tych wszystkich niepowodzeń przyczynił się brak wątku ogrodowego Aniu co Ty uwierzyłaś Jurkowi Justynko kurki zasypałam świeżą trawką były mi bardzo wdzięczne. A ja też dałam upust swoim natręctwom
Od jutra zaczynam dwutygodniową rehabilitację więc część dnia zajęta Martusiu od jutra zaczyna się ogród ...odpoczęłaś , stęskniłaś się więc z podwójną energią przystąpisz do przygotowań ...
Kotek na gościnnych występach
Dzień był piękny!
a pod wieczór zagrzmiało w oddali, a u mnie lunęło ....podlało ładnie ogródek
Serduszka się super zapowiada. Na mojej mała gałązka z kilkoma kwiatuszkami. U mnie wczoraj tak lunęło, a dzień był piękny. Wszystko się od razu się zazieleniło.
Marysiu, piękne zdjęcia nieba. No właśnie, ja to do piekła pójdę - dziś od rana tak mnie nosiło, że zaczęłam pikować na ganku (żeby mnie nikt nie widział), a potem... jak się okazało, że sąsiedzi gdzieś się wizytowali to dopadłam do warzywniaka i wypieliłam cały Ledwo się wyprostowałam, ale wylizane na maksa. Jutro będę dalej walczyć z pikowaniem tym razem pomidory, bakłażany i papryki. Jak się z tym uporam to zaczynam kopać, bo należy już pomału przygotować miejsce na ciepłolubne warzywa.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna Żabia Łąka
Krystianie przesadziłam moją i rozdzieliłam i tak ładnie się rozrosła. U mnie co wieczór pada Bogusiu jeżeli to są nasze największe grzechy to chyba aż tak nie będzie źle
Ja wczoraj robiłam tylko zdjęcia i zrobiłam listę pilnych prac ....oj nazbierało się, a warzywka w skrzyniach kiełkują
Marysiu, te skrzynie to chyba na niektóre warzywa jedyne rozwiązanie na ciężkich glebach. Ja dziś posadziłam do gruntu kolejną partię sałaty. Póki co zapowiada się, że sałata i rzodkiewka na pewno będą. O innych nie myślę, bo jeszcze mogę coś popsuć.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna Żabia Łąka
Iwonko różowa serduszka ładnie rośnie, ale biała dwa razy sadzona znikała
A jest tyle rodzajów serduszek Krystianie nie, nie miałam problemów .... bardzo ładnie wyszła po przesadzeniu Bogusiu w skrzyniach kiełkuje i widać co, a na grządkach jak trawa ruszyła, to różnie bywało
Dzisiaj odplewiłam swój ubiegłoroczny grobek też chcę z niego zrobić grządkę podwyższoną tylko nie wiem jak ograniczyć dopływ trawy Marysiu u mnie śliczny dzień, co doprowadziło mnie do bólu członków a pracy jest bardzo dużo, bo zaczął się wyścig z chwastami. Pod wieczór zanosiło się na burzę i gdzieś w oddali pogrzmiało....zobaczymy co noc przyniesie. A na jak długo jedziesz?
Bardzo się cieszę, że dorobiłam się wreszcie dorodniej mahonii Basia Rabarbara robiła z niej nalewkę, może i ja się doczekam tylu owoców
Dostałam kiedyś od Ewy W taką roślinkę która miała być sadźcem purpurowym. Rosło sobie maleństwo parę lat i w tym roku go przesadziłam ....a tu niespodzianka zakwitło i okazało się być ślicznym pierwiosnkiem....takiego jeszcze nie mam. Zdjęcie wyszło trochę niewyraźne
Wykiełkował biały len z nasion i mam nadzieję, że będzie biały
Marysiu witaj po świętach
Serduszkę masz przecudnej urody i reszta kwiatuszków również śliczna
Dziś było u słonecznie i cieplutko, spracowałam się prze okrutnie ale jestem szczęśliwa
Miłego wieczoru życzę i słoneczka na jutro
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Maryś na stronie poprzedniej na zdjęciu drugim gdzie jest psi ząb ...widać listki zielono białe co to jest ... mam też i nie wiem ...
a dzisiaj widziałam piękną mahoń w ogródku babki która o niego nie dba i mam zamiar zaczepić ją żeby mi ją sprzedała...a wiem że jest w potrzebie bo codziennie o 4rano idzie zwiedzać śmietniki... smutne
Witaj Marysiu,u mnie też jest różowa serduszka ,ale jeszcze mała,Twoja dorodna,a mahonię też masz już dużą ,lubię jej liście do stroików na Boże Narodzenie ,zawilec pięknie zakwitnie ,uwielbiam te zawilce,też miałam ,ale gdzieś się podziały pogoda była piękna ,ale mój nadmiar pracy w ogrodzie wytrąca mnie z logicznej kolejności,jutro ciąg dalszy
Marysiu u Ciebie polało a u mnie krople jakieś wiatr tylko przyniósł i w ogrodzie susza, dzisiaj też chmurzyska gdzieś dalej powędrowały tylko postraszyło dalekim grzmotem piękny pierwiosnek