Petunia z nasion cz.3
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.3
Tak, zgadza się, wspominałam o tych workach w kontekście rozwiązania "problemu" nadwyżki sadzonek.
Z worków na razie jestem zadowolona. Długo trzymają wilgoć - mam je w zacienionych miejscach. Nie wiem, jak by się sprawowały na pełnym słońcu. Worki są różnej długości. Do 54 cm mieści się 8 sadzonek, do 34 cm - 6 sadzonek. Z podlewaniem nie ma problemu. Woda dobrze spływa na dół, worki są zrobione z materiału, który przepuszcza wodę, więc czasem kapie. Na szczęście jest to czysta woda, bez ziemi więc się nie brudzi.
Jedyny problem, jaki widzę, to konieczność powieszenia worków na czymś mocnym. Po podlaniu ważą na oko z 6 kg. Uważam, że jest to świetny pojemnik na petunie właśnie. Ułożenie w worku pozwala na wydobycie i pokazanie ich piękna w całej krasie.
Z worków na razie jestem zadowolona. Długo trzymają wilgoć - mam je w zacienionych miejscach. Nie wiem, jak by się sprawowały na pełnym słońcu. Worki są różnej długości. Do 54 cm mieści się 8 sadzonek, do 34 cm - 6 sadzonek. Z podlewaniem nie ma problemu. Woda dobrze spływa na dół, worki są zrobione z materiału, który przepuszcza wodę, więc czasem kapie. Na szczęście jest to czysta woda, bez ziemi więc się nie brudzi.
Jedyny problem, jaki widzę, to konieczność powieszenia worków na czymś mocnym. Po podlaniu ważą na oko z 6 kg. Uważam, że jest to świetny pojemnik na petunie właśnie. Ułożenie w worku pozwala na wydobycie i pokazanie ich piękna w całej krasie.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Viola K dużo tej masy zielonej w tych donicach na zdjęciach ale czy są to pojedyncze egzemplarze są czy też masz tam po kilka siewek?
Magdallena, a jak się te worki nazywają?
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
KaRo pisze:Viola K dużo tej masy zielonej w tych donicach na zdjęciach ale czy są to pojedyncze egzemplarze są czy też masz tam po kilka siewek?

Dawałam po 5 sztuk do jednej donicy .
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Agrestowa, te worki nie mają jakiejś konkretnej nazwy. Kupiłam je pod nazwą będącą jednocześnie nazwą firmy. Dane podałam Ci w mailu.
Dzięki! Chciałabym możliwie dużo sadzonek zagospodarować, a podoba mi się idea załatwienia sprawy hurtem 

- Viola K
I oto moje następne petunie ... jestem bardzo zaskoczona bajecznymi kolorami , mieniącymi się w słońcu niesamowicie
mam słaby aparat więc nie do końca potrafię to pokazać ...

ten fioletowy mieni się na różne kolory

takie jeszcze nie zakwitły

Petunie na rowerze

petunia w gruncie

serdecznie pozdrawiam

mam słaby aparat więc nie do końca potrafię to pokazać ...

ten fioletowy mieni się na różne kolory

takie jeszcze nie zakwitły

Petunie na rowerze

petunia w gruncie

serdecznie pozdrawiam

- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne nie ma co
mi się ta kremowa bardzo podoba
Generalnie już są spore jak będziesz jeszcze je dokarmiać to będą całe w kwiatach 

- Viola K
Morelko , widzę że u Ciebie też mixy kolorowe
ale też nasiałaś tego ! Piękne okazy , ciekawa jestem jakimi kolorami moje jeszcze mnie zaskoczą ... 

-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
Ale macie piękne kolorki
U mnie na razie sa trzy odmiany, malinowa czerwień
, ognista czerwień
i tz " majtkowy róż "

U mnie na razie sa trzy odmiany, malinowa czerwień

Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;