Dalie wymagania,problemy - cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dalie - cz.3

Post »

Mi zakwitły dalie z firmy wysyłkowej i nie są tymi na co oczekiwałam :roll:

Dalia Color Spectacle miała mieć białe końcówki
Obrazek

Dalia 'Friquolet' też brakło białych końcówek
Obrazek

Dalia La Gioconda raczej żółta
Obrazek
kyra
50p
50p
Od: 16 mar 2013, o 14:07

Post »

Moje kwitnące obecnie :wit
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rys11
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witam miłośników dalii!
To dzisiejsze zdjęcie moich dalii! 82 odmiany, nie wszystkie mają jeszcze kwiaty!

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj piękny, kolorowy zawrót głowy :D pozostaje mi życzyć sukcesów w hodowli.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mariusz DLW
200p
200p
Od: 10 mar 2013, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolek pisze:Mi zakwitły dalie z firmy wysyłkowej i nie są tymi na co oczekiwałam :roll:

Dalia Color Spectacle miała mieć białe końcówki
Obrazek

Dalia 'Friquolet' też brakło białych końcówek
Obrazek

Dalia La Gioconda raczej żółta
Obrazek

Czyżby to była nasza ukochana forma Benex?
Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:roll: Tak i jeszcze coś co do niczego z zamówienia nie umiem przypiąć.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz DLW
200p
200p
Kontakt:

Post »

Oni są przewidywalni - nic się nie zgadza, wszystko oszukane - teraz już mnie to bawi :;230.
A ta biała kaktusowa to może być My Love - oni ją sprzedają pod różnymi nazwami ;:306.
Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2007, o 08:30

Post »

Jolek pisze::roll: Tak i jeszcze coś co do niczego z zamówienia nie umiem przypiąć.

Obrazek
Obstawiam że jest to odm. Shooting Star
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz DLW nie jest aż tak źle u tej firmy. Co roku coś kupuję i w 90% jestem zadowolona, zdarzają się wpadki ale nie wiem czy to przez pracowników którzy towar pakują czy też wina producentów ,że niektóre cebule nie spełniają normy. Dotychczas z reklamacją nie było problemu. W tym roku chciałam znów posiadać różne dalie które pechowo z przyczyn ode mnie nie zależnych utraciłam parę lat temu ;:145 . Jednak z zamówionymi daliami z paroma sztukami jest pomyłka ;:222 . Myślę ,że nie będę reklamować bo i tak mają swój urok tylko chciałabym ustalić nazwy tych ,,niewypałków" :D

:wit man211 jesteś wielki ;:138 ta nazwa podana przez Ciebie pasuje do tej nazwy tej dalii ponieważ później dostaje lekko różowe końcówki - dziękuję :D
Awatar użytkownika
Mariusz DLW
200p
200p
Kontakt:

Post »

Za całą pewnością Grzegorz wie, co mówi ;:108.
Mariusz
Awatar użytkownika
Mariusz DLW
200p
200p
Kontakt:

Post »

A co do firmy B., to pozwólcie, że zostanę przy swoim, jak najgorszym na jej temat zdaniu.

I jeszcze co do białej dalii - wg opisów My Love ma kwiaty mniejsze, do 15 cm średnicy, a Shooting Star jest duża, 20-25 cm.
Te moje, które sam oznaczyłem jako My Love (a przyszły z firmy B. pod dwiema zupełnie innymi nazwami, np. Yellow Happiness ;:306), są mniejsze właśnie.
Może zatem po rozmiarze poznasz, która to odmiana.
;:3 życzę, bo chłodno i listopadowo na świecie.
Mariusz
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kupowałam u nich dalie w promocji bardzo tanio i dostałam też inne ,ale nawet byłam zadowolona bo była wśród nich Fleurel ,której nie miałam . Bo .., gdybym miała to oczywiście była bym ;:174 .Zawsze były pomyłki co bym nie kupowała ;:223
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdecydowanie uważam ,że ta dalia jest to Shooting Star -ona nie jest biała, jest też przedstawiona na str http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=238 oraz na str http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=560

Ogólnie korzystam z 4 firm wysyłkowych (niektóre już 20 lat) i nie ma tak, aby za każdym razem wszystko było ,,zapięte na ostatni guzik" :roll: z tego też powodu nie będę się obrażać na nie, tylko reklamuję szczególnie jeśli roślina jest dla mnie wartościowa lub droga. Zdarzało się ,że z powodu reklamacji błędnie wysłana roślina zostawała jako ,,prezent" i dosyłano tą zamówioną. W tym roku też zamówiłam ,,oryginalne z wyglądu" :wink: jężyczki z innej firmy a przyszły takie które podobne już posiadam. Reklamacja czeka na przyszły sezon wiosenny.
Ponieważ dale które zakupiłam nie były z górnej półki cenowej więc te parę pomyłek wśród kilkunastu pozycji i tak cieszą ,że w ogóle wyrosły i cieszą oczy i cieszyć się będę jak wszystkie przezimują :D
Awatar użytkownika
Mariusz DLW
200p
200p
Kontakt:

Post »

To dobrze, że masz lepsze niż ja doświadczenia z firmą B., bo w moim przypadku tylko dwie czy trzy odmiany były zgodne z zamówieniem (i etykietą na torebce), a reszta (kilkanaście) to bzdury. Nikt nie zareagował na moją skargę. Potem ze dwa czy trzy razy kupiłem z sklepach karpy pochodzące z tej formy i efekt jak zwykle - nic sie nie zgadza. Znam też kilka osób z doświadczeniami podobnymi jak moje. Wierz mi, nie jestem typem, który lubi mieć pretensje - przeciwnie, ale w tym wypadku fakty są takie, jakie sa.
Mariusz
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20

Post »

Znalazłam kilka dni temu parę dalii w garażu, o których zapomniałam na wiosnę. I co teraz? Jak zabezpieczyć aby przetrwały kolejną zimę? I nie wyschły. A może włożyć do doniczek i trzymać w domu aż zakwitną? Czy to ma sens? Proszę o radę.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”