Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Aneczko warzywka Twoje już rozrośnięte, witaminki masz swoje, cukinię hoduję na parapecie ,do gruntu wysadzę jak będą trochę cieplejsze noce, papryk i pomidorków do gruntu nie sadzę,ale na Twoim miejscu też bym się jeszcze wstrzymała , to piecuchy , w drugiej połowie maja ma być bardzo ciepło 

- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, warzywnik masz ekstra, myślę, że zimnej Zośki już nie będzie, sprawdzałam długoterminową pogodę, która przynajmniej u mnie zawsze się zgadza i przymrozków już nie zapowiadają, ja dzisiaj większość wysadziłam do gruntu, jeśli nie będzie padać jutro pójdzie reszta
. Kaisera nie mam, miałam na myśli Patricia ann Fretwell "Pafar" który wydawał mi się dość podobny do tego Twojego, teraz gdy rozkwitł pierwszy nieśmiały kwiatek, chociaż nieco się różni stwierdzam, że jest jeszcze bardziej podobny, więc odpuszczę bo miejsca brak, wykopałam dziś narcyze Sir Winston Churchill i inne, niestety albo jakaś zgnilizna albo coś innego je dopadło, więc raczej nic z nich już nie będzie, jesienią mam zamiar troszkę dokupić i posadzić w inne miejsce, jeśli będzie to samo dam sobie z nimi spokój i nasadzę więcej tulipanów. Dopiero teraz pojawił się u Ciebie ten szkodnik
u mnie grasowały dużo wcześniej, w zeszłym roku obżarły mi wszystkie lilie, więc teraz zastosowałam bardziej drastyczne środki i lilie rosną jak szalone.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
ja też tego się trzymam - kaktusy już drugi tydzień mam wystawione na ogrodzieilona2715 pisze: myślę, że zimnej Zośki już nie będzie

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Widzę,że asortyment roślinny na rabatach mamy b.podobny Aniu ! No i rewanżuję się oczywiście pochwalam fotki!
Także ich nie szczędzisz na forum!
Warzywka też już w zasadzie mam wszystkie posiane chyba? przez eMa bo to Jego domena...Ja mam w opiece tylko lub aż roślinność ozdobną , która jakby nie było zajmuje 3/4 działki...
Dzisiaj siał fasolkę szparagową i resztę pomidorów sadził w gruncie , pod osłonami na razie. Nowalijki : rzodkiewki, sałata,szczypiorek,koper,lubczyk już na bieżąco a nawet rozdajemy nie tylko dzieciom ale i sąsiadom !

Także ich nie szczędzisz na forum!

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, warzywnik masz miodzio , tyle różności posadzonych 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu
warzywniczek piękny ,aż Ci zazdroszczę
rośnie wszystko jak na drożdżach . po prostu super miłej niedzieli słonecznej 

Pozdrawiam Alicja
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu warzywniak pierwsza liga
pięknie i kolorowo u ciebie w ogrodzie
wiosna w pełnym rozkwicie

pięknie i kolorowo u ciebie w ogrodzie
wiosna w pełnym rozkwicie
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Aniu, warzywniak fajny, zadbany i warzywa już spore. U mnie taki warzywniak chwastami szybko by zarósł. Sałatę wsadzam między byliny, szczypior też upchany gdzieś po kątach. Niestety schylanie bardzo ograniczone mam, więc kombinuję jak mogę, bo ogród bez warzyw był by ubogi.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Shiz3R-RobercieZawsze jak coś się kończy szkoda,w kwitnieniu też
Ale tak to jest ,że jedne roślinki przekwitają aby inne mogły wówczas bardzie zalśnić w ogrodzie
Marysiu59; gracha-Grażynko, tesia39-Teresko;alicjad31-Alu ; usa1276-Ulu ;Tacca-Danusiu Witajcie
Ja też mam nadzieję,że zimnej Zośki już nie będzie,ale wstrzymam się szkoda rozsad, bo już spore.A tego jest też sporo.
Ja też hoduję na parapecie ; cukinię ,dynię, z 10 doniczek ogórków, pomidorki ze 3 rodzaje,Papryczek ostrych 8 odmian( to mój straszy syn lubi) .
Warzywnik do dzieło i i pielenie i sadzenie,to już zajęcie mojego M.Ja mam wszystkie rabaty kwiatowe.A tego mam
dużo.On w pól godzinki wszystko zrobi a ja całe jedno popołudnie aby zielko wyrwać i ład w nich zrobić. Ale co się chciało to się ma
e-babcia-Jadziu Ja już ogóreczki z nasion i fasolkę szparagową tez mam posiane.Ale w rozsadach to wahałam się i jeszcze wstrzymam się kilka dni.
Ilonko2715 Własnie się wstrzymuję jeszcze te kilka dni,nie zbawi,a szkoda stracić . Kaiser jest faktycznie podobny do Patricia ann Fretwell "Pafar",oglądałam ją wcześniej,jest piękna,będę podziwiać u Ciebie
Narcyz Sir Winston Churchill jeszcze 2 kwitnie,a reszta przekwita
Szkoda,że coś Ci tam dopadło złego narcyzki. Tak szkodnik dopiero teraz się pojawił, będę go gonić zawsze, jeszcze mi nic nigdy nie zżarł.Ale w tym roku mam jeszcze więcej lili
A jakie teraz zastosowałaś bardziej drastyczne środki ?? Zdradź mi to może i mi się przyda
Any57 Kaktusy,tak się nie boją zimna,a jak jeszcze się je pomału haruje, ja zawsze też wynoszę na balkon i tam są do jesieni.Ale cukinia, czy ogóreczki, albo papryczka to wrażliwsze roślinki,więc wytrzymuję się jeszcze.
marpa-Maryniu No widzisz i roślinki mamy podobne i zajęcia.Warzywnikiem w całości zajmuje się ,sadzi,pielęgnuje,pieli mój M.A ja rabatki kwiatowe,I tez tego rokrocznie więcej sobie zrobiłam( też przy pomocy M,bo wycięcie trawnika,obłożenie kamieniami,przekopywanie to już jego rola)Fasolkę szparagową ,ogóreczki mam już posiane przez niego.Ale rozsady mam na parapecie .na balkonie już dłuższy czas i tego szkoda.Foliaczka nie mam wszystko idzie do gruntu.Nowalijki też już mam.
Historia jednego niedzielnego spotkania i jednej chwili
Szłam sobie nad zalew
a tu Pan bociek stoi
Dzień dobry!!!

Trochę sobie popatrzyliśmy na siebie i bociuś posatanowił odlecieć

lecę bo chcę,i jeszcze niosę...

i na swoje gniazdo,do domku

Czyżby pani bociankowej było za zimno wysiadywać jajka ??
Ocieplanie gniazka

No,proszę moja pani,teraz w domku będzie jak w puchu

A wiecie,że bocian wiąże się z ze swoja panią raz na całe życie.To jest miłość i poświęcenie i wytrwanie

Marysiu59; gracha-Grażynko, tesia39-Teresko;alicjad31-Alu ; usa1276-Ulu ;Tacca-Danusiu Witajcie

Ja też mam nadzieję,że zimnej Zośki już nie będzie,ale wstrzymam się szkoda rozsad, bo już spore.A tego jest też sporo.
Ja też hoduję na parapecie ; cukinię ,dynię, z 10 doniczek ogórków, pomidorki ze 3 rodzaje,Papryczek ostrych 8 odmian( to mój straszy syn lubi) .
Warzywnik do dzieło i i pielenie i sadzenie,to już zajęcie mojego M.Ja mam wszystkie rabaty kwiatowe.A tego mam

e-babcia-Jadziu Ja już ogóreczki z nasion i fasolkę szparagową tez mam posiane.Ale w rozsadach to wahałam się i jeszcze wstrzymam się kilka dni.

Ilonko2715 Własnie się wstrzymuję jeszcze te kilka dni,nie zbawi,a szkoda stracić . Kaiser jest faktycznie podobny do Patricia ann Fretwell "Pafar",oglądałam ją wcześniej,jest piękna,będę podziwiać u Ciebie

Any57 Kaktusy,tak się nie boją zimna,a jak jeszcze się je pomału haruje, ja zawsze też wynoszę na balkon i tam są do jesieni.Ale cukinia, czy ogóreczki, albo papryczka to wrażliwsze roślinki,więc wytrzymuję się jeszcze.
marpa-Maryniu No widzisz i roślinki mamy podobne i zajęcia.Warzywnikiem w całości zajmuje się ,sadzi,pielęgnuje,pieli mój M.A ja rabatki kwiatowe,I tez tego rokrocznie więcej sobie zrobiłam( też przy pomocy M,bo wycięcie trawnika,obłożenie kamieniami,przekopywanie to już jego rola)Fasolkę szparagową ,ogóreczki mam już posiane przez niego.Ale rozsady mam na parapecie .na balkonie już dłuższy czas i tego szkoda.Foliaczka nie mam wszystko idzie do gruntu.Nowalijki też już mam.
Historia jednego niedzielnego spotkania i jednej chwili
Szłam sobie nad zalew

Dzień dobry!!!

Trochę sobie popatrzyliśmy na siebie i bociuś posatanowił odlecieć

lecę bo chcę,i jeszcze niosę...

i na swoje gniazdo,do domku

Czyżby pani bociankowej było za zimno wysiadywać jajka ??
Ocieplanie gniazka

No,proszę moja pani,teraz w domku będzie jak w puchu

A wiecie,że bocian wiąże się z ze swoja panią raz na całe życie.To jest miłość i poświęcenie i wytrwanie

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Bardzo romantyczną historię opowiedziałaś
ludźmi jest podobnie ,chociaż nie w każdym przypadku 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,Twój ogród jak zwykle piękny razem z wzorowym warzywnikiem ,ale zrobiłaś mi miłą niespodziankę z boćkami ,bardzo lubię te ptaki ,aż Ci zazdroszczę,ale pozytywnie ,że są koło Ciebie i całe lato możesz ich obserwować ,tworzą wspaniałą rodzinkę,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ,
,pokazyj częściej te boćki ,są świetne

Bardzo ładne zdjęcia z bocianami.
W okolicy pełno ich jest, chodzą po polach i szukają kumkatych obiadków.

W okolicy pełno ich jest, chodzą po polach i szukają kumkatych obiadków.

Pozdrawiam, Robert.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu
Twój warzywnik
i takie duże już masz warzywka
jestem pełna podziwu. Jednak u Ciebie o wiele cieplej bo na moim wygwizdowie co roku wszystko opóźnione.
Historyjka pięknie opowiedziana i sfotografowana, to takie piękne ptaki chyba nie ma Polaka który by ich nie lubił.
Słoneczka życzę na nowy tydzień

Historyjka pięknie opowiedziana i sfotografowana, to takie piękne ptaki chyba nie ma Polaka który by ich nie lubił.
Słoneczka życzę na nowy tydzień

Aneczka
warzywa już można spożywać, bardzo wcześnie chyba wysiałaś...u mnie tylko koperek, rzodkiewki, sałatę cokolwiek widać. Fotki z bocianem świetnie uchwycone