Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Witaj Agunia słonecznie ;:3 Jest pięknie.
A ja dziś przycięłam róże, sięgnęłam sobie do Twoich niedawnych podpowiedzi i ciachałam. A ręka mi się trzęsła bardziej niż gdy pierwszy raz obcinałam synkowi paznokcie ;:306 . Jakoś poszło. Mam nadzieję, że szkody im nie narobiłam. Myślisz, że można je już dokarmić?
Buziaki
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Co do odpalenia maszyny, dziś zawiozłam noże do ostrzenia, taki tłum, że mają być w przyszłym tygodniu gotowe.
Zdjęcia piękne, jak zwykle zresztą. Znalazłam koleżankę do kijów, od poniedziałku zaczynamy, spotkałam ją na kijach, tzn. ja jechałam samochodem, a ona maszerowała z kijami. Zagadałam i zaczęła narzekać, że nie ma z kim, a ja na to, że już ma! Mam nadzieję, że się uda.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka ma rację nie patrzcie na mnie, bez pośpiechu.
Ten rok jest co prawda wyjątkowy ale niektórych spraw się nie przeskoczy. Ja nic za to nie mogę, przyglądam się przyrodzie i działam ale to nie znaczy że nie mogę zrobić błędu wszakże w dziedzinie ogrodnictwa jestem jeszcze żółtodziobem.
Cieszmy się wszyscy ;:3 i ciepełkiem działając w/g możliwości jakie nam daje pogoda.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Januszu, patrząc na Twoją wiosnę dochodzę do wniosku, że wyprzedzasz nas o dobrych kilka tygodni. Jednak w Niemczech jest znacznie cieplej! Z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje fotki dzisiaj, upajając się kwieciem i młodymi listkami.
Masz rację - cały sezon przed nami, zatem nie ma pośpiechu, ze wszystkim zdążymy!
Bogusiu, polecam Ci po raz kolejny kije - jestem przekonana, że Ci się spodoba! Ja chodzę codziennie, jeśli tylko pogoda pozwala :) Fajnie, że będziesz miała towarzystwo - zawsze to okazja do tego, by chodzić dłużej :)
Maszynę ostrzyliśmy jakoś pod koniec sezonu, więc jest przygotowana... pewnie i tak w maju oddam ją na przegląd, ale obecne kolejki wcale mnie nie zdziwiły - wszak sezon zaczynamy :)
Pozdrawiam i życzę bardzo udanego, słonecznego weekendu!
Iwonko, super, że cięcie róż już masz za sobą! Oczywiście, że możesz nawozić... ja jutro tnę i pewnie rozrzucę nawóz na rabatach... w poniedziałek skoszę trawnik i też dostanie dawkę nawozu!
Jejku, jak mi dobrze, że to wszystko możemy już robić :)
Marzenko, przy Twoim areale i fakcie, że działasz na nim w zasadzie sama, wcale nie jest dziwnym to, że robisz wszystko nieco wolniej... ale spokojnie, nigdzie się nie pali! Poza tym, część terenu możesz zachować jako naturalną, a skupić się na okolicy tarasowej - to bardzo dobry pomysł!
Pozdrawiam i życzę sprzyjającej aury!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Witaj Aga :wit
słoneczne fotki działają regeneracyjnie ;:333 ogród pięknie przygotowany do sezonu ;:173 nie doczytałam - usuwasz mech z kostki ?
pozdrawiam wiosennie :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Agunia, dziękuję za odp. Chyba w takim razie jutro je nawiozę. Bolą mnie całe plecy i chyba lekko opaliłam buzię, ale jest pięknie :tan
Pozdrawiam, Iwona
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Agu :!:
Zaczytałam się w Twoim wątku do tego stopnia, że spaliłam garnek. Że coś jest nie tak zorientowałam się dopiero, kiedy jajka zaczęły strzelać. A ja podejrzewałam Wicka, że coś zrzucił ;:oj.
Imponuje mi, że się uczysz. Moim zdaniem trzeba to robić w każdym wieku i wybierać dziedziny, które pasjonują. Podoba mi się, że uczący zwracają uwagę na konieczność poszanowania warunków przyrodniczych, jakie zastajemy w swoich ogrodach i są przeciwni nieuzasadnionej, a czasem wręcz głupiej ingerencji właścicieli. Tworzenie ogrodów w zgodzie z naturą - tylko takie ma sens.
Życzę wytrwania i zdyskontowania nabytej wiedzy.
Twój ogród jest tak piękny, że mógłby posłużyć koleżankom studentkom, jako temat do rozważań, jak należy ogrody tworzyć. Ciekawe, jakie powody do studiowania maja Twoje koleżanki ;:224.

Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
PS. Jutro operacja Wicka, proszę o ciepłe myśli...
x-ag-a
---

Post »

Dobry wieczór!

Ostatnie moje dni są niezwykle produktywne i przyznam, że cieszy mnie to bardzo, bo nic mnie tak nie nuży, jak czas przeciekający przez palce. Już nie pierwszy raz podkreślę, że moją wydajność, energię mojego organizmu, najmocniej - poza najważniejszymi dla człowieka obszarami, czyli zdrowiem i miłością najbliższych - determinuje słońce. Dziś było wspaniale... Wszystko mi się udawało, a na jutro mam jeszcze większy apetyt. Cieszę się, że ciągle znajduję czas na kije - to powoli wchodzi mi w krew, uwielbiam tę aktywność! (Dana i inne mobilizujące mnie dziewczęta - dzięki Wam stokrotne!).
Na jutro zaplanowałam cięcie róż, a jak czas pozwoli, także rozsypanie nawozu wszystkim roślinom i wieczorem odpalenie systemu nawadniającego. Mówiłam już, że jestem szczęśliwa? Nie? To jeszcze powiem ;-))

Jagi, tak bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin... brakowało mi Ciebie, bardzo!
Oczywiście, że najmocniej ściskam kciuki za Wicka... czy wiesz, że tak bardzo nie chcę sprawiać cierpienia Sarze, że wciąż nie możemy się zdecydować na sterylizację? Zwierzęta są takie biedne, bezbronne... Życzę, by Wicek zniósł wszystko jak najlepiej.
Co do mojej edukacji, to wcześniej czy później i tak bym to zrobiła. Kwestia mojej wewnętrznej potrzeby rozwijania wiedzy, która związana jest z moją pasją. Czuję bardzo silnie tę potrzebę, stąd decyzja, mimo moich technicznych, jak się wydaje, ograniczeń. Ale chcę to zwalczać i iść do przodu.
Wykładowcy mają bardzo ciekawe i inspirujące podejście do ogrodów... tak, tylko ich uprawa w zgodzie z naturą ma sens i całkowicie się z tym zgadzam. Co zaskakujące, katalog ZSP jest nam zakazany! ;-) Ale o tym kiedy indziej ;-)
Serdecznie Cię pozdrawiam, dziękując za wizytę i te skreślone z serdecznością zdania!
Iwonko, ja też się opaliłam! To jutro nawozimy :) Miłego dnia w ogrodzie!
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Witam witam. Czytam o u ciebie i upewniam się w swoich decyzjach - u nas też jutro nawożenie :)

Prasowitej, słonecznej i produktywnej soboty!
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Aga, a to mnie zaskoczyłaś informacją o katalogu ;:oj
aguniada pisze: Ale o tym kiedy indziej ;-)
ok.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wpadłam na chwilę, zanim wyjdę do ogrodu-pogoda się zrobiła całkiem ładna, choć poranek tego nie zapowiadał. Mam w planie cięcie róż, a zapomniałam o liliach, które już dwa dni leżą w lodówce czekając na posadzenie :?
Ze sterylizacją nie czekaj. Widzę po kotkach, że dobrze zrobiłam, są weselsze, a ja się nie martwię. Cierpienia trwały trzy dni, a potem już beztroskie życie :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguniu!...nie wyrabiam tempa...tak pędzisz z wątkiem. Duet budleje z hortensjami ...urzekł mnie. Będą na pewno ...teraz szukam odpowiednich miejscówek.
Jeśli chodzi o nieprzyjemny zapach "moczowy" bukszpanu...zgadza się...i wcale nie jest to sprawka futrzaków. Nie potrafię teraz określić przy jakiej pogodzie. Bywa czas ,ze są neutralne...a czasami wprost nie do wytrzymania. Mam ich sporo u siebie, od dawna wyczułam! ;:108 ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Dzisiaj u nas jest trochę pochmurno, ale przyjemnie.
Jeżeli tylko nie będzie padało, to będzie można trochę popracować.
Wczoraj pod wieczór syn spalił resztę zielska w dole po orzechu, więc będę mógł go dzisiaj zasypać.
Przed chwilą był pan "złomek", i wziął cały uszykowany dla niego złom, tak więc kolejną sprawę mogę odkreślić.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Aguniu!

Z wielką przyjemnością zaglądam do Ciebie. Podziwiam Twoją ambicję i odwagę, bo trzeba dużej odwagi dla podjęcia nowych trudnych zadań (np. aksjonometria).
Jesteś przykładem postawy, którą staram się lansować wszędzie, gdzie się da:
"Be a doer. Not a wisher, hoper, dreamer or pretender"

Z lisim pozdrowieniem :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry wszystkim w ciepłą sobotę!

Słońca póki co u nas mało, ale jest mimo to przyjemnie.

Właśnie z Sarą wróciłyśmy z ogrodu... Popracowałam od 8ej rano, głównie przy różach... moich prawie 80tka już przycięta - wszystkie przeżyły zimę praktycznie bez uszczerbku, na każdym krzaku pąki, a nawet malutkie listeczki. Dwie taczki gałązek już w palenisku...
Wymiotłam ze wszystkich zakątków, wygrabiłam pozostałości liści, przywiązałam do trejaża pnące róże.
Zostało rozsypać nawozy, ale to po przerwie. Teraz czas na chwilę odpoczynku, bo czuć wysiłek w plecach, ale jakże przyjemne to uczucie!

Jak spędzacie sobotę? Jestem przekonana, że również w ogrodach :)

Miłego dnia zatem!

Lisico, bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin! Wciąż w nastroju szaleństwa górskiego? :)
Moja droga, ja także wyznaję Twoją zasadę... cóż, mówić można wiele, planować, marzyć, ale i tak najistotniejsze na koniec jest to, czy swoje założenia wprowadzimy w życie. Jestem przekonana, że ten rok na uczelni wiele mi da i zamierzam jak najwięcej z dostępnych pokładów wiedzy skorzystać.
Dzięki za wszelkie słowa wsparcia!
Piotrze, sobota produktywna u wszystkich i to świetnie! Trzeba wykorzystywać sprzyjającą pogodę i wolne chwile.
Miłego i owocnego dnia!
Bogusiu, moje bukszpany wnikliwie obwąchałam i nie wydzielają nieprzyjemnej woni. Widać, mam tę inną odmianę :)
Kochana, dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu! Zawsze z przyjemnością Cię u siebie goszczę.
Udanej soboty!
Basiu, to ciekawe... jesteś drugą osobą, która tu na forum pisze, że słońce zabiera jej energię. U mnie przeciwnie - uskrzydla!
Pracujesz dziś w ogródku? Ja tak :)
Dziękuję za dobre słowo!
Ewo, melduję, że róże przycięte :) Trochę odpocznę i idę działać z nawozem.
Info o sterylizacji biorę sobie do serca, a czy ją wykonamy, czas pokaże...
Iwonko, napiszę szczegóły, obiecuję :)
Agnieszko, cieszę się, że skorzystałaś :) Nawozisz dziś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”