Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Mój M. też coś przebąkuje, że może wziąłby się za wędzenie. Ale na razie kończy się na gadaniu :D
Skoro Twój M. książkę kupił to powinno się udać :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Patusia mam taką nadzieję. :)
Izolek chylę czoła za swoją konstrukcję. Mój eM sobie zrobił prezent :D A właściwie mnie wywiercił dziurę w brzuchu na małą wędzarenkę. Piszesz że trzeba parzyć.. Mój Tata wędzi od lat. I chyba nigdy nie mówił że musiał potem parzyć.. Aż muszę dopytać. Żebyśmy gafy nie popełnili. Tzn mój Em, bo ja się do tego nie dotykam.
Gosiu a Twój Teściu po wędzeniu parzy? Tak jak Emek Izolka? No to widzę że tu na fo same swojskie klimaty :D Ja też lubię swojej roboty. Pasztet już upiekłam. Schab się pekluje i nic więcej wędzić nie będziemy bo to taka próba Ema. On się rozszalał. Listę zakupów mi taką wymyślił że hoho. Ale powiedziałam że najpierw musi się wykazać. Zawsze robił takie rzeczy z moim Tatą. Ale to Tata przyprawy dobierał peklował. A mój Darek tylko pomagał, przytrzymał itd. Tata dźwigać nie może więc to też należało do Darka. Jak Tata wędził na święta Bożego Narodzenia to schabu nie chciałam bo mi się suchy wydawał. I wzięłam szynkę. A potem jak spróbowałam schabu to sobie plułam w brodę. Bo najlepszy był.
Edytko gdyby kupienie książki przesądzało o sukcesie to ja bym całą bibliotekę o różnościach mu kupiła :D A tak na marginesie książkę kupił już po peklowaniu także zobaczymy co to z tego wyjdzie. Potem biegał do tego mięsa pięć razy i zastanawiał się tam nad czymś :D Miałam ubaw. Ale się nie odzywałam. Niech on też się bierze za kucharzenie a nie tylko ja muszę gotować :D

Mam do Was pytanko. W gazecie natknęłam się na teleskopowy wyrywacz do chwastów. Czy posiadacie może coś takiego? Często chwasty nie chcą się wyrwać z korzeniami i urywam same liście. Zastanawiałam się wczoraj nad skutecznością tegoż urządzenia.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ojej o pysznościach rozprawiacie mniam..wędzone szyneczki ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a no mniam mniam :D Zobaczymy czy u mnie będzie mniam heheh . A Ty też wędzisz? Czy gotujesz ? Czy raczej nie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu nie wędzę niestety,nie mamy grila na działce,tylko taki mały do kiełbasek i karkóweczki ;:333
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Nie wszyscy parzą ja jednak wolę parzone , ależ Ci zazdroszczę tych wędzoneczek , u mnie remont i wędzenia w tym roku nie było :(
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kiełbaski, karkóweczka też dobra sprawa. Ja teraz będę próbowała szaszłyków z zalewą limonkową. W ogóle mi ten przepis nie podchodzi.. ale podobno nawet dzieci się nim zachwycają. Także wypróbuję.
Ewuś już siedzi od kilku dni na tej stronie. Pomysłów ma sto. Ciekawe jak z wykonaniem. Co się odwlecze to nie uciecze, po remoncie możesz wędzić :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Madziu, ja do głębokich chwastów mam taki szpikulec ZOBACZ i jestem z niego zadowolona.Spełnia swoją rolę w 98%.A teleskopowy - nie znam urządzenia.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu i faktycznie wyciąga chwasty z korzeniami? Niedrogi i wydaje się fajnym rozwiązaniem. Dzięki za podpowiedź :)
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

MID2006 pisze: już siedzi od kilku dni na tej stronie. Pomysłów ma sto.
dlaczego nie jestem zdziwiona :;230 :;230 . Ja swój pomysl na wedzarke już mam, prosty i myślę że sama go wykonam ;:306
Ale na tej stronie to są takie budowle że aż oczy wychodzą z orbit ;:224
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, chodzi Ci o wyrywacz do chwastów renomowanej firmy na F ?

Też się na niego napaliłam , ale czytałam , że nie wyrywa całkowicie korzeni mleczu (bo głównie do tego się go stosuje) ale na pewno pracę ułatwia, nie trzeba się schylać i używać siły, ten który poleca Ela mam, fajny jest, ale po 2 godzinach odchwaszczania przez tydzień mnie bolała dłoń wewnątrz od podważania :|
O tym na F czytałam , że zostawia dziury w trawniku , no sama nie wiem, teraz taki (lecz chyba nie teleskopowy -bo są 2 rodzaje w sprzedaży) jest w komplecie z nożycami do trawy w obi.... za 119 zł ;)
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Dla mnie jest ok.Nie tyrałam nim po kilka godzin, ale na doraźne wyrywanie chwastów o palowych korzeniach jak najbardziej.Wiadomo, gdy ziemia twarda, gliniasta i sucha, to nawet szpadlem jest ciężko.Trzeba nim dobrze podwadzić korzeń.Jak jest w miarę prosty - łatwo go wyhaczyć.Gdy będzie rozgałęziony, zapewne kawałki zostaną - przy zastosowaniu teleskopowego z pewnością również.Tyle mogę powiedzieć, decyzja należy do Ciebie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właściwie to to że chcę to za dużo powiedziane. Natknęłam się na to wczoraj w gazecie. Em stwierdził że pewnie jakieś g... no i chciałam Was zapytać czy takowy sprzęt posiadacie :). W gruncie rzeczy fajna sprawa. Jak spotkam ten mały gdzieś to może i kupię. Ten duży fajny, ale aż tylu chwastów nie mam żeby wydawać na niego kasę. Gdyby dało się nim pielić rabatki... ojj tak to taki nieschylający się bym chętnie kupiła :D

Dzisiaj przyszła paczuszka od kochanej Stasi. Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ale się obłowiłaś ;:333 A jajeczek ile ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jestem bogatsza o
powojniki:
Matka Siedliska
Monte Cassino
Star of India
Pinkt Fantasy
Justa
Rouge
Comtesse de Bouchand
Guernsey Creame
MRS Cholmondeley