Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agusiu czy na 5 fotce z goździkami te niebieskie kwiatki z żółtymi środeczkami to jakaś miniaturowa odmiana astrów czy jakieś miniaturowe przymiotno .Śliczne są
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne goździczki i choć sprzedawane jako te do wazonu kojarzą się głównie z komuną, to bardzo je lubię. Najbardziej w wazonie luźno wsadzone. Jako kolor na rabacie też pięknie wyglądają. Jaka u Ciebie ziemia? One chyba lubią piaskową, suchą?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja przywiozłem dzisiaj 10 szt.sinego.Wprawdzie trochę mam ale one pasują mi wszędzie.Na rabaty i na skalniak a do tego można je łączyć
ze wszystkimi bylinami.Jeszcze dokupię białych bo te co mam to głównie różowe i bordowe.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko skalniaczek to pierwsza moja ogrodowa miłość i pierwsze założone przeze mnie miejsce w ogródku. Już kilkakrotnie był przerabiany, ale wciąż trwa :D Uwielbiam te wszelkie skalniaczkowe drobinki :D

Dorotko goździki są urocze..... niewielkie, drobne kwiatuszki a tyle w nich uroku.... i ten piękny zapach ;:167

Justynko ja również bardzo lubię i jedne i drugie :D Goździki kocham za zapach i ich kuchy delikatny urok ;:167 Cudnie wyglądają też w bukiecikach :D
Ja również jestem bardzo ciekawa Twoich dzwoneczków, będę zaglądała w oczekiwaniu na ich kwitnienie :D
U mnie pogoda podobna....ale czasami przebłyskuje słoneczko :D

Aguś cieszę się, że kolorowe fotki sprawiły Ci przyjemność.... na takie widoki w ogródku musimy poczekać jeszcze ponad 2 miesiące.... U mnie również ponuro na dworze..... na szczęście czasami przebłyskuje słoneczko..... zamglone, delikatne...ale ważne, że pojawia się :D

Madziu słoneczko błyska tylko czasami, przeważnie jest szaro.... ale nawet te krótkie przebłyski sprawiają, że jest raźniej i milej :D
Fajnie, że planujesz dosadzić goździków, to naprawdę urocze, delikatne kwiatuszki :D

Jadziu kwiatuszki o które pytasz to aster alpejski.... wieloletnia roślinka, ślicznie kwitnie wiosną :D

Madziu ja również bardzo lubię kwiaciarniane goździki :D szczególnie podobają mi się te z drobniejszymi kwiatami... są przeurocze ;:167
U mnie jest piaszczysta, lekka ziemia..... goździkom bardzo to odpowiada....

Janku goździk siny faktycznie jest śliczny, ja w ogóle bardzo lubię wszystkie goździki i zgadzam się z Tobą , że pasują wszędzie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Agnieszko, bardzo miło pospacerować po Twoim pięknym ogrodzie. Zaczęłam od pierwszej strony i już dostałam wypieków, a potem... z każdą stroną było więcej wypieków i coraz bardziej rozszerzone źrenice ;:oj Patrząc na rośliny u Ciebie aż trudno uwierzyć, że nie stosujesz nawozów... Zawsze myślałam, że ogrody, w których wszystko kwitnie na potęgę opierają się na solidnym i stałym dokarmianiu nawozami sztucznymi. Dobrze, że tak nie jest :D Ja sama zakupiłam obornik granulowany i na tym zamierzam poprzestać w tym roku.
Piękne masz lilie, uwielbiam je ;:167 Do ubiegłego roku sadziłam je tylko w donicach, bo wyczytałam gdzieś, że nie przetrwają naszych zim. Dopiero tutaj na forum zobaczyłam poletka liliowe :tan . Nie zastanawiałam się zbyt długo - dwie paczki z liliami przyszły wczoraj z przeznaczeniem na rabaty. Tylko nie wiem kiedy można je zacząć sadzić? I czy do tego czasu schować do lodówki czy zostawić w torfie?
pozdrawiam serdecznie, Elwi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agniesiu skalniaczek masz wzorcowy, a te rozmaite goździczki podziwiałam już kiedyś w letniej sesji. Są przecudne i ich wybór u ciebie jest naprawdę imponujący. Z żuawkami świetnie współgrają :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wpadłam i akurat załapałam się na sesję dzwonkową, piękności maluteńkie a ilekroć je widzę wywołują na mojej twarzy szeroki uśmiech. Jak dzisiaj aura? Biel ustąpiła i wyłania się odrobinka zieleni?
Ściskam mocno ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewo witaj :wit Dziękuję za tak miłe słowa o moim ogródku..... ja jestem przeciwnikiem stosowania chemii w ogrodzie.... nie tak na amen, bo dopuszczam sytuacje, kiedy nie widzę innego wyjścia i używam.... ale robię to naprawdę w ostateczności . Jeśli roślinki radzą sobie bez wspomagaczy, to po co poprawiać naturę i przedobrzać..... Jak na razie roślinki są zadowolone z takiego stanu rzeczy 8-) :lol: Jedynym mankamentem takiego stylu jest straszliwa ilość pająków w ogrodzie.... wiem, wiem... są pożyteczne, ale ich nie cierpię :;230
Lilie spokojnie możesz sadzić już teraz, one świetnie sobie poradzą. Mrozów nie ma , ziemia niezamarznięta, więc można działać 8-) Najwrażliwsze na mrozy są młodziutkie kły wystające nad ziemię, tu nie ma takiej obawy :D .... Jeśli z jakiegoś powodu nie możesz, lub nie chcesz jeszcze sadzić to w lodówce są świetne warunki do ich przechowywania :D

-- Cz 06 mar 2014 14:52 --

Wandziu cieszę się, że podoba Ci się mój skalniaczek, dziękuję ;:196
Uwielbiam drobne roślinki i muszę mieć dla nich wspólne miejsce, aby je wyeksponować i żeby nie pogubiły się na rabatach :D
Z żurawkami to chyba wszystko wygląda świetnie 8-) uwielbiam je ;:167

Agulka wiem, że bardzo lubisz dzwoneczki, cieszę się , że zajrzałaś do mnie akurat w momencie, kiedy je pokazałam ;:167
Po wczorajszej bieli już nie ma u mnie śladu.... nie było przymrozku i wszystko pięknie stopniało.... dziś jest szaro...ale od czasu do czasu błyska słoneczko :D Buziaki ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Agus masz cudowny,kolorowy ogród do którego chętnie wracam i mam nadzieję juz nie zgubię ;:196
Buziaki!!Jak pogoda?
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Pooglądałam Twoje goździki i jestem zachwycona. A jeszcze gdyby dało się przekazać ten zapach! :)
Jeszcze trochę i będziesz mogła robić nową goździkową sesję, na rozrośniętych kępach. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kolekcja goździkowa ;:215 znowu moje ulubione kwiatuszki. Mam nawet dość sporo roślinek ale zdjęć prawie wcale ;:223 ot różane szaleństwo ;:306
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Cudny skalniaczek, jak obficie obsadzony i kolorowy ;:173

skąd się bierze takie stare konary, pnie (?) drzew ? cudnie się komponują z roślinkami ;:108
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś takie drobne i nie pozorne a jakże piękne, każdy kwiatek nawet najmniejszy zasługuje na dużo uwagi. Kocham dzwonki a Twoje zdjęcia jeszcze tę miłość potęgują, dziękuję ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Aguniu ale piękny gożdzikowy świat Nam pokazujesz! :tan Gożdziki są pięknymi kwiatami o tak Ja tego roku sobie zakupiłam nasionka gożdzik kropkowany,zobaczymy jaki mi urośnie ... ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak myślałam Agusiu ,że to jakiś aster ;:196 ;:180.Kiedyś chyba go miałam ale miał mało kwiatów a za dużo zieleniny i strasznie sie pokładał ,ale to chyba był inny gatunek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”