Ogródek AGNESS
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agusiu czy na 5 fotce z goździkami te niebieskie kwiatki z żółtymi środeczkami to jakaś miniaturowa odmiana astrów czy jakieś miniaturowe przymiotno .Śliczne są
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne goździczki i choć sprzedawane jako te do wazonu kojarzą się głównie z komuną, to bardzo je lubię. Najbardziej w wazonie luźno wsadzone. Jako kolor na rabacie też pięknie wyglądają. Jaka u Ciebie ziemia? One chyba lubią piaskową, suchą?
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja przywiozłem dzisiaj 10 szt.sinego.Wprawdzie trochę mam ale one pasują mi wszędzie.Na rabaty i na skalniak a do tego można je łączyć
ze wszystkimi bylinami.Jeszcze dokupię białych bo te co mam to głównie różowe i bordowe.
ze wszystkimi bylinami.Jeszcze dokupię białych bo te co mam to głównie różowe i bordowe.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko skalniaczek to pierwsza moja ogrodowa miłość i pierwsze założone przeze mnie miejsce w ogródku. Już kilkakrotnie był przerabiany, ale wciąż trwa
Uwielbiam te wszelkie skalniaczkowe drobinki
Dorotko goździki są urocze..... niewielkie, drobne kwiatuszki a tyle w nich uroku.... i ten piękny zapach
Justynko ja również bardzo lubię i jedne i drugie
Goździki kocham za zapach i ich kuchy delikatny urok
Cudnie wyglądają też w bukiecikach
Ja również jestem bardzo ciekawa Twoich dzwoneczków, będę zaglądała w oczekiwaniu na ich kwitnienie
U mnie pogoda podobna....ale czasami przebłyskuje słoneczko
Aguś cieszę się, że kolorowe fotki sprawiły Ci przyjemność.... na takie widoki w ogródku musimy poczekać jeszcze ponad 2 miesiące.... U mnie również ponuro na dworze..... na szczęście czasami przebłyskuje słoneczko..... zamglone, delikatne...ale ważne, że pojawia się
Madziu słoneczko błyska tylko czasami, przeważnie jest szaro.... ale nawet te krótkie przebłyski sprawiają, że jest raźniej i milej
Fajnie, że planujesz dosadzić goździków, to naprawdę urocze, delikatne kwiatuszki
Jadziu kwiatuszki o które pytasz to aster alpejski.... wieloletnia roślinka, ślicznie kwitnie wiosną
Madziu ja również bardzo lubię kwiaciarniane goździki
szczególnie podobają mi się te z drobniejszymi kwiatami... są przeurocze
U mnie jest piaszczysta, lekka ziemia..... goździkom bardzo to odpowiada....
Janku goździk siny faktycznie jest śliczny, ja w ogóle bardzo lubię wszystkie goździki i zgadzam się z Tobą , że pasują wszędzie

Dorotko goździki są urocze..... niewielkie, drobne kwiatuszki a tyle w nich uroku.... i ten piękny zapach

Justynko ja również bardzo lubię i jedne i drugie

Ja również jestem bardzo ciekawa Twoich dzwoneczków, będę zaglądała w oczekiwaniu na ich kwitnienie

U mnie pogoda podobna....ale czasami przebłyskuje słoneczko

Aguś cieszę się, że kolorowe fotki sprawiły Ci przyjemność.... na takie widoki w ogródku musimy poczekać jeszcze ponad 2 miesiące.... U mnie również ponuro na dworze..... na szczęście czasami przebłyskuje słoneczko..... zamglone, delikatne...ale ważne, że pojawia się

Madziu słoneczko błyska tylko czasami, przeważnie jest szaro.... ale nawet te krótkie przebłyski sprawiają, że jest raźniej i milej

Fajnie, że planujesz dosadzić goździków, to naprawdę urocze, delikatne kwiatuszki

Jadziu kwiatuszki o które pytasz to aster alpejski.... wieloletnia roślinka, ślicznie kwitnie wiosną

Madziu ja również bardzo lubię kwiaciarniane goździki

U mnie jest piaszczysta, lekka ziemia..... goździkom bardzo to odpowiada....
Janku goździk siny faktycznie jest śliczny, ja w ogóle bardzo lubię wszystkie goździki i zgadzam się z Tobą , że pasują wszędzie

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Agnieszko, bardzo miło pospacerować po Twoim pięknym ogrodzie. Zaczęłam od pierwszej strony i już dostałam wypieków, a potem... z każdą stroną było więcej wypieków i coraz bardziej rozszerzone źrenice
Patrząc na rośliny u Ciebie aż trudno uwierzyć, że nie stosujesz nawozów... Zawsze myślałam, że ogrody, w których wszystko kwitnie na potęgę opierają się na solidnym i stałym dokarmianiu nawozami sztucznymi. Dobrze, że tak nie jest
Ja sama zakupiłam obornik granulowany i na tym zamierzam poprzestać w tym roku.
Piękne masz lilie, uwielbiam je
Do ubiegłego roku sadziłam je tylko w donicach, bo wyczytałam gdzieś, że nie przetrwają naszych zim. Dopiero tutaj na forum zobaczyłam poletka liliowe
. Nie zastanawiałam się zbyt długo - dwie paczki z liliami przyszły wczoraj z przeznaczeniem na rabaty. Tylko nie wiem kiedy można je zacząć sadzić? I czy do tego czasu schować do lodówki czy zostawić w torfie?
pozdrawiam serdecznie, Elwi

Piękne masz lilie, uwielbiam je

pozdrawiam serdecznie, Elwi
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agniesiu skalniaczek masz wzorcowy, a te rozmaite goździczki podziwiałam już kiedyś w letniej sesji. Są przecudne i ich wybór u ciebie jest naprawdę imponujący. Z żuawkami świetnie współgrają 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wpadłam i akurat załapałam się na sesję dzwonkową, piękności maluteńkie a ilekroć je widzę wywołują na mojej twarzy szeroki uśmiech. Jak dzisiaj aura? Biel ustąpiła i wyłania się odrobinka zieleni?
Ściskam mocno
Ściskam mocno

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewo witaj
Dziękuję za tak miłe słowa o moim ogródku..... ja jestem przeciwnikiem stosowania chemii w ogrodzie.... nie tak na amen, bo dopuszczam sytuacje, kiedy nie widzę innego wyjścia i używam.... ale robię to naprawdę w ostateczności . Jeśli roślinki radzą sobie bez wspomagaczy, to po co poprawiać naturę i przedobrzać..... Jak na razie roślinki są zadowolone z takiego stanu rzeczy
Jedynym mankamentem takiego stylu jest straszliwa ilość pająków w ogrodzie.... wiem, wiem... są pożyteczne, ale ich nie cierpię
Lilie spokojnie możesz sadzić już teraz, one świetnie sobie poradzą. Mrozów nie ma , ziemia niezamarznięta, więc można działać
Najwrażliwsze na mrozy są młodziutkie kły wystające nad ziemię, tu nie ma takiej obawy
.... Jeśli z jakiegoś powodu nie możesz, lub nie chcesz jeszcze sadzić to w lodówce są świetne warunki do ich przechowywania 
-- Cz 06 mar 2014 14:52 --
Wandziu cieszę się, że podoba Ci się mój skalniaczek, dziękuję
Uwielbiam drobne roślinki i muszę mieć dla nich wspólne miejsce, aby je wyeksponować i żeby nie pogubiły się na rabatach
Z żurawkami to chyba wszystko wygląda świetnie
uwielbiam je
Agulka wiem, że bardzo lubisz dzwoneczki, cieszę się , że zajrzałaś do mnie akurat w momencie, kiedy je pokazałam
Po wczorajszej bieli już nie ma u mnie śladu.... nie było przymrozku i wszystko pięknie stopniało.... dziś jest szaro...ale od czasu do czasu błyska słoneczko
Buziaki 

Lilie spokojnie możesz sadzić już teraz, one świetnie sobie poradzą. Mrozów nie ma , ziemia niezamarznięta, więc można działać

-- Cz 06 mar 2014 14:52 --
Wandziu cieszę się, że podoba Ci się mój skalniaczek, dziękuję

Uwielbiam drobne roślinki i muszę mieć dla nich wspólne miejsce, aby je wyeksponować i żeby nie pogubiły się na rabatach

Z żurawkami to chyba wszystko wygląda świetnie

Agulka wiem, że bardzo lubisz dzwoneczki, cieszę się , że zajrzałaś do mnie akurat w momencie, kiedy je pokazałam

Po wczorajszej bieli już nie ma u mnie śladu.... nie było przymrozku i wszystko pięknie stopniało.... dziś jest szaro...ale od czasu do czasu błyska słoneczko

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Agus masz cudowny,kolorowy ogród do którego chętnie wracam i mam nadzieję juz nie zgubię
Buziaki!!Jak pogoda?

Buziaki!!Jak pogoda?
marzenia się spełniają! Dana
Pooglądałam Twoje goździki i jestem zachwycona. A jeszcze gdyby dało się przekazać ten zapach! 
Jeszcze trochę i będziesz mogła robić nową goździkową sesję, na rozrośniętych kępach.

Jeszcze trochę i będziesz mogła robić nową goździkową sesję, na rozrośniętych kępach.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kolekcja goździkowa
znowu moje ulubione kwiatuszki. Mam nawet dość sporo roślinek ale zdjęć prawie wcale
ot różane szaleństwo 

- sniezek
- 100p
- Od: 19 lis 2011, o 20:22
Cudny skalniaczek, jak obficie obsadzony i kolorowy
skąd się bierze takie stare konary, pnie (?) drzew ? cudnie się komponują z roślinkami

skąd się bierze takie stare konary, pnie (?) drzew ? cudnie się komponują z roślinkami

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś takie drobne i nie pozorne a jakże piękne, każdy kwiatek nawet najmniejszy zasługuje na dużo uwagi. Kocham dzwonki a Twoje zdjęcia jeszcze tę miłość potęgują, dziękuję 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Aguniu ale piękny gożdzikowy świat Nam pokazujesz!
Gożdziki są pięknymi kwiatami o tak Ja tego roku sobie zakupiłam nasionka gożdzik kropkowany,zobaczymy jaki mi urośnie ... 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No tak myślałam Agusiu ,że to jakiś aster
.Kiedyś chyba go miałam ale miał mało kwiatów a za dużo zieleniny i strasznie sie pokładał ,ale to chyba był inny gatunek