Mój niedawno kupiony ogródek działkowy - Onka37
Onka wróciłam dzisiaj do Twoich zdjęć początkowych z działki...Ale ją wyprowadziłaś "na ludzi" ...
Zmiany przeogromne...Rabaty i altana
Co do nasturcji to w książce wyczytałam, że odciągają gąsienice bielinka kapustnika i mszyce...Więc coby mi mszyce nie zeżarły drzewek i warzyw posiałam nasturcję.../chociaż mszyce i tak już miałam
, ale nasturcje jeszcze wtedy nie kiełkowały/. Zauważyłam, że przesiadują na nich takie czarne robaczki, ale to nie mszyca...
Trzymaj się ciepło i lepszego samopoczucia Ci życzę

Co do nasturcji to w książce wyczytałam, że odciągają gąsienice bielinka kapustnika i mszyce...Więc coby mi mszyce nie zeżarły drzewek i warzyw posiałam nasturcję.../chociaż mszyce i tak już miałam

Trzymaj się ciepło i lepszego samopoczucia Ci życzę

Iwonko - te nieszczęsne nasturcje
to ja właściwie też posiałam w celu przywabienia na nie mszyc czyli odciągnięcia ich skądinąd...
No i guzik
Mszyce obkleiły nasturcje tak, że od spodu liście były czarne i aż ciężkie... ale nie przeszkadzało im to w ekspansji na inne roślinki
No to po co mi takie nasturcje?
I jeszcze do tego pomarańczowe

No i guzik

No to po co mi takie nasturcje?
I jeszcze do tego pomarańczowe

O! Ania. takie "tego" dostałam od Gigulca!
Onek! Wpadłam Ci powiedzieć, że na nastepne spotkanie forumków na Niskim Śląsku staczasz sie z tych Górnych Półek i ruszasz ze mną na spotkanko
I koniec!
Onek! Wpadłam Ci powiedzieć, że na nastepne spotkanie forumków na Niskim Śląsku staczasz sie z tych Górnych Półek i ruszasz ze mną na spotkanko

I koniec!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wita Onko
Jak zwykle piękne zdjęcia pieknego ogrodu
Dobrze, że nasz kochany śląsk choć omijają te okrutne deszcze

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Iwonko.
Sliczne róże, rabaty i cały ogród-taka zdrowa soczysta zieleń.
Mam nadzieję, że lepiej juz z Twoim samopoczuciem i żadne doły Cie nie biorą.
Szkoda, że nie mogłaś być.Ja planuję (choc jeszcze nie wiem na 100%) u siebie spotkanie w niedalekiej przyszłości. Cała była bym uradowana, gdybyć mogła przyjechać :P
Buziaki miłego dnia
Sliczne róże, rabaty i cały ogród-taka zdrowa soczysta zieleń.
Mam nadzieję, że lepiej juz z Twoim samopoczuciem i żadne doły Cie nie biorą.
Szkoda, że nie mogłaś być.Ja planuję (choc jeszcze nie wiem na 100%) u siebie spotkanie w niedalekiej przyszłości. Cała była bym uradowana, gdybyć mogła przyjechać :P
Buziaki miłego dnia