Moja działka 5
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 5
Zamówiłam sobie, oczywiście na forum, kilka irysków pumilla i w przyszłym roku tez będę się nimi cieszyć 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu tak mnie ten szpak zauroczył, że nawet roślin nie zdążyłam dobrze obejrzeć, iryski pumila cudne , klonik przybrał barwy ochronne
i nawet rośnie, teraz trzeba mu znaleźć już miejsce
ile nowości , ciekawe czy szczawik zakwitnie 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Lidziu bogata i kolorowa wiosna u Ciebie.
Spacerek był bardzo udany.
Czy dawno masz szczawik chilijski ?
Bardzo lubię szczawiki ale mam tylko te które trzeba wykopywać na zimę.
Spacerek był bardzo udany.
Czy dawno masz szczawik chilijski ?
Bardzo lubię szczawiki ale mam tylko te które trzeba wykopywać na zimę.
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Lidko prześliczne roślinki i cudne zdjęcia.
Zawsze jak do Ciebie wpadnę mam ochotę na długą listę zakupów. Jakbym katalog świetnej firmy oglądała 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też po spacerze w Twoim ogródku dostaje kwiatowego zawrotu głowy a to choroba nieuleczalna 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu Annes 77 mój miłek ma około 27 lat. Niedawno można go było kupić w Bylinowym Raju, myślę że jeszcze jest w ich ofercie.
Irenko zapraszam do częstych spacerów.
Aniu sweety jestem zdziwiona, że nie masz jeszcze żadnego niskiego iryska.
Marysiu mar na zdjęciu nie widać czy to szpak czy kos, ale to jednak kos, bo szpaków u mnie nie ma.
Na pytanie o szczawik jest odpowiedź na poniższych zdjęciach.
Krysiu witaj, cieszę się, że spacer po mojej działce podobał Ci się.
Szczawik chilijski mam od jesieni. Rośnie w dużej płaskiej donicy wkopanej w ziemię, bo bałam się, że w mojej mokrej gliniastej ziemi bulwki zgniją.
Zosiu dziękuję za pochwały, ale z tym katalogiem to już przesadziłaś. Zapraszam Cię do obejrzenia następnych zdjęć.
szczawik chilijski

szczawik 'Pik Paula'

irysy niskie

chaber górski

orlik

skalnica cienista 'Variegata'

piwonia delikatna

niezapominajka różowa

pierwiosnek omszony

tulipan 'Blue Aimable'

fiołek 'Martin'

powojnik botaniczny 'Brunette'

zaprzyjaźniony kos

Irenko zapraszam do częstych spacerów.
Aniu sweety jestem zdziwiona, że nie masz jeszcze żadnego niskiego iryska.
Marysiu mar na zdjęciu nie widać czy to szpak czy kos, ale to jednak kos, bo szpaków u mnie nie ma.
Na pytanie o szczawik jest odpowiedź na poniższych zdjęciach.
Krysiu witaj, cieszę się, że spacer po mojej działce podobał Ci się.
Szczawik chilijski mam od jesieni. Rośnie w dużej płaskiej donicy wkopanej w ziemię, bo bałam się, że w mojej mokrej gliniastej ziemi bulwki zgniją.
Zosiu dziękuję za pochwały, ale z tym katalogiem to już przesadziłaś. Zapraszam Cię do obejrzenia następnych zdjęć.
szczawik chilijski

szczawik 'Pik Paula'

irysy niskie

chaber górski

orlik

skalnica cienista 'Variegata'

piwonia delikatna

niezapominajka różowa

pierwiosnek omszony

tulipan 'Blue Aimable'

fiołek 'Martin'

powojnik botaniczny 'Brunette'

zaprzyjaźniony kos

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu szczawiki, iryski i cała reszta 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Roślinki od Ciebie już znalazły docelowe miejsce. Wiosną zobaczę, czy im się spodobało.
Roślinki przecudne, ale jak je posadzisz, to masz a kosa nie można zmusić, żeby do Ciebie przylatywał ! Tak wiec, Lidziu brawo ! Oprócz ręki do roślin, masz serce do ptaków ( i zwierzątek też, pamiętam o kotach ! ) ;)
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Witaj Lidziu.
Ciągle chwalę te Twoje maluchy ale są takie urocze.
Lideczko czy piwonia delikatna jest pełna czy pojedyńcza?
Ja sadziłam w ubiegłym roku pojedyńczą i mimo że ładnie narosła nie dane mi cieszyć się kwiatami,muszę czekać.
i jeszcze jedno pytanie czy ten fiołek Martin to bylinowy?,mam takiego brateczka chyba z 15 lat i ciągle pięknie kwitnie a jest bardzo podobny do Twojego.
Bardzo chciałabym obejrzeć Twój ogród teraz wiosną ale czasu ciągle brak,może jak Ulka przyjedzie to wprosimy się z odwiedzinami o ile się jakoś zorganizujemy.
Pozdrawiam.Teresa

Ciągle chwalę te Twoje maluchy ale są takie urocze.
Lideczko czy piwonia delikatna jest pełna czy pojedyńcza?
Ja sadziłam w ubiegłym roku pojedyńczą i mimo że ładnie narosła nie dane mi cieszyć się kwiatami,muszę czekać.
i jeszcze jedno pytanie czy ten fiołek Martin to bylinowy?,mam takiego brateczka chyba z 15 lat i ciągle pięknie kwitnie a jest bardzo podobny do Twojego.
Bardzo chciałabym obejrzeć Twój ogród teraz wiosną ale czasu ciągle brak,może jak Ulka przyjedzie to wprosimy się z odwiedzinami o ile się jakoś zorganizujemy.

Pozdrawiam.Teresa
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Aniu Annes 77 odbierz PW.
Marysiu mar dziękuję, ale nigdy Ci nie dorównam.
Aniu akl62 mam nadzieję, że zostawiłaś miejsce na kokorycz lakolistną.
Elu dziękuję za tyle miłych słów, nie zasłużyłam sobie.
Kos i bażant odwiedzają mnie prawie codziennie, innych ptaków też nie brakuje. Wieczorami buszują jeże i kot też jest częstym gościem.
Tereniu moja piwonia delikatna otworzyła już pierwszy kwiatek, jest pojedynczy. Zrobiłam dzisiaj zdjęcia i próbowałam wkleić, ale Fotosik nie chce współpracować. Fiołek 'Martin' to bylina, mam go już dobre kilka lat. Przeczytałam dzisiaj w internecie, że w maju wraca zima, podobno ma być kilka chłodnych dni i nocy. Aż strach mnie bierze, bo co będzie z liliami, martagony maja już pąki.
Brak czasu, skąd ja to znam. Nie mogę z niczym nadążyć. Cały przedświąteczny tydzień poświęciłam na wizyty w przychodniach, od wtorku zaczęło się od nowa i znów mam 3 nowe skierowania na badania. Do tego córka od jutra idzie do szpitala i trzeba zająć się wnukiem. Koty domowe są chore, a więc jeszcze co drugi dzień muszę je taszczyć do weterynarza. Na działkę wpadam na kilkanaście minut, a tam chwaściska już do kolan sięgają.
Ale dość tego narzekania. Oczywiście będzie mi bardzo miło jak odwiedzicie mnie z Ulą.
Marysiu mar dziękuję, ale nigdy Ci nie dorównam.
Aniu akl62 mam nadzieję, że zostawiłaś miejsce na kokorycz lakolistną.
Elu dziękuję za tyle miłych słów, nie zasłużyłam sobie.
Kos i bażant odwiedzają mnie prawie codziennie, innych ptaków też nie brakuje. Wieczorami buszują jeże i kot też jest częstym gościem.
Tereniu moja piwonia delikatna otworzyła już pierwszy kwiatek, jest pojedynczy. Zrobiłam dzisiaj zdjęcia i próbowałam wkleić, ale Fotosik nie chce współpracować. Fiołek 'Martin' to bylina, mam go już dobre kilka lat. Przeczytałam dzisiaj w internecie, że w maju wraca zima, podobno ma być kilka chłodnych dni i nocy. Aż strach mnie bierze, bo co będzie z liliami, martagony maja już pąki.
Brak czasu, skąd ja to znam. Nie mogę z niczym nadążyć. Cały przedświąteczny tydzień poświęciłam na wizyty w przychodniach, od wtorku zaczęło się od nowa i znów mam 3 nowe skierowania na badania. Do tego córka od jutra idzie do szpitala i trzeba zająć się wnukiem. Koty domowe są chore, a więc jeszcze co drugi dzień muszę je taszczyć do weterynarza. Na działkę wpadam na kilkanaście minut, a tam chwaściska już do kolan sięgają.
Ale dość tego narzekania. Oczywiście będzie mi bardzo miło jak odwiedzicie mnie z Ulą.
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Lidziu dziękuję za zaproszenie ale to jeszcze marzenie tylko,oczywiście będę dzwonić gdyby coś się wyjaśniło.
Nie martw mnie zimą bo i u mnie martagony już mają duże pąki kwiatowe a w okolicach środy planowałam sadzić w tunelu pomidory.
Ależ zwaliło Ci się na głowę kłopotów ale to minie byle tylko Twoje zdrowie poprawiło się bo sił potrzebujesz.
A chwaściska Lidziu to lepiej wyrywać jak są większe,przynajmniej je widać i z niczym nie pomylę.
Pozdrawiam.Teresa

Nie martw mnie zimą bo i u mnie martagony już mają duże pąki kwiatowe a w okolicach środy planowałam sadzić w tunelu pomidory.
Ależ zwaliło Ci się na głowę kłopotów ale to minie byle tylko Twoje zdrowie poprawiło się bo sił potrzebujesz.
A chwaściska Lidziu to lepiej wyrywać jak są większe,przynajmniej je widać i z niczym nie pomylę.

Pozdrawiam.Teresa
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Lidziu i ja Ci zdróweczka życzę, bo to najważniejsze. Ja również dziękuję za wspólne dla nas zaproszenie. Mnie również będzie bardzo miło. U Ciebie chore koty, a u nas owczarek niemiecki, więc Cię rozumiem. Twoje kwiatuszki pooglądałam, śliczne
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Jak to przesadziłam z katalogiem? Widzę np. zdjęcie z podpisem: tulipan 'Blue Aimable' i od razu wiem, że moje życie bez niego nie ma sensu.