Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
U mnie tez wiosna, dziś około 11+
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani!...nie było mnie wczoraj z Wami...bardzo tęskniłam
/ wielkie zakupy do remontowanego mieszkania glazura, panele, drzwi i inne niezbędne wyposażenie armatura łazienkowa itp W związku z tym,ze to młodzi decydowali o wyborze, ja z mężem asystowałam...miałam wiele czasu na przebieranie w nasionach w różnych marketach. Sądziłam ,że już nie skuszę się na żadne kwiaty a jednak....
Witam Was cieplutko od
dopełniając powitanie promieniami słońca, które intensywnie operuje nad moim rajem
Linetko!...dziękuję za nadanie imienia pokazywanej roślince. Właśnie widziałam u Ciebie kwitnącą teraz...
Miłej niedzieli!
Jadziu!...cieszę się,że spędzasz w moim ogrodzie mile czas. Zapraszam serdecznie!
Jurku!miło Ciebie gościć.Posiałam dotychczas niewiele....pelargonie rabatowe/ wzeszły nasionka co do jednego/
i w czwartek pnącze "mina". W tunelu foliowym rosną posiane jesienią bratki i stokrotki pomponowe. Muszę je przepikować jutro do doniczek . Wielkie sianie planuję tez jutro , tych roślinek , które wymagają do skiełkowania temp. ok 20C . Mam do wysiania ok. 40 paczuszek kwiatków. Miało być mniej ...okazało się,ze jest więcej niż w ubiegłym roku. Prosiłeś abym wydłubała nasionka pomidorów foliowych.Tak tez uczyniłam , ale zmartwiłam się ponieważ mój mąż mówi,ze one były za słabo dojrzałe. Pomyślałam,ze przyślę Ci kilka sadzonek gdy będę zamawiała u miejscowego ogrodnika/ nasze stałe źródło/.Pamiętaj,ze są to pomidory typowo foliowe.
Agniesiu!...jestem zmartwiona tą pogoda ...wszystkie cebulowe na wierzchu.Temp. w dzień wczoraj +15C. dzisiaj może będzie jeszcze więcej, od rana dużo słońca. Śniegu u mnie ni ciut ciut...zielone trawniki, krzewy,drzewa pokryte pąkami liściowymi i kwiatowymi. Co będzie jak przyjdzie mróz??? Pozdrawiam serdecznie!
Alu!...wyobraź sobie ,ze my tu w moich rejonach nie widzieliśmy dotychczas typowej zimy....śnieg leżał w niewielkich ilościach kilka dni/ przyprószone/...największy mróz do tej pory - 16C...przez 3-4 dni . Aż strach pomysleć, gdyby teraz miała wrócić zima. Pozdrawiam cieplutko!
Joasiu!
...oby nie...ale i tak nie mamy wpływu. Bądźmy dobrej myśli.Miłej niedzieli!
Renatko!...a żebyś wiedziała...czekam z utęsknieniem na pierwsze ogrodowe grillowanie
pozdrawiam cieplutko!
Aniu...wczoraj w słońcu u nas było + 13C
Dzisiaj wszystko wskazuje ,ze będzie więcej ...od rana
Miłego niedzielnego świętowania!

Witam Was cieplutko od

Linetko!...dziękuję za nadanie imienia pokazywanej roślince. Właśnie widziałam u Ciebie kwitnącą teraz...

Jadziu!...cieszę się,że spędzasz w moim ogrodzie mile czas. Zapraszam serdecznie!

Jurku!miło Ciebie gościć.Posiałam dotychczas niewiele....pelargonie rabatowe/ wzeszły nasionka co do jednego/

i w czwartek pnącze "mina". W tunelu foliowym rosną posiane jesienią bratki i stokrotki pomponowe. Muszę je przepikować jutro do doniczek . Wielkie sianie planuję tez jutro , tych roślinek , które wymagają do skiełkowania temp. ok 20C . Mam do wysiania ok. 40 paczuszek kwiatków. Miało być mniej ...okazało się,ze jest więcej niż w ubiegłym roku. Prosiłeś abym wydłubała nasionka pomidorów foliowych.Tak tez uczyniłam , ale zmartwiłam się ponieważ mój mąż mówi,ze one były za słabo dojrzałe. Pomyślałam,ze przyślę Ci kilka sadzonek gdy będę zamawiała u miejscowego ogrodnika/ nasze stałe źródło/.Pamiętaj,ze są to pomidory typowo foliowe.

Agniesiu!...jestem zmartwiona tą pogoda ...wszystkie cebulowe na wierzchu.Temp. w dzień wczoraj +15C. dzisiaj może będzie jeszcze więcej, od rana dużo słońca. Śniegu u mnie ni ciut ciut...zielone trawniki, krzewy,drzewa pokryte pąkami liściowymi i kwiatowymi. Co będzie jak przyjdzie mróz??? Pozdrawiam serdecznie!

Alu!...wyobraź sobie ,ze my tu w moich rejonach nie widzieliśmy dotychczas typowej zimy....śnieg leżał w niewielkich ilościach kilka dni/ przyprószone/...największy mróz do tej pory - 16C...przez 3-4 dni . Aż strach pomysleć, gdyby teraz miała wrócić zima. Pozdrawiam cieplutko!

Joasiu!

Renatko!...a żebyś wiedziała...czekam z utęsknieniem na pierwsze ogrodowe grillowanie

pozdrawiam cieplutko!
Aniu...wczoraj w słońcu u nas było + 13C
Dzisiaj wszystko wskazuje ,ze będzie więcej ...od rana

Miłego niedzielnego świętowania!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
BogusiuJa wczoraj zaopatrzyłem się w miniszklarenki.Teraz czekam na nasiona pomidorów z akcji.Pod koniec lutego ruszam z wysiewami.Pewnie sam naprodukuje sadzonek i znowu będę rozdawał.Mam nadzieję, że tym razem efekty będą lepsze i to może ja podzielę się z Tobą.
- bwoj54
Jurku!Co roku w tunelu foliowym jest sporo sadzonek z tych pomidorów co spadną .Po raz pierwszy pozyskiwałam nasionka...nie mam doświadczenia.Wydawało się,ze pomidor dojrzały

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Bogusiu witaj
Piękne wspomnienia
A jeśli chodzi o zbiór nasion pomidorów, to jak ja zbieram, to czekam, aż trochę przejrzeją, ale z takich średnio dojrzałych też mi ktoś mówił, ze można zbierać i potem wysiać

Piękne wspomnienia
A jeśli chodzi o zbiór nasion pomidorów, to jak ja zbieram, to czekam, aż trochę przejrzeją, ale z takich średnio dojrzałych też mi ktoś mówił, ze można zbierać i potem wysiać

- bwoj54
Przemku!...cóż za zbieg okoliczności...ja u Ciebie....Ty u mnie...
...wiesz nigdy nie miałam potrzeby zbierania nasionek, nie "bawiłam się w to".Zawsze mieliśmy sprawdzone , solidne sadzonki od miejscowego ogrodnika w tym roku też zaopatrzymy się u niego

...wiesz nigdy nie miałam potrzeby zbierania nasionek, nie "bawiłam się w to".Zawsze mieliśmy sprawdzone , solidne sadzonki od miejscowego ogrodnika w tym roku też zaopatrzymy się u niego

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Bogusiu u mnie też jest taka osoba, ale jeśli się chce mieć takie nowości, jak fioletowy pomidor, albo pomidor-maskotka to cóż samemu trzeba zbierać nasiona. Ja już się dogadałem z ogrodnikiem, że jeśli się mi uda rozmnożyć z sadzonek zielnych pomidora maskotkę, to się trochę pozamieniamy na co innego jako że po znajomości 

- bwoj54
Przemku!...no to super, oby Ci się udało...a nam zaprezentujesz swoje efekty 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Bogusiu wspomnienia jak zwykle piękne .
Ja też boję nawrotu zimy .

Ja też boję nawrotu zimy .

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu !
O takie zdjęcia mi się podobają, bo nie są maluśkie
a nasionka tak kuszą, że zawsze coś do koszyka wpadnie. Ładne te biało żółte kwiatuszki ...nie znam ich
tą czarnuszkę dawno temu siałam ale w marnym skutkiem, tym bardziej będę obserwować u Ciebie. A co jest obok Kobei?

O takie zdjęcia mi się podobają, bo nie są maluśkie

- bwoj54
Marysiu
...to szałwia muszkatołowa.

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Bogusiu pochwal się, jakie różyczki zamówiłaś

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Bogusiu -też chetnie zobacze,czym nas zaskoczysz w sezonie 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu
Ja też chętnie zobaczę listę zmówionych różyczek
Piękne wspomnienia
zdjęcia jak zawsze
Piszesz 40 paczuszek kwiatów - ładnie
ja będę mieć podobnie , tylko że ja nie mam jak wysiewać - chyba wszystko pójdzie prosto do gruntu
Bardzo serdecznie pozdrawiam

Piękne wspomnienia

Piszesz 40 paczuszek kwiatów - ładnie

Bardzo serdecznie pozdrawiam

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
W tym roku skończę szaleć za nasionkami a odłożę na sadzonki z targowiska...bo parepetów nie naciągnę...