Mój zielony świat cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.2

Post »

Witaj Aniu,u Ciebie zima a u mnie do wczoraj lato,dzisiaj gorzej bo bez słoneczka, mgła i wielka wilgoć,Twoje wejście do domku ciągle pięknie wygląda a kotek przepiękny,co byśmy robili bez tych zwierzątek,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,

w końcu wybrałam się z rewizytą, śliczny ogródek. Masz takie uroczo zarośnięte zakamarki jakie lubię.

Pozdrawiam,

M.

ogród Madzi, zapraszam
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,
przyznam się szczerze,że musiałam kilka stron nadrobić.
Czytam o nasionach,ja też mnóstwo już kupiłam. Tyle,że już chyba mi więcej nie potrzeba :)

Czytałam,że chcesz kupić hortensje bukietowe. Ja mam kilka i oczywiście będę ciąć niedługo,więc jeśli chciałabyś się pobawić w patyki,to mogę Ci je podesłać. Mogę Ci dorzucić również nasiona orlików,które pieczołowicie zbierałam w ubiegłym sezonie.
Ja kupowałam hortensje bukietowe w zeszłym roku na all... sadzonki przyszły nieduże,ale żywe i zdrowe, nawet pozwoliłam im zakwitnąć :wink: a najważniejsze jest to,że kosztowały naprawdę nieduże pieniądze 8-10 zł. Jak chcesz podam Ci na priv użytkownika.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś-AGNESS dziękuję ;:196 bardzo się cieszę, że podoba Ci się wejście do mojego domu. Staram się aby było jak najbardziej ukwiecone, to taka moja wizytówka.

Małgoś jeszcze troszkę i pojawią się nasiona we wszystkich sklepach ogrodniczych. Musimy być cierpliwe ;:65 choć wiem, że to nie łatwe. Zajrzyj tu, może jednak się skusiszhttp://www.ogrodniczy.eu/
Nasion petunii nie ma, ale jest dość duży wybór.

Marysiu zajrzyj do Leszka Seredyńskiego, wyżej podałam link, ma duży wybór i dostałam informacje, że niedługo zwiększy ofertę. Jeśli chodzi o kobeę to dobrze przeczytałaś, Alunia-Biedronka już wysiała.

Marysiu-Sasanko ;:196

Małgocha1960 moja też z patyka i też w drugim roku przemarzła ale dzięki Bogu wiosną odbiła z korzenia

Martuś bardzo Ci zazdroszczę takiej pogody u mnie -6 i wiatr...brrr ;:174

Madziu witam Cię w moim zielonym zakątku ;:196 cieszę z Twojej wizyty i zapraszam, zaglądaj kiedy tylko będziesz miała ochotę

Ewka cześć ;:196 napisz proszę jakie masz bukietówki? Ja będę próbować rozmnożyć Pinky Vinki. Najbardziej zależy mi na MAGICAL MOONOLIGHT i WANILE RAISE.
Zajrzyj tu http://www.sadzonkikwiaty.pl/?site=oferta&id_kat=100 mają nie zły wybór, i krzaczki są duże. Sama nie wiem może jednak się skusze :roll:
Adres z all.. podaj na pw. a orliki pełne masz?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli życzę :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu witam niedzielnie ;:196
Mieczyki cudne, ja już niestety musiałam z nich zrezygnować, bo nie ma gdzie sadzić, ale bardzo je lubię i zawsze muszę kupić sobie bukiet do wazonu. Żeby chociaż w ten sposób się nimi nacieszyć :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu na zdjęciu z mieczykami masz posadzone kępami niebieskie kwiatuszki chodzi mi o ich nazwę.Ładnie kwitnące lato pokazujesz.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ja kilka lat temu kupiłam trochę cebul, przez ten czas rozmnożyły mi się i każdej wiosny dzielę się z sąsiadkami, bo też już nie mam gdzie sadzić

Joasiu to lobelia, na jesieni nie sprzątnęłam zeschłej i się pięknie rozsiała w takim rządeczku
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu masz piękną różę i eukomis niczego sobie taki okazały ,wszystkie twoje kwiaty są piekne ;:333
;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Aniu mam Misia Polarnego , Magical Flame, Limelight oraz Pinky Winky . Orliki są u mnie w wątku. Nie posegregowane. Jednak gdzieś czytałam,że nie powtarzają cech z nasion, więc nie wiem.
Pozdrawiam-Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, kupiłam nasionka petunii :D Pani w ogrodniczym rzekła, że codziennie teraz dokładają. Dostałam nasionka petunii różowo białej o bardzo ciekawym kształcie kwiatków , i nasionka surfinii różowej. Kupiłam też lobelię różową i żeniszka. Nie mieli jeszcze heliotropu :( Poczekam.. :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit musze stwierdzić że już zimy to ja nie chcę. Śliszko, ciagle pada i wiatr do tego. Temperatura cały dzień ujemna ale tak sobie myśle po co komu mróz. Nam nie potrzebny i roślinkom tym bardziej. Ale pięknie kolorowo u Ciebie a takie mleko z taką zawartością to ja bym kupiła cały karton. Śliczna kicia.
Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Aniu, zaglądam do Ciebie, jakoś mi spadła ostatnio wydajność w odwiedzaniu zaprzyjaźnionych wątków. . A u Ciebie powtórka lata :) Gdzie takie mleko sprzedają? ;:oj Kupiłam nasiona zatrwianu, chyba miałaś go u siebie? Czy wysiewałaś do gruntu?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu i jak Cię nie lubić kochana ;:196 dziękuję...buźka dla Ciebie ;:79

Ewuniu pw.

Gosiu jeszcze chwilka i zapełnią się półki we wszystkich sklepach, ja też dokupiłam trochę nasion w tym sklepie internetowym o którym pisałam wcześniej. Dziś poszerzył ofertę i skusiłam się na byliny. Ciekawa jestem tej petunii a lobelii różowej jeszcze nie widziałam. Będzie pięknie u Ciebie Gosiu ;:196

Sylwuś u mnie też nie ciekawie, silny wiatr wywiewa ciepło z domu. Dziś eM podwyższył temperaturę na piecu a ja mam ciągle zimne nogi :( Mimo tego pozdrawiam cieplutko ;:196

Zuziu witaj ;:196 jeśli nie chcesz się bawic w sianie parapetowe, możesz wysiać w ogrodzie ale przygotuj trochę ziemię przed siewem tz. wymieszaj z ziemią z worka a jak dostaną liście właściwe przesadź tam gdzie Ci pasuje. Te moje białe mleko ostatnio spało w pralce, wszędzie się wciśnie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, bo ja w tym roku to mam ochotę stworzyć rabaty kwiatowe pełne odcieni różu, fioletu i niebieskiego. A co będzie .....wiesz jak jest :wink: Mój ogrodniczy się zapełnia, dzisiaj pobuszowałam w nasionach ciekawych warzyw. Nie miałam np żółtego patisona no to już będę mieć ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w szczególności lubię kolor niebieski, dlatego kupiłam niebieski farbownik, można go siać bezpośrednio do gruntu, podeśle Ci trochę ziarenek, jeśli chcesz :D
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”