Moje doniczkowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje doniczkowe

Post »

Cudowne pelargonie ;:3 Ale kotkowi emerytowi przesyłam najwięcej pochwał ;:180
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja również, bardzo rozczulił mnie jego wiek. W takim razie 30 lat dla kotka, a kwiatki masz piękne!
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Izo... :wit ...
Ależ różniste różności u Ciebie ;:oj . Przejrzałam kilka ostatnich stron no i pierwszą. No i co?
Medinillię wypatrzyłam :heja . Co tam u niej słychać...jestem bardzo ciekawa, bo...no co Ci będę pisać...
Miałam, rosła, zakwitła ponownie i...mam same kikuty.
Więc może u Ciebie ma się dobrze i zgadamy się co ja źle robiłam z moją...
Fuksje i pelaśki do pozazdroszczenia...no i no do sępienia na wymiankę :uszy.
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Ale kolorowo u Ciebie a pelaśki ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niunia1981 dzięki Tobie bardziej dbam o pelargonie i fuksje - chucham na nie i dmucham, żebyś miała ładne szczepki ;:172

Tesia39 wielkie dzięki w imieniu fuksji. Jestem ciekawa, czy podczas mojej nieobecności, zakwitły kolejne? No tak zapomniałam, że ogarnęło Ciebie szaleństwo hojowe ;:306 Spróbować zawsze warto, ale faktycznie potrzebuje dużo ;:3

Katiusha Twoja cierpliwość została wynagrodzona kwitnieniem ;:138 Kicia jest naprawdę wiekowa - z nami jest już ponad 10 lat!
Te ząbki ma odjazdowe!

Chalaputkowo witam Ciebie w moich skromnych progach :wit Jeżeli chodzi o stromanthe to nie mam z nią żadnych problemów! Pięknie się rozrasta i mam już kilka sporawych doniczek! Na wiosnę zasilam ją biohumusem, zraszam od czasu do czasu i to wszystko! A Ty jakie masz problemy ze swoją? Może coś razem poradzimy!

Filigranowa27 bardzo dziękuję, że w końcu ktoś zauważył mój nowy nabytek ;:196 Prawda, że fajny!

Justus27 dziękuję bardzo ;:196 Z pelargoniami to mój pierwszy raz :oops:

KaRo witaj kochana :wit To prawda na forum zapanowała kolejna choroba ;:306 Ale powiedź jak można się im oprzeć! Jest tyle odmian, kolorów...... Istne szaleństwo. Człowiek każdą by chciał. Co do kotki to wydaje nam się, że może mieć nawet więcej. To, że ma ponad 20 lat to na 100%, tyle, że nie jesteśmy w stanie określić ile dokładnie! Kocham ją bardzo, bo to ja ją odratowałam, ale nieraz jest męcząca, bo jest tam gdzie ja!

Koniczynka2014 ;:196 Pozdrowię kotkę od Ciebie:))

Raflezja dziękuję. Tak myślę, że trzydzieści lat zdrowia to w zupełności wystarczy ;:306

Oxalis wielkie dzięki za pochwały dla kwitków ;:196 Medinillę mam od trzech lat i co roku mi kwitnie :tan Nie trzymam jej w pełnym słońcu i podlewam ją odstaną wodą. Zasilam na wiosnę i chyba to wszystko. Nie lubi przelania - nieraz potrafię ją nawet przesuszyć :oops: Co do wymiany na pelargonie i fuksje to pytaj śmiało - bardzo chętnie się wymienię ;:215

Madusia :wit . Czas kwitnień to raj dla Naszych oczu :heja Niech trwa i trwa.....

To jeszcze jedno zdjęcie Plamki - tym razem na kuwecie z trawą - pomysł własny specjalnie dla kotów. Uwielbiają się tam wylegiwać
i skubać trawkę
Obrazek

Jeszcze przed wyjazdem udało mi się zrobić zdjęcie multiflorze variagata - kwiaty były jeszcze nie do końca rozwinięte. Pełne kwitnienie chyba mnie ominęło ;:124
Obrazek
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

smolka pisze: Obrazek
Obrazek
Izuniu witam serdecznie ;:196
Zachwyciły mnie te fuksje. Czy znasz ich nazwy ? Inne rośliny masz też doskonałe. ;:215
I śliczną kocią staruszeczkę ;:167 Chętnie bym ją przytuliła. ;:168
Masz rację, kociaki lubią taką izolację z trawki, a szczególnie w upalne dni.
Piszesz "Kocham ją bardzo, bo to ja ją odratowałam, ale nieraz jest męcząca, bo jest tam gdzie ja!"
Ale Ona Ciebie kocha najbardziej dlatego nie chce się rozstawać i inaczej okazac nie potrafi.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Multiflora ;:167 A zielone wyrko dla Plamki jest naprawdę wystrzałowe. Lubią sobie kotki trawkę skubać, oj lubią. Kicia mojej Mamy zawsze doprowadzała ją do szału, jak udało jej sie wyżreć świeżo wzeszły owies przed Wielkanocą ;:306 A już hit był, jak któregoś razu Kicia uciekała przed Mamą ze świętą kiełbasą, wyciągniętą podstępnie z koszyczka :;230 Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

smolka pisze:Niunia1981 dzięki Tobie bardziej dbam o pelargonie i fuksje - chucham na nie i dmucham, żebyś miała ładne szczepki ;:172
Grzeczna dziewczynka ;:306 korzyść 2w1 - ty masz zgrabne krzaczki, a ja będę miała szczepki :;230 czego trzeba więcej do szczęścia ;:215
Pozdrowionka dla kici - ja mam przygarniętego pieska i też chodzi za mną wszędzie, kochane są te nasze zwierzaki ;:168

Brawo dla smoczków ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Izuniu :wit
Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź , mojej stromante zasychają końce liści , spryskuję -zasychają , nie spryskuję -zasychają ;:223 , też zasilam biohumusem i miernota taka w donicy siedzi że nawet zdjęcia bym się nie ośmieliła wstawić ;:131 . Twoje fuksje ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

A widzisz...nie lubi przelania ta medinillia ;:oj . A ja wyczytałam, że lubi mieć wilgotno, wiec jej zraszania nie żałowałam...pewnie dlatego padła ;:224 .
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Smolka od razu na Dzień Dobry w Twoim wątku ;:cm za cudne kalatee (dzięki Tobie skorygowałam nazwę jejdnej z moich) i ukochaną "strzałkę" (beloperone...).
A jak się ma sit spiralny, jak długo go masz? Bo ja robiłam dwa podejścia i odmówił mi współpracy ;:145
Idę sobie obniżyć jakoś ciśnienie, bo po obejrzeniu Twojej mega kolekcji lekko mi podskoczyło ;:306
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20

Post »

:wit
Fajna ta kocia kuweta z trawką :lol:
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05

Post »

Piękne pelargonie ;:oj Takie piękne masz odmiany :D
Ja dopiero zaczynam z hojami mam dopiero 3 okazy ale multiflory nie a pięknie kwitnie. Musze ją dopisać do moich must have ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A mi się spodobała mutliflora variegata ;) Jak miło, że Pokazałaś ją w pączkach.
Co jest rzadkością, bo większość Forumowiczów chwali się pełnym kwitnieniem...a z pączkami - mało zdjęć.

Ciekawa jestem, jak szybko ten typ hoi rośnie? Podobnie, jak popularny zielony klon, wolniej, szybciej?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Witajcie :wit

Dopiero teraz ogarnęłam się po powrocie z wakacji - dużo zaległości w domu, w pracy oraz ogrodzie ;:219 I sporo zaległości w Waszych wątkach - za co bardzo przepraszam ;:196 O urlopie już zdążyła zapomnieć i musiała szybko wrócić do rzeczywistości i mnóstwa obowiązków ;:124

Maadro niestety nie znam nazwy odmianowej tych dwóch fuksji, kupiłam je jako nn. Plamka wie, że mam do niej słabość i kocham ją bezgranicznie ;:167

Katiusha dziękuję za uznanie dla multiflory ;:196 Kociaki to małe cwaniaki-rozrabiaki. Zawsze muszą dostać to co chcą! Jeden z naszych kotów zabrał z kuchni wołowinę, która notabene rozmrażała się dla niego i przyniósł nam pod nogi. Chciał nam powiedzieć, że on już dłużej czekać nie będzie i mamy się natychmiast ruszyć i mu ją pokroić :;230

Niunia1981 za pochwały smoczków, ale myślałam, że na variegacie będą trochę inne kwiaty. Twoje szczęście będzie moim szczęściem ;:306 Plamcia pozdrowiona i prosi o przekazanie podziękowań, co niniejszym czynię ;:196

Chalaputkowo to może Twoja stromanthe ma przędziorka. Zerknij na spodnią stronę liści! Stromanthe i calathee nie lubią też przelania!

Oxalis ja mam nauczkę, bo przelałam kilka roślin. Teraz wolę na początku przesuszyć niż zalać! Zalanej rośliny nie da się uratować :( Medinilli nigdy nie zraszałam, ale widzę, że lubi przebywać na tarasie, ale nie w bezpośrednim słońcu.

Ewa321 witam Ciebie serdecznie :wit Dziękuję za miłe słowa! Sit spiralny jest ze mną od zeszłego roku i ma się bardzo dobrze. Lubi wilgotne podłoże i stoi u mnie na oknie zachodnim! Ja też mam problemy z ciśnieniem, kiedy oglądam niektóre rośliny forumowiczów, a najczęściej wtedy, kiedy są to moje chciejstwa ;:124

Hanka101 taką kuwetę polecam wszystkim tym, którzy mają koty niewychodzące. Trawy nie sieję tylko pozyskuję młode kępki z ogrodu i wykładam na kilku centymetrową warstwę ziemi. Podlewam i już można się wylegiwać ;:333

Marcin01988 dziękuję :D Pelargonie mam dopiero od niedawna i już się zastanawiam nad kolejnymi odmianami ;:124 Ja też zaczynałam od kilku hoji. Zobaczysz jak to szybko pójdzie, nawet nie będziesz wiedział jak uzbierasz kilkadziesiąt! Multiflorę bardzo polecam ;:333

Justus27 multiflora jest u mnie od niedawna i byłam zaskoczona tak szybkim kwitnieniem. Zdjęcie pąków zrobiłam przed wyjazdem na wakacji i bałam się, że jak wrócę to wszystko opadnie ;:224 Rośnie wolniutko, może teraz była skoncentrowana na kwiatach :D i teraz trochę ruszy. Ale po powrocie okazało się, że kwiaty jeszcze są :tan Oto one:
Obrazek

A teraz pochwalę się hojowymi nowościami!

Golden Eye
Obrazek

Caudata
Obrazek
Obrazek

Viola
Obrazek
Obrazek

Nicholsoniae - jeszcze nie nabrała rumieńców!
Obrazek

Zakwitła pierwsza fuksja zakupiona w tym roku. To Sampsons Delight ;:167
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”