Witajcie
Dopiero teraz ogarnęłam się po powrocie z wakacji - dużo zaległości w domu, w pracy oraz ogrodzie

I sporo zaległości w Waszych wątkach - za co bardzo przepraszam

O urlopie już zdążyła zapomnieć i musiała szybko wrócić do rzeczywistości i mnóstwa obowiązków
Maadro niestety nie znam nazwy odmianowej tych dwóch fuksji, kupiłam je jako nn. Plamka wie, że mam do niej słabość i kocham ją bezgranicznie
Katiusha dziękuję za uznanie dla multiflory

Kociaki to małe cwaniaki-rozrabiaki. Zawsze muszą dostać to co chcą! Jeden z naszych kotów zabrał z kuchni wołowinę, która notabene rozmrażała się dla niego i przyniósł nam pod nogi. Chciał nam powiedzieć, że on już dłużej czekać nie będzie i mamy się natychmiast ruszyć i mu ją pokroić
Niunia1981 za pochwały smoczków, ale myślałam, że na variegacie będą trochę inne kwiaty. Twoje szczęście będzie moim szczęściem

Plamcia pozdrowiona i prosi o przekazanie podziękowań, co niniejszym czynię
Chalaputkowo to może Twoja stromanthe ma przędziorka. Zerknij na spodnią stronę liści! Stromanthe i calathee nie lubią też przelania!
Oxalis ja mam nauczkę, bo przelałam kilka roślin. Teraz wolę na początku przesuszyć niż zalać! Zalanej rośliny nie da się uratować

Medinilli nigdy nie zraszałam, ale widzę, że lubi przebywać na tarasie, ale nie w bezpośrednim słońcu.
Ewa321 witam Ciebie serdecznie

Dziękuję za miłe słowa! Sit spiralny jest ze mną od zeszłego roku i ma się bardzo dobrze. Lubi wilgotne podłoże i stoi u mnie na oknie zachodnim! Ja też mam problemy z ciśnieniem, kiedy oglądam niektóre rośliny forumowiczów, a najczęściej wtedy, kiedy są to moje chciejstwa
Hanka101 taką kuwetę polecam wszystkim tym, którzy mają koty niewychodzące. Trawy nie sieję tylko pozyskuję młode kępki z ogrodu i wykładam na kilku centymetrową warstwę ziemi. Podlewam i już można się wylegiwać
Marcin01988 dziękuję

Pelargonie mam dopiero od niedawna i już się zastanawiam nad kolejnymi odmianami

Ja też zaczynałam od kilku hoji. Zobaczysz jak to szybko pójdzie, nawet nie będziesz wiedział jak uzbierasz kilkadziesiąt! Multiflorę bardzo polecam
Justus27 multiflora jest u mnie od niedawna i byłam zaskoczona tak szybkim kwitnieniem. Zdjęcie pąków zrobiłam przed wyjazdem na wakacji i bałam się, że jak wrócę to wszystko opadnie

Rośnie wolniutko, może teraz była skoncentrowana na kwiatach

i teraz trochę ruszy. Ale po powrocie okazało się, że kwiaty jeszcze są

Oto one:
A teraz pochwalę się hojowymi nowościami!
Golden Eye
Caudata
Viola
Nicholsoniae - jeszcze nie nabrała rumieńców!
Zakwitła pierwsza fuksja zakupiona w tym roku. To Sampsons Delight