Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Post »

Małgosiu nie odkryłaś jeszcze hortensji. Ja dziś pościągałam okrycie., bo jest tak pięknie.
Wiosna i do mnie zawitała. Też pospacerowałam po ogrodzie i porobiłam kilka zdjęć. Roślinki pną się do góry.
Uwielbiam ten czas ,kiedy wszystko budzi się do życia. ;:108
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu witaj... moje hortensje jeszcze w ubraniach. Dni owszem są piękne, słoneczne ale nocne przymrozki są bardzo groźne dla tych delikatnych pączków. Wolę więc nie ryzykować . Można byłoby zdejmować okrycie na dzień , na noc zaś zakładać ale na to nie mam czasu i jestem zbyt leniwa...Ja jeszcze mało wiosennych prac wykonałam w ogrodzie. Czekam na dłuższe dni bo w tygodniu po pracy zanim uwinę się w kuchni , ogarnę dom zastaje mnie nocka . Ale za 3 tygodnie będziemy już popołudnia miały dłuższe więc i przygotowania do wiosny pójdą szybciej.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy wiosennych fotek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOSIU.....trafiłam do Ciebie za hortensjami....bukietówki do mnie bardziej przemawiają jak ogrodowe, a to wszystko przez zimne ZOŚKI....ona często mi je załatwi....
teraz w nowym ogrodzie nastawiłam się na kwitnące na tegorocznych pędach i już do mnie przyjechały podczas ferii zimowych z Karpacza....może mi pomożesz i powiesz kiedy je wysadzic do gruntu i co im zapewnić aby były tak urocze jak Twoje.....piękne te Twoje hortensje.....pozdrawiam i idę dalej zwiedzać ogród.... :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu witaj w moim ogrodzie . Cieszę się ,że podoba Ci się mój hortensjowy zakątek , zapraszam spaceruj do woli...
W kwestii hortensji ogrodowej kwitnącej na jednorocznych pędach nie bardzo chciałabym się wypowiadać, ponieważ takowych nie mam w swojej kolekcji i nie mam z nimi doświadczenia. Jeżeli miałabym podjąć decyzję poczekałabym jeszcze z wsadzeniem jej do gruntu. Dni są piękne ,słoneczne natomiast noce zdradliwe. Dzisiejszej nocy mieliśmy -6 stopni. Moje ogrodowe jeszcze w ubrankach ...i dobrze bo dzisiejszy mróz dałby im z pewnością radę. Dzisiaj mam wolny dzień więc sprawdzę dokładnie ogrodówki czy ochrona nie czyni im nic złego.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Krokusy i przebiśniegi ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wiosna ah to TY ;:167
Wspomnienia hortensjowe, tego mi było trzeba.
Dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko dziękuję...
Aguś wiosna już chyba zagościła na dobre. Piękny słoneczny dzień był dzisiaj - do słoneczka 24 stopnie.
Tobie również życzę żeby tydzień szybko zleciał i nadszedł ukochany piąteczek. Nie wiem czy wszyscy tak mają ale ja mam teraz okropną awersję do pracy. Nie mogę usiedzieć przy papierach i komputerze kiedy tyle pracy w ogrodzie !!!

Wybaczcie dziewczyny ,że dzisiaj tak zdawkowo ale padam na pyszczek. Miałam wolny dzień i dałam czadu w ogrodzie. Pracowaliśmy wspólnie z mężem . Obcięliśmy przydługie gałęzie wierzbom , wyczyściłam dwa skalniaki, rabatkę przy tarasie , trochę poprzesadzałam , pograbiliśmy część działki . Kręgosłup odmówił mi posłuszeństwa. Sprawdziłam jak mają się hortensje pod zimowymi ubrankami i muszę Wam powiedzieć ,że ....świetnie . Pąki zielenieją ale jeszcze nie są rozwinięte pomimo okrycia. Ani śladu pleśni czy innego grzyba . Może to zasługa cienistego miejsca w jakim rosną . Teraz kiedy słońce jeszcze nisko, krótko zagląda na hortensjową rabatkę .Więc na pewno jeszcze jakiś czas sukienki na hortensjach pozostaną by strzec je przed mrozem.
Teraz czekam na sobotę - dokończymy wiosenne sprzątanie ogrodu.
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam nowych zdjęć , więc pomęczę Was zeszłorocznymi...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Ależ zachwycające obrazy ... Małgosiu a jak się ma ta tyci niebieska ogrodówka? Ruszyła?
Moja zaczyna się ładnie rozwijać,w domu trzymam cały czas,póki co. Będę musiała przesadzić do większej doniczki. Ty już przesadzałaś?
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu niebieski maluszek ma się dobrze ...ma zdrowiutkie ,zieleniutkie listki . Myślę ,że nie będę jej przesadzać do większej doniczki . W połowie maja pójdzie do gruntu.
Dzisiaj posadziłam w docelowe miejsce liliowce od Ciebie . Będą robiły piękną obwódkę dla skalniaka w sąsiedztwie nowej rabaty hortensjowo-ostróżkowej.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

No dobrze, to ja też nie będę przesadzać,zrobię jak Ty! :)
No, no, liliowce powinny Ci zakwitnąć,bo dosyć duże były. Mam nadzieję,że się nie pomyliłam z kolorami ;:196
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

takimi zdjęciami możesz nas męczyć ile wlezie ;:306 zawsze miło popatrzeć na te "krzaczyska". Powinnaś w sezonie przyjmować wycieczki do swoich okazów. Daję słowo, jeszcze nie widziałam ogrodu z tyloma hortensjami i zawsze jak wstawiasz zdjęcia wołam mojego M żeby zobaczył. Teraz na hasło hortensja już reaguje i rozpoznaje :;230
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Męcz, męcz :D takie męki to ja rozumiem :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Mam dokładnie takie same odczucia, przebieram nogami za biurkiem i marzę o dniu wolnym albo o rychłej 16-stej aby choć przez chwilę pospacerować i nacieszyć się wiosną w ogrodzie.
Widoki jak zawsze urzekające ;:170
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”