W wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: W wiejskim ogrodzie

Post »

Beatko ozdobny to jest ten niski? ja go nie mam wcale to chętnie wymienię się nasionkami :lol: coś już chyba miałyśmy wymieniać tylko nie zapisałam :oops:
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D :D :D pomyślimy to się nam przypomni cofnę się do tyłu :D :D :D a niższy mam ale ma też z 80 cm :D :D :D więc do najniższych nie należy
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś ale wymyślasz ;:oj ...Cyklantera wujek Goole powie co to takiego... :)
dobrej nocki ;:19
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu mi marzy się ziołowa rabatka, ale niestety nie ma szans...... nie mam na nią miejsca.... Ziółka mam porozrzucane po ogródku.... ale i dużo ich nie mam..... 2 rodzaje mięty i meliskę cytrynową i tyle.... a marzy mi się ogródek ziołowy z prawdziwego zdarzenia.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko ja też myślę, że znajdziemy!
Misiu cyklantera przyszła od forumek ;:65
Agnieszko to ja mam dużo ziół, a myślę je jeszcze rozmnożyć z nasion, które już zbieram. Wyobrażam sobie taka pachnącą rabatę :lol: pełną pszczół, trzmieli i in., których i tak u mnie nie brakuje ! Okoliczny pszczelarz powinien mi podsyłać co sezon słoik miodu za to, że jego pszczoły u mnie znajdują takie urozmaicenie. Ostatnio ulubiły sobie cleome :lol:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu z pszczołami u Ciebie to tak jak u mnie, 3 domy dalej mają ule i wszystko do mnie leci bo to jedyny sad na wsi i się śmieję, że jak mi słoika miodu nie dadzą to założę tunel foliowy na drzewa :wink: Jednak słoika nie dostałem :?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Widzisz, Michałku, podłość ludzka nie ma granic :;230.
A tak poważnie, odnoszę wrażenie, że nasze ogrody i sady, z tak różnorodną roślinnością, są ostoją dla wszelkich owadów, a głównie zapylaczy i miodozbieraczy ;:224.
Czy u Was też taka piękna letnia pogoda :?:

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu dawno może nie po podglądam Cię codziennie, a jak nie chcesz posadzić grzybków ;:145 kochana znów ryjesz w ogrodzie i powstaje rabata, po drugie to ja nie nadążam za Tobą tak szybko biegniesz, dostaję zadyszki pod górkę ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pomidory, ogród ziołowy, przetwory - pysznie u Ciebie, Marysiu! Ja w tym roku hodowałam w skrzyni pomidory koktajlowe, ale już zebrałam co obrodziło i powyrywałam badylki. Żałuję, że nie mam warunków do uprawy gdzieś pod folią.
Ciemna dalia zachwycająca! Oby pogoda pozwoliła na jak najdłuższe cieszenie się ich urodą.
Miłej niedzieli Ci życzę!
A
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale to Ty przynajmniej pszczelarzowi uświadamiasz a mój nawet nie wie gdzie jego pszczoły od rana do późnego popołudnia są ;:306 Mnie jednak bardzo cieszy tej rój nad roślinami rozmaitych fruwających, przynajmniej jest co fotografować ;:306
Jagodo
Czy u Was też taka piękna letnia pogoda
NIE!
Niestety czytam, że w innych rejonach pada i świeci słonko, a u mnie od razu to szarebure , a poza tym wieje dość mocny wiatr!
Gdy na święty Idzi ładnie, śnieg na pewno późno spadnie.
Dzień świętego Idziego, gdy się wypogodzi, cztery niedziele potem pogodą dogodzi.
Zobaczymy czy się sprawdzi ? bo sądząc o tym co za oknem to pierwsza dekada stracona!
Marysiu pozazdrościłam Ci nowych miejsc do sadzenia i rzuciłam się na szpadel ;:306
Mży to może podleje te moje nasiona :;230
Agnieszko dziękuję za życzenia! życzyłabym sobie i wszystkim, żeby jesień pokazała swoje złote oblicze, bo to jednak z piękniejszych pór roku! Tym bardziej, że w połowie września kroi się wyjazd do Krynicy to sesja zdjęciowa mogłaby być wspaniała!
Dalie mnie ostatnio urzekły są tak różne ;:219 gdyby nie to wykopywanie :?
Spokojnej niedzieli i dobrego tygodnia :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, ja myslałam, ze Ty ten ogródek ziołowy to tak niezobowiązująco planujesz, a tu już widzę przekopane ;:224 Niezmiennie zazdroszczę bogatych plonów spożywczych: ten okres roku mi się z koszami wypełnionymi owocami kojarzy i u Ciebie, jest jak na reklamie dożynek :)
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, przecież ogród ziołowy może być na skalniaku ... Przynajmniej niektórych ziół.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Będzie fajna pachnąca rabatka ziołowa.jakie ziółka zamierzasz posadzić?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ogródek ziołowy to ja mam taki do zbieranie ziółek do obiadu i suszenia na zimę, ale mnie się marzy rabata w kwieciu ziołowym i buchająca zapachem i na to ten ogródek jest za mały.
Pat to co jest przekopane to tam wyląduje parę roślin z miejsca gdzie ew. widzę moje zioła. To będzie idąc w pole po prawej na końcu pod największym modrzewiem.

Aniu nie o to mi chodzi :lol: skalniak to skalniak , chociaż tam jeżówka niska też rośnie :D
Joasiu sporo mam tych ziół już ale na razie w małych kępkach. Nie potrafię wszystkich wymienić ale ja będę zakładać to trzeba będzie je spisać. Samych bylic mam parę, szałwii czy też mięt, ale ja zobaczyłam jak rozrasta się żywokost o pstrych liściach to muszę z pól przynieść zwykły żywokost lekarski (?), mam od Zuzi nasiona rumianku na które liczę, że w końcu będzie u mnie rumianek.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Marysiu - ile Ty masz tych hektarów, bo chodzę po Twoim ogrodzie i końca nie widać. ;:204
Deszczu zazdroszczę, bo u mnie, wydaje się, że już, już będzie padało, a tu nic. Żadne podlewanie nie zastąpi jednak deszczu. ;:174
To coś, co budzi niezdrowe skojarzenia, to w końcu nie wiem, co to jest. Pomidor?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”