Górki,pagórki i reszta.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i reszta.

Post »

Janku bo ja bardzo lubię ogladać jesienne kolorki ...te żółcie , czerwienie, brązy szkoda że czasem te kolory są tak krótko .Miałam jechać do naszej puszczy popatrzeć na piękne buki i klony ale nie wiem czy jeszcze będzie co oglądać choć liście buków bardzo długo trzymają się na drzewach może w sobotę .
To była kawał pięknej rabaty 12 m sporo ...tak sobie myslałam że nie zrobić sobie takiej tylko nie bardzo jest gdzie ...trzeba by było warzywniak zlikwidować :wink:
A tak łażąc z tymi patykami pewno widziałeś ciekawe widoczki warto by pstryknąć kilka ;:108
To czekam cierpliwie na odbudowę przepięknej rabatki ...jak będzie trzeba to wspomogę jakimiś ciekawymi zakupami w wiadomym miejscu :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie dogodzisz ;:306 Mnie rośnie niger, Tobie wszystkie inne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Na działce mam buka i graba.Nie są odmianowe,takie zwykłe.Buka posadziłem dla obuwików a graba dla jego ładnych liści ale to nie wszystko.Są każdego roku
silnie cięte i mają pokrój krzewu.Jeden i drugi nie zrzucają całkowicie liści jesienią a dopiero na przedwiośniu.I dlatego u mnie rosną.Trzeba wsłuchać się jak liście
szeleszczą na wietrze lub jak pada zmarznięty śnieg.Długo tak mogę ale i ptaki mają tam schronienie co po śladach widać.Buk i grab dopiero przebarwia się więc
jechać w puszczę można.Oby tylko w słoneczną pogodę.Natomiast dla ciemiernika miejsce będzie bo wcześniej miałem ich dużo.Trzeba tylko troszeczkę
przemeblowanie zrobić.

aleja kijkowa.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Janku i tak codziennie dla zdrowotności ?
Lubię buki ale ma tylko małe odmiany , graba nie mam ale mam wiąz tyle że też malutka odmianę więc na cień i nadmiar liści nie ma co liczyć ale za to są dwa w miarę normalne klony. U mnie obuwiki pod jabłonką sobie rosną i chyba im tam pasuje a pod wisienką przylaszczki i prymulki też wyglądają tak jak by im tam pasowało .
Wypad do puszczy już zaplanowany na sobotę ...wczoraj przejeżdżałam i było co oglądać ...ale oczywiście aparatu nie wzięłam ;:14 ;:14
Ach te przemeblowania ...ja też ciągle coś zmieniam ...chyba bym chora była jak bym coś nie zmieniła :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku, aleja całkiem jesienna, tylko czemu te drzewa mają liście wszystkie takie brązowe ;:7 , bez dodatku żółci ,pomarańczu i czerwieni .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście,że codziennie i tą alejką,która do lasu prowadzi.Chodzi tam kilka osób a ostatnio są biegający.Już się znamy ze wszystkimi nawet z towarzyszącymi im
pieskami.Geniu to są lipy i chyba na nie już nastał taki czas.W zamian mój buk.Tam są wszystkie kolory.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzeczywiście, piękne kolory to jest to co lubię , u mnie nie ma dużych drzew liściastych to taką jesień mogę podziwiać w lesie i u innych na forum .
U mnie na wątku zdjęcia zrobione dziś w ogrodzie
evastyl
1000p
1000p

Post »

...i to co misie lubią najbardziej szkoda że nie było słonka wyglądał by jeszcze piękniej.... a dlaczego tylko kawałek buczka niecały ??? ciekawa jestem jak wygląda cały no i pokaż jeszcze graba . Mam sąsiada po skosie mojej działeczki miał przepiękny niski żywopłot z graba i w zeszłym roku go wyciął ;:14 ;:14 brak słów nawet się nie pytałam bo było już po fakcie . Jeden plus że ma coraz więcej kwiatów na działeczce a mniej ziemniaków :;230
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Buk w całości nie nadaje się do pokazania bo za nim bałagan sąsiada nadto widoczny.Grab ścięty na wrzeciono.Ładny będzie wiosną jak wypuści młode przyrosty
ale fotki nie mam żadnej.Póki co musisz zadowolić się tym niżej.My tu gadamy o jesieni,zimie a tu są już przygotowania do wiosny.Chyba będzie jednak ta
amerykańska w lutym.

Obrazek

Te jasne punkciki to pąki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

No fakt skalnica troszkę przesadza ale jaka duża mi się nie udało wyhodować takiego egzemplarza największe u mnie to żagwiny , macierzanki i floksy a skalnice albo małe albo podsychają albo całkiem wysychają ...za dużo słońca zdecydowanie .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rzeczywiście te skalnice Janka są ;:215 ja nie mam żadnej
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skalnica nie wiem jak nazywa się.Kupowana była w czasie kiedy nazwa była mi niepotrzebna.Ma na pewno więcej niż 10 lat.To ona zapoczątkowała moje
zainteresowanie tymi roślinami.Rośnie w słońcu cały dzień.Ta z prawej strony coś niedomaga ale podsypię jutro kompostu.Nie wszystkie i u mnie chcą rosnąć.One
wcale nie są zachłanne na wodę.Za miesiąc okryje je zielonymi gałązkami i dostaną szybki.Tak zawsze zimują.A dzisiaj zaglądałem na ulicy przez płot i dostałem takie
coś.Ma kwiaty dużo większe od tych które posiadam.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sadzenie drzew dopiero mam w planie, do tej pory zajmowałam się tylko bylinami i różami. Nasadzenia się zagęszczają, więc pewnie będę szukać niskich odmian :D Mam także buk na myśli, marzy mi się taki o przewisających gałęziach.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

magry pisze:A dzisiaj zaglądałem na ulicy przez płot i dostałem takie
coś.Ma kwiaty dużo większe od tych które posiadam.
Też mam takie "dostane" :D Ostatnio mam nawrót do dawnych , zapomnianych lub wyautowanych kiedyś roślin :) ...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ostatnio jak jechalam do miasta widzialam w ogrodach przydomowych w roznych kolorach astry i nawet mi sie podobaly.W tym roku kupilam sobie granatowego z bialymi pylnikami .
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”