Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Aniu - trafiłam na nową serię Twoich zdjęć i głosuję na: Sweet Pretty, Avalon i czarnuszkę!

Ja do zdjęć nie mam szczęścia, bo mam zawsze jakiś beznadziejny aparat i mówię zresztą, że jestem pstrykaczem, a nie fotografem. Miałam jednak w piątek wizytę znajomych, uzbrojonych w porządny SPRZĘCIOR i w ich wykonaniu, to nawet krzywy patyczek wygląda, jak dzieło sztuki!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nasionka czarnuszki sa ponoc jadalne :?:
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu jestem ciągle oczarowana tym co widzę cóż za przepych :) Widać dużo musiałaś się napracować aby osiągnąćto co dzisiaj Przedstawiasz na fotografiach ;:173 ;:168
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu zdjecia oczywiscie mistrzowskie,ale najpiękniejsze ujecie pracującej pszczoły w płatkach rózy. ;:180 ;:180 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Oczywiście, że zgadnę Planten un Blomen :heja jedna z faworytek :wink:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu coraz piękniejsze robisz zdjątka .Różyczki przepyszne .Ja wciąż myślę o nowych ,a miejsca zero .
Czy ty masz już jakieś typy na jesień ? ;:138 :lol:
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Sweet Pretty rzeczywiście śliczna. Czy szybko osypują jej się płatki?
Z tego Twojego ziółka to niezły słodziak :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu dziękuję za achimenesa :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Sweet Pretty - taka jak lubię natomiast sławetny Avalon- nie koniecznie :| ...czarnuszka mi się "przejadła" i już jej nie sieję...ale w tym roku chyba jest jej mniej na FO :?
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, Kronenberg nadal mi się podoba, zresztą wiele Twoich róż mnie zachwyca ;:138 ale na pierwszym miejscu zawsze jest Avalon ;:108
Mój ołownik też już zaczął kwitnąć :heja ciekawe jak uda się go przezimować ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jadziu (e-babcia)! Nie przesadzaj :oops: Ale fajnie, że Ci się podoba! Może i ta róża Ci się spodoba. NN

Obrazek

Aniu (an-ka)! Hot Papaya :D W zeszłym roku nie miała tak dużych kwiatów, ale w tym - zaszalała. Mój liliowy krwawnik też się pokłada, więc dostał podporę. Ten - jak na razie - nie. Scewolę zobaczyłam w tym roku pierwszy raz i myślę, że co roku będzie gościć w moim ogrodzie. Ani te deszcze ani słonko nic a nic jej nie zaszkodziły! Podobał Ci się więc jeszcze raz

Obrazek

Jagi! Dopiero teraz przypomniałam sobie, że miałam zrobić zdjęcie Lagunie :oops: Nadrobię. Obiecuję! W ramach przeprosin moja lidlowska, słodka róża. Miała być biała :evil:

Obrazek

Teresko (Tajka)! Ja także najczęściej w pośpiechu przeglądam wątki. Cichaczem, bo i czas zawsze mnie goni. Sweet Pretty byłą największym marzeniem zeszłego sezonu. A Avalon koniecznie sobie kup. To mała róża. Na pewno się zmieści. Czy można jej nie mieć?

Obrazek

Grażynko (kogra)! Zmiana pogody wreszcie pozwoliła mi na pracę w ogródku. Wypieliłam i to solidnie rabatę między ścieżką do domu a pasami prowadzącymi do garażu. Niestety te upały spaliły mi wielką kępę skalnicy. No i znowu pojawiło się trochę szczawiku. Ale systematyczne pielenie daje efekty - jest go znacznie mniej. Nie dziwię się, że i Ty przystąpiłaś do rycia w ziemi :D Na szczęście ja mam więcej miejsca, ale i rycie jeszcze mnie czeka. Jesienią zawita u mnie parę róż, którymi obiecałam się zaopiekować :wink: Choć przyznam, że zdzierania darni w tym roku mam już absolutnie dość. Dla Ciebie jeden z wysianych prze mnie kloników.

Obrazek

Dorotko (dorcia7)! ;:196 Może czosnek?

Obrazek

Misiu (lora)! Floksy pamiętam z ogródka mojej ukochanej Babci i zawsze chciałam je mieć. Jeżówki znałam tylko te purpurowe, ale forum robi swoje :wink: Nie wiem dlaczego floksy nie chcą u Ciebie rosnąć. U mnie nie chce za to rosnąć kosmos. Już 2 razy próbowałam... Na szczęście rosną u mnie i się sieją rudbekie. Je również bardzo lubię. Ta sama się wysiała.

Obrazek

Krysiu (christinkrysia)! Cieszę się, że trafiłam... Great Star jest u mnie drugi rok i faktycznie znacznie urosła. Tworzy grupę z niebieską ogrodową i takim cudem. Oznaczona byłą jako Rot, ale co to za hortensja? Nie wiem.

Obrazek

Werbeną się nie martw. Tylko mnie poinstruuj jak zbiera się jej nasiona i kiedy :D

Aniu (mamafrania)! Bardzo się cieszę ;:196 To może tym razem śmieszne kwiaty guzikowca południowego?

Obrazek

Obrazek

Nelu (Lukrecja)! Czarnuszka jest jednoroczna, ale łatwo się sieję. W tym roku mam ją pierwszy raz i kupiłam nasiona. Wykiełkowała bez problemu. I bardzo mi się podoba. Zaraziła mnie nią Ewa (ewamaj66 - i jej kot :;230 ). A powojnikomania też Cię już dopadła? Patrząc na Princess Dianę - można...

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! Nie mam żadnego patentu na jeżówki. Jakoś mnie lubią, ale nie ze wszystkim tak jest. Jak już wspominałam, kosmos (onętka) u mnie nie rośnie. Bardzo chciałam ją mieć, bo to taki babciny kwiat! U innych się sieją, jest ich wszędzie pełno... Za to krwawnik kichawiec z jednego patyczka jest po roku taki

Obrazek

Małgosiu (MaGorzatka)! Popieram Twoją listę rankingową. Zdjęcia roślinom i zwierzętom uwielbiam robić. To taka moja jeszcze jedna pasja. Sprzęt chciałabym mieć lepszy. Może kiedyś... Miło, że Ci się podobają. Zaraz pobiegnę do Twojego wątku obejrzeć zdjęcia robione innym aparatem! Może i języczka pomarańczowa Ci się spodoba. Zestaw kolorystyczny bardzo w moim guście

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! Nie będę próbować. Mimo wszystko :D Widziałam, że i Ty masz fuksje. Zatem dla Ciebie mam kolejną, która u mnie zakwitła.

Obrazek

Agnieszko (Kochammmkwiaty)! Trochę pracy za mną, a wiele - przede mną. Ale już to, co mam bardzo cieszy! Rozchodnik?

Obrazek

Małgosiu (Małgocha1960)! Na pewno już wiesz, że uwielbiam robić kwiatom portrety, a jeszcze bardziej lubię robić zdjęcia i kwiatom i zwierzętom. Dziś nie mam żadnego. Skupiłam się na pieleniu :evil: Więc może biały wrzos?

Obrazek

Kubasiu! Brawo ;:180 Dla Ciebie kolejna Twoja ulubienica - Avalon

Obrazek

Ewo (ewa_rozalka)! Cieszę się, że i Tobie moje zdjęcia Ci się podobają. Oglądam róże, ale jeszcze nie wiem, czy coś kupię. Ale kilka jesienią się u mnie pojawi z zaprzyjaźnionego, forumowego ogrodu. Nowości zatem będą. A na razie jedna z serii Haze

Obrazek

Aniu (AnaAn)! Sweet Pretty na pewno dłużej trzyma kwiaty od róż Haze. Odpowiedź na Twoje pytanie jest jednak trudne, bo kwitła jak były te wielkie upały. Teraz jak jest zimniej kwiaty ma trwalsze. Na razie krzaczek jest mały, ale jak urośnie - będzie pełny kwiatów. Ale przekwitający kwiat tez jest nie brzydki

Obrazek

Ewo (ewa w)! Nie m aza co. Tym razem ogrodowy - liatra. Biedronkowa z pudełka.

Obrazek

Maryniu (marpa)! Czarnuszka to dla mnie nowość, więc nie tylko mi się nie nudzi, ale - bardzo mi się podoba. Co do róż, podobają mi się różne. W tym roku dokupiłam sobie trzy krzaczki Louis Odier

Obrazek

Teresko (tesia39)! Masz jak ja. Podoba Ci się wiele róż. A zaczynałam od m.in. Fresji. Wydaje mi się, że Ty tez ja masz...

Obrazek

I jeszcze dla wszystkich pożądane przez Was widoczki!

Dróżka prowadząca do bramki od drzwi wejściowych

Obrazek

Rabata zaraz obok wejścia do domu, pod kuchennym oknem

Obrazek

Obrazek

Rabata wzdłuż wjazdu do garażu. W tym roku znacznie ją powiększyłam i przedłużyłam.

Obrazek

Obrazek

Główna rabata bylinowa

Obrazek

Widok na tą rabatę z tarasu

Obrazek

Różanka i widok przez rabatę żwirową w stronę jednej z pergol

Obrazek

Własnoręcznie ułożona w tym roku ścieżka

Obrazek

Doniczkowe na tarasie, w tym siane przeze mnie pelargonie

Obrazek

Dziś wreszcie coś zrobiłam w ogrodzie. Pieliłam. Mało romantycznie. Pogoda na szczęście sprzyja pracom w ogrodzie.
Zatem żadnych nowości. Na razie :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu dzięki za fotkę Avalona. ;:196
A mój Guzikowiec w tym roku nie zakwitł, może ma za duży cień, wciśnięty pomiędzy świerki . ;:224
Cudna ta czerwona, pełna jeżówka . ;:138 Może wiesz, jaka odmiana? :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Teresko (Tajka)! Nie ma za co. Guzikowiec w tym roku ma wyjątkowo duże guziczki i jest ich coraz więcej. Ale u mnie faktycznie rośnie w słonku. A ta jeżówka jest w kolorze, który niektórzy określają strażacką czerwienią. Nawet lekko wpada w intensywnie pomarańczowy. Daje po oczach ;:oj Dlatego tym razem coś bardziej subtelnego - moja New Dawn. Sama nie wiem, czy ja lubię

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu róża New Dawn jest piękna przecież, w dodatku pachnąca. ;:108
Może jedyną jej wadą jest to, że szybko się obsypuje.
Swoją niestety posadziłam przy siatce, a przed nią dereń, żeby podziwiać jej kwiaty muszę się przedzierać przez krzewy, oj dużo błędów popełniłam zakładając ogród. :)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :wink: bardzo ładnie obrosła Ci ta kamienna ścieżka, którą sama układałaś na początku sezonu. ;:138
Takie fotki z ogrodu bardzo mi się podobają, bo są dla mnie inspiracją do tworzenia kolejnych rabat. A muszę , bo mi się jakoś namnożyło nowości do posadzenia. Cudna jest Avalon, mnie trafił się Graham zamiast Avalona. :lol:
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”