Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie
Aniu - trafiłam na nową serię Twoich zdjęć i głosuję na: Sweet Pretty, Avalon i czarnuszkę!
Ja do zdjęć nie mam szczęścia, bo mam zawsze jakiś beznadziejny aparat i mówię zresztą, że jestem pstrykaczem, a nie fotografem. Miałam jednak w piątek wizytę znajomych, uzbrojonych w porządny SPRZĘCIOR i w ich wykonaniu, to nawet krzywy patyczek wygląda, jak dzieło sztuki!
Ja do zdjęć nie mam szczęścia, bo mam zawsze jakiś beznadziejny aparat i mówię zresztą, że jestem pstrykaczem, a nie fotografem. Miałam jednak w piątek wizytę znajomych, uzbrojonych w porządny SPRZĘCIOR i w ich wykonaniu, to nawet krzywy patyczek wygląda, jak dzieło sztuki!
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nasionka czarnuszki sa ponoc jadalne 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu jestem ciągle oczarowana tym co widzę cóż za przepych
Widać dużo musiałaś się napracować aby osiągnąćto co dzisiaj Przedstawiasz na fotografiach

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu zdjecia oczywiscie mistrzowskie,ale najpiękniejsze ujecie pracującej pszczoły w płatkach rózy.

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Oczywiście, że zgadnę Planten un Blomen
jedna z faworytek 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu coraz piękniejsze robisz zdjątka .Różyczki przepyszne .Ja wciąż myślę o nowych ,a miejsca zero .
Czy ty masz już jakieś typy na jesień ?

Czy ty masz już jakieś typy na jesień ?

Sweet Pretty rzeczywiście śliczna. Czy szybko osypują jej się płatki?
Z tego Twojego ziółka to niezły słodziak
Z tego Twojego ziółka to niezły słodziak

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Aniu dziękuję za achimenesa 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Sweet Pretty - taka jak lubię natomiast sławetny Avalon- nie koniecznie
...czarnuszka mi się "przejadła" i już jej nie sieję...ale w tym roku chyba jest jej mniej na FO 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, Kronenberg nadal mi się podoba, zresztą wiele Twoich róż mnie zachwyca
ale na pierwszym miejscu zawsze jest Avalon
Mój ołownik też już zaczął kwitnąć
ciekawe jak uda się go przezimować 

Mój ołownik też już zaczął kwitnąć

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jadziu (e-babcia)! Nie przesadzaj
Ale fajnie, że Ci się podoba! Może i ta róża Ci się spodoba. NN

Aniu (an-ka)! Hot Papaya
W zeszłym roku nie miała tak dużych kwiatów, ale w tym - zaszalała. Mój liliowy krwawnik też się pokłada, więc dostał podporę. Ten - jak na razie - nie. Scewolę zobaczyłam w tym roku pierwszy raz i myślę, że co roku będzie gościć w moim ogrodzie. Ani te deszcze ani słonko nic a nic jej nie zaszkodziły! Podobał Ci się więc jeszcze raz

Jagi! Dopiero teraz przypomniałam sobie, że miałam zrobić zdjęcie Lagunie
Nadrobię. Obiecuję! W ramach przeprosin moja lidlowska, słodka róża. Miała być biała

Teresko (Tajka)! Ja także najczęściej w pośpiechu przeglądam wątki. Cichaczem, bo i czas zawsze mnie goni. Sweet Pretty byłą największym marzeniem zeszłego sezonu. A Avalon koniecznie sobie kup. To mała róża. Na pewno się zmieści. Czy można jej nie mieć?

Grażynko (kogra)! Zmiana pogody wreszcie pozwoliła mi na pracę w ogródku. Wypieliłam i to solidnie rabatę między ścieżką do domu a pasami prowadzącymi do garażu. Niestety te upały spaliły mi wielką kępę skalnicy. No i znowu pojawiło się trochę szczawiku. Ale systematyczne pielenie daje efekty - jest go znacznie mniej. Nie dziwię się, że i Ty przystąpiłaś do rycia w ziemi
Na szczęście ja mam więcej miejsca, ale i rycie jeszcze mnie czeka. Jesienią zawita u mnie parę róż, którymi obiecałam się zaopiekować
Choć przyznam, że zdzierania darni w tym roku mam już absolutnie dość. Dla Ciebie jeden z wysianych prze mnie kloników.

Dorotko (dorcia7)!
Może czosnek?

Misiu (lora)! Floksy pamiętam z ogródka mojej ukochanej Babci i zawsze chciałam je mieć. Jeżówki znałam tylko te purpurowe, ale forum robi swoje
Nie wiem dlaczego floksy nie chcą u Ciebie rosnąć. U mnie nie chce za to rosnąć kosmos. Już 2 razy próbowałam... Na szczęście rosną u mnie i się sieją rudbekie. Je również bardzo lubię. Ta sama się wysiała.

Krysiu (christinkrysia)! Cieszę się, że trafiłam... Great Star jest u mnie drugi rok i faktycznie znacznie urosła. Tworzy grupę z niebieską ogrodową i takim cudem. Oznaczona byłą jako Rot, ale co to za hortensja? Nie wiem.

Werbeną się nie martw. Tylko mnie poinstruuj jak zbiera się jej nasiona i kiedy
Aniu (mamafrania)! Bardzo się cieszę
To może tym razem śmieszne kwiaty guzikowca południowego?

Nelu (Lukrecja)! Czarnuszka jest jednoroczna, ale łatwo się sieję. W tym roku mam ją pierwszy raz i kupiłam nasiona. Wykiełkowała bez problemu. I bardzo mi się podoba. Zaraziła mnie nią Ewa (ewamaj66 - i jej kot
). A powojnikomania też Cię już dopadła? Patrząc na Princess Dianę - można...

Iwonko (heliofitka)! Nie mam żadnego patentu na jeżówki. Jakoś mnie lubią, ale nie ze wszystkim tak jest. Jak już wspominałam, kosmos (onętka) u mnie nie rośnie. Bardzo chciałam ją mieć, bo to taki babciny kwiat! U innych się sieją, jest ich wszędzie pełno... Za to krwawnik kichawiec z jednego patyczka jest po roku taki

Małgosiu (MaGorzatka)! Popieram Twoją listę rankingową. Zdjęcia roślinom i zwierzętom uwielbiam robić. To taka moja jeszcze jedna pasja. Sprzęt chciałabym mieć lepszy. Może kiedyś... Miło, że Ci się podobają. Zaraz pobiegnę do Twojego wątku obejrzeć zdjęcia robione innym aparatem! Może i języczka pomarańczowa Ci się spodoba. Zestaw kolorystyczny bardzo w moim guście

Aniu (wielkakulka)! Nie będę próbować. Mimo wszystko
Widziałam, że i Ty masz fuksje. Zatem dla Ciebie mam kolejną, która u mnie zakwitła.

Agnieszko (Kochammmkwiaty)! Trochę pracy za mną, a wiele - przede mną. Ale już to, co mam bardzo cieszy! Rozchodnik?

Małgosiu (Małgocha1960)! Na pewno już wiesz, że uwielbiam robić kwiatom portrety, a jeszcze bardziej lubię robić zdjęcia i kwiatom i zwierzętom. Dziś nie mam żadnego. Skupiłam się na pieleniu
Więc może biały wrzos?

Kubasiu! Brawo
Dla Ciebie kolejna Twoja ulubienica - Avalon

Ewo (ewa_rozalka)! Cieszę się, że i Tobie moje zdjęcia Ci się podobają. Oglądam róże, ale jeszcze nie wiem, czy coś kupię. Ale kilka jesienią się u mnie pojawi z zaprzyjaźnionego, forumowego ogrodu. Nowości zatem będą. A na razie jedna z serii Haze

Aniu (AnaAn)! Sweet Pretty na pewno dłużej trzyma kwiaty od róż Haze. Odpowiedź na Twoje pytanie jest jednak trudne, bo kwitła jak były te wielkie upały. Teraz jak jest zimniej kwiaty ma trwalsze. Na razie krzaczek jest mały, ale jak urośnie - będzie pełny kwiatów. Ale przekwitający kwiat tez jest nie brzydki

Ewo (ewa w)! Nie m aza co. Tym razem ogrodowy - liatra. Biedronkowa z pudełka.

Maryniu (marpa)! Czarnuszka to dla mnie nowość, więc nie tylko mi się nie nudzi, ale - bardzo mi się podoba. Co do róż, podobają mi się różne. W tym roku dokupiłam sobie trzy krzaczki Louis Odier

Teresko (tesia39)! Masz jak ja. Podoba Ci się wiele róż. A zaczynałam od m.in. Fresji. Wydaje mi się, że Ty tez ja masz...

I jeszcze dla wszystkich pożądane przez Was widoczki!
Dróżka prowadząca do bramki od drzwi wejściowych

Rabata zaraz obok wejścia do domu, pod kuchennym oknem

Rabata wzdłuż wjazdu do garażu. W tym roku znacznie ją powiększyłam i przedłużyłam.

Główna rabata bylinowa

Widok na tą rabatę z tarasu

Różanka i widok przez rabatę żwirową w stronę jednej z pergol

Własnoręcznie ułożona w tym roku ścieżka

Doniczkowe na tarasie, w tym siane przeze mnie pelargonie

Dziś wreszcie coś zrobiłam w ogrodzie. Pieliłam. Mało romantycznie. Pogoda na szczęście sprzyja pracom w ogrodzie.
Zatem żadnych nowości. Na razie

Aniu (an-ka)! Hot Papaya

Jagi! Dopiero teraz przypomniałam sobie, że miałam zrobić zdjęcie Lagunie

Teresko (Tajka)! Ja także najczęściej w pośpiechu przeglądam wątki. Cichaczem, bo i czas zawsze mnie goni. Sweet Pretty byłą największym marzeniem zeszłego sezonu. A Avalon koniecznie sobie kup. To mała róża. Na pewno się zmieści. Czy można jej nie mieć?

Grażynko (kogra)! Zmiana pogody wreszcie pozwoliła mi na pracę w ogródku. Wypieliłam i to solidnie rabatę między ścieżką do domu a pasami prowadzącymi do garażu. Niestety te upały spaliły mi wielką kępę skalnicy. No i znowu pojawiło się trochę szczawiku. Ale systematyczne pielenie daje efekty - jest go znacznie mniej. Nie dziwię się, że i Ty przystąpiłaś do rycia w ziemi

Dorotko (dorcia7)!

Misiu (lora)! Floksy pamiętam z ogródka mojej ukochanej Babci i zawsze chciałam je mieć. Jeżówki znałam tylko te purpurowe, ale forum robi swoje

Krysiu (christinkrysia)! Cieszę się, że trafiłam... Great Star jest u mnie drugi rok i faktycznie znacznie urosła. Tworzy grupę z niebieską ogrodową i takim cudem. Oznaczona byłą jako Rot, ale co to za hortensja? Nie wiem.

Werbeną się nie martw. Tylko mnie poinstruuj jak zbiera się jej nasiona i kiedy

Aniu (mamafrania)! Bardzo się cieszę

Nelu (Lukrecja)! Czarnuszka jest jednoroczna, ale łatwo się sieję. W tym roku mam ją pierwszy raz i kupiłam nasiona. Wykiełkowała bez problemu. I bardzo mi się podoba. Zaraziła mnie nią Ewa (ewamaj66 - i jej kot

Iwonko (heliofitka)! Nie mam żadnego patentu na jeżówki. Jakoś mnie lubią, ale nie ze wszystkim tak jest. Jak już wspominałam, kosmos (onętka) u mnie nie rośnie. Bardzo chciałam ją mieć, bo to taki babciny kwiat! U innych się sieją, jest ich wszędzie pełno... Za to krwawnik kichawiec z jednego patyczka jest po roku taki

Małgosiu (MaGorzatka)! Popieram Twoją listę rankingową. Zdjęcia roślinom i zwierzętom uwielbiam robić. To taka moja jeszcze jedna pasja. Sprzęt chciałabym mieć lepszy. Może kiedyś... Miło, że Ci się podobają. Zaraz pobiegnę do Twojego wątku obejrzeć zdjęcia robione innym aparatem! Może i języczka pomarańczowa Ci się spodoba. Zestaw kolorystyczny bardzo w moim guście

Aniu (wielkakulka)! Nie będę próbować. Mimo wszystko

Agnieszko (Kochammmkwiaty)! Trochę pracy za mną, a wiele - przede mną. Ale już to, co mam bardzo cieszy! Rozchodnik?

Małgosiu (Małgocha1960)! Na pewno już wiesz, że uwielbiam robić kwiatom portrety, a jeszcze bardziej lubię robić zdjęcia i kwiatom i zwierzętom. Dziś nie mam żadnego. Skupiłam się na pieleniu

Kubasiu! Brawo

Ewo (ewa_rozalka)! Cieszę się, że i Tobie moje zdjęcia Ci się podobają. Oglądam róże, ale jeszcze nie wiem, czy coś kupię. Ale kilka jesienią się u mnie pojawi z zaprzyjaźnionego, forumowego ogrodu. Nowości zatem będą. A na razie jedna z serii Haze

Aniu (AnaAn)! Sweet Pretty na pewno dłużej trzyma kwiaty od róż Haze. Odpowiedź na Twoje pytanie jest jednak trudne, bo kwitła jak były te wielkie upały. Teraz jak jest zimniej kwiaty ma trwalsze. Na razie krzaczek jest mały, ale jak urośnie - będzie pełny kwiatów. Ale przekwitający kwiat tez jest nie brzydki

Ewo (ewa w)! Nie m aza co. Tym razem ogrodowy - liatra. Biedronkowa z pudełka.

Maryniu (marpa)! Czarnuszka to dla mnie nowość, więc nie tylko mi się nie nudzi, ale - bardzo mi się podoba. Co do róż, podobają mi się różne. W tym roku dokupiłam sobie trzy krzaczki Louis Odier

Teresko (tesia39)! Masz jak ja. Podoba Ci się wiele róż. A zaczynałam od m.in. Fresji. Wydaje mi się, że Ty tez ja masz...

I jeszcze dla wszystkich pożądane przez Was widoczki!
Dróżka prowadząca do bramki od drzwi wejściowych

Rabata zaraz obok wejścia do domu, pod kuchennym oknem

Rabata wzdłuż wjazdu do garażu. W tym roku znacznie ją powiększyłam i przedłużyłam.

Główna rabata bylinowa

Widok na tą rabatę z tarasu

Różanka i widok przez rabatę żwirową w stronę jednej z pergol

Własnoręcznie ułożona w tym roku ścieżka

Doniczkowe na tarasie, w tym siane przeze mnie pelargonie

Dziś wreszcie coś zrobiłam w ogrodzie. Pieliłam. Mało romantycznie. Pogoda na szczęście sprzyja pracom w ogrodzie.
Zatem żadnych nowości. Na razie

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu dzięki za fotkę Avalona.
A mój Guzikowiec w tym roku nie zakwitł, może ma za duży cień, wciśnięty pomiędzy świerki .
Cudna ta czerwona, pełna jeżówka .
Może wiesz, jaka odmiana? 

A mój Guzikowiec w tym roku nie zakwitł, może ma za duży cień, wciśnięty pomiędzy świerki .

Cudna ta czerwona, pełna jeżówka .

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Teresko (Tajka)! Nie ma za co. Guzikowiec w tym roku ma wyjątkowo duże guziczki i jest ich coraz więcej. Ale u mnie faktycznie rośnie w słonku. A ta jeżówka jest w kolorze, który niektórzy określają strażacką czerwienią. Nawet lekko wpada w intensywnie pomarańczowy. Daje po oczach
Dlatego tym razem coś bardziej subtelnego - moja New Dawn. Sama nie wiem, czy ja lubię

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu róża New Dawn jest piękna przecież, w dodatku pachnąca.
Może jedyną jej wadą jest to, że szybko się obsypuje.
Swoją niestety posadziłam przy siatce, a przed nią dereń, żeby podziwiać jej kwiaty muszę się przedzierać przez krzewy, oj dużo błędów popełniłam zakładając ogród.

Może jedyną jej wadą jest to, że szybko się obsypuje.
Swoją niestety posadziłam przy siatce, a przed nią dereń, żeby podziwiać jej kwiaty muszę się przedzierać przez krzewy, oj dużo błędów popełniłam zakładając ogród.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
bardzo ładnie obrosła Ci ta kamienna ścieżka, którą sama układałaś na początku sezonu.
Takie fotki z ogrodu bardzo mi się podobają, bo są dla mnie inspiracją do tworzenia kolejnych rabat. A muszę , bo mi się jakoś namnożyło nowości do posadzenia. Cudna jest Avalon, mnie trafił się Graham zamiast Avalona.

Takie fotki z ogrodu bardzo mi się podobają, bo są dla mnie inspiracją do tworzenia kolejnych rabat. A muszę , bo mi się jakoś namnożyło nowości do posadzenia. Cudna jest Avalon, mnie trafił się Graham zamiast Avalona.