Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Margaret :wit coraz bliżej wiosna ,może będzie okazja spotkać się na giełdzie kwiatowej ;:3

Uleńko Geoff jest cuuudny ;:167 a Mm.PEREIRE wcale się nie stresuj pierwsze kwitnienie jest tak obłędnie piękne że widać je i czuć z drugiej części ogrodu(a jest nie mały :wink: ) bardzo lubię tę różę ,mam dwie i wybaczam im tego mączniaka,bo wszystko inne rekompensuje tę wadę ;:108 Dla Ciebie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak. Muszę się tam w końcu wybrać. W zeszłym roku się nie udało. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Tolinko bardzo ci dziękuję za zdjęcia Mm Pereira ;:196
A na jakim stanowisku jest on u ciebie bo to co piszą w opisach róż z doświadczenia wiem że czasem odbiega od normy,
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula u mnie rośnie na środku ogrodu w miejscu słonecznym ,ale przewiewnym nie gorącym, jedyny cień jaki ma to pergolka

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dzisiaj witam Was zimowo ;:141

Obrazek

Obrazek

napadało przez całą noc i jeszcze pada ;:oj różyczki dostały ciepłe kołderki ,więc jak nawet przymrozi to nie powinno być problemu,większość róż u mnie ma tylko kopczyk ;:131 zobaczymy jak sobie poradzą ,a ja wszystkich chętnych zapraszam na lepienie bałwana ;:65
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

U mnie to samo ;:oj wiesz już się nie martwieo mróz :tan
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Tolinko :wit Przydreptałam do Ciebie tropiąc wątki z różami w nazwie :;230
Wspaniały masz ogród, pełen zjawiskowych róż ;:180 Twoja Louis Odier jest po prostu niesamowita ;:oj Oczywiście nie uniknęłam różanych pokus przeglądając Twój wątek :;230 Taka "Blue River" grzechu warta ;:224
Jestem ciekawa czym zasilasz róże? I czy w pierwszym roku już je karmisz czy dopiero w drugim?
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Na zdjęciu z pergola to 1 szt. Czy więcej rośnie?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati my od siebie rzut kamieniem prawie ,to i pogoda podobna ,u mnie jeszcze sypie ;:oj no to teraz może mrozić nasze panienki już nie zmarzną ;:108

:wit Elwi miło że ;:65 rozgość się proszę ;:304 no moja droga ,a jak ty kusisz swoimi pięknotkami ;:173
Ja sadząc róże daję im porządnie w dołek ;:306 i to tyle po roku na wiosnę dostają nawóz do róż magiczna siła i co jakiś czas "cherbatkę" z pokrzyw im serwuję dolistnie i doglebowo tzn. leję konewką jak leci :;230 myślę że u mnie ziemia im służy ,bo specjalnie nawet nie wymieniam na "do róż" tylko robię domieszkę,w tym roku na jesień miałam już swój kompost,więc zakopczykowałam kompostem,zobaczę jaki będzie efekt wiosną.

Małgosiu na pergolce to jedna róża Mm.Issac Pereire kupiłam ją w donicy,ta róża rośnie w oczach i zachwyca ,uwielbiam ją ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moja Mme Isaac Pereire dopiero po dwóch przeprowadzkach zaczęła dobrze rosnąć. Może w tym sezonie wreszcie pokaże całą swoją urodę :wink:
Twoja za to wygląda na zdrowy, dorodny krzaczek ;:138 Wniosek z tego, że nie tylko ważna jest sama sadzonka, ale też dobre stanowisko.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Tolinko, dziękuję ;:196
Gleba musowo u Ciebie dobra, w końcu Jura z tego słynie :D Ja robię niby tak samo jak Ty, ale zauważyłam, że coś chyba robię nie tak, bo w ubiegłym roku wypadły mi 3 róże. Może sadzonki były trefne?
a jak ty kusisz swoimi pięknotkami
Oj tam, widzisz, takie są jeszcze maluchy, że tylko portrety im robię :(
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tolinko u mnie od wczoraj takie same widoki, posypał się puch z nieba i otulił pierzynką roślinki.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko :wit myślę że stanowisko i gleba to najważniejsze dla rośliny,kupowałam róże II gat. na prawdę małe sadzonki i rosły oraz krzewiły się w oczach ,a mam róże które w sadzonkach były dorodne a jednak coś im nie pasuje i rosną słabo ,czyli najwyraźniej albo poskąpiłam amciu,albo nie ta miejscówka ;:131

Elwi a w jakim okresie padły ci te róże ?Chodzi mi o to czy puściły listki rosły kwitły nagle -ciach marniały ,czy zaraz po zimie niby wypuściły listki i zwiędły i już nie dały rady.

Daysy no to teraz już nie musisz się martwić już nie zmarzną na pewno,a ty masz czas odpocząć ;:304

Kochani moi proszę poradźcie mam kupić mojej przyjaciółce róże na pergolę jej wszystko jedno jaką,ale ja bym chciała żeby była na prawdę zadowolona,nie bardzo umie i lubi opiekować się różami ,więc coś dla mniej zaawansowanych ogrodników,miejsce jest mocno słoneczne,ale ziemia mocno wilgotna.Proszę pomóżcie ;:180
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

No to pytanie za 100 punktów. Gdzie ją kupilas? I w jakich warunkach rośnie tak dobrze
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu odpowiem ci na priv.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”