Na glinie malowane - wiosna / lato 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lublinianka
200p
200p
Od: 18 kwie 2013, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013

Post »

:wit
imwsz, wpadłam tu przypadkiem i nawet siłą już mnie nie wygonisz.. piiiiiięknie tu.. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witaj Ilonka
Ilonka czy Eden Rose jest różą pnącą , czy krzaczastą i do jakiej wysokości rośnie???
jest śliczna ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Mariolcia zeszyciki, kajeciki to bardzo przydatne akcesoria ;:224 Tam możesz dopisywać, skreślać do woli. Później przy zamówieniach jak znalazł
Justyś ja zawsze pierwszy rok róż u siebie traktuję z pewnym marginesem względem szalonego kwitnienia ale jak ładnie kwitną to jestem szczęśliwa bo wiem, że im u mnie dobrze :D
Kasiu dobrze pamiętasz, ona była w donicy i jak dobrze jej zrobiło posadzenie do gleby pomimo, że tam jest więcej cienia niż słońca. Nie mierzyłam miarą ale na szerokość ma ponad metr (mój duży krok to za mało)
Lublinianko :wit Cię w swoich progach i zapraszam do odwiedzin.
Ja nikogo od siebie nie wyganiam :;230
Ewciu Eden Rose wg opisów może rosnąć do 2,5 metra i jest różą pnącą. Swoją, ze względu na różne jej wybryki prowadzę na razie jako krzaczastą. A czas pokarze czy będę dorabiała kratkę aby ambitnie poszła w górę :D
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

O kurka, ma metr, to ja jej na pewno za mało miejsca zostawiłam :;230
Z tego co pamiętam , ona toleruje cień , jak widać bardzo dobrze ;:215
Na pnący Eden bym nie liczyła, niestety , nie ten klimat, ale na pewno spory krzaczek może urosnąć ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Eden cudnie Ci rośnie, mam ją na liście chciejstw ale musi poczekać, bo zajmuje pozycję gdzieś w drugiej dziesiątce... :wink: A jakie hortensje do Ciebie jadą? I chciałam pytać, czy Twój Miś polarny kwitnie, czy on jest późniejszy? Bo moje wszystkie hortensje wykazują chęć kwitnięcia oprócz misia właśnie :(
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

No właśnie Ilonko, jak Twój Miś? Mój wziął się dość ładnie do pracy, ale chyba jest zbyt młody, by wydać kwiaty. Niestety "starej-nowej" hortensji zaczynają żółknąć od doły listki :( Mam nadzieję, że to tylko reakcja po przesadzeniu, a nie objaw początku zamierania :( Codziennie dostaje wieczorami mnóstwo wody, młode pędy z kwiatostanami są zdrowe, nie oklapnięte. Wczoraj pojechałam po ziemię i korę, wypatrzyłam piękną białą hortensję opisaną jako "gałązkowa" :roll: (kwiat wyglądał jak u piłkowanej) za 19 zł. Gdyby nie fakt, że w aucie czekała Mama i dwa psy, a bagażnik był zawalony po brzegi worami z ziemią i korą, pewnie bym ją wzięła... ;:224 Były też zaczynające kwitnienie h. bukietowe, niestety bez nazwy odmian.
Miłego dzionka! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko, a ja wczoraj na targowisku widziałam cudne róze. Po 15 i 25 zł. Wyglądały bardzo zdrowo i ładnie, spore krzaczki w doniczkach, mnóstwo pąków i kwiatów :) I nie kupiłam ;:223 Bo żadna z nazw mi się nie kojarzyła z tych które zdążyłam zanotować... i pomimo ich cudnej urody odpuściłam sobie, bo nie chciałam znów się rozczarować :(
A moze jednak powinnam kupić... "baby tak brały" :;230 :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu no chociaż raz mi wyszło coś bardziej poprawnie :;230
Akurat przy Eden Rose wcale mi nie zależy na jej pnącej formie. Wolę ją taką jak jest teraz
Rośnie tam jak na razie sama i chyba jej dobrze
Pati ważne, że gdzieś tam jest i czeka w swojej kolejce a Ty przecież będziesz miała w niedługim czasie ostre szarpnięcie portfela to ona może poczekać i na pewno nie będzie zła
Milenko oberwij te żółte liście i żebyś teraz przypadkiem nie przedobrzyła z tym podlewaniem. Ja niekiedy po prostu sprawdzam na ile wilgotna jest gleba aby nie przelać i nie dopuścić do chorób grzybowych
Pierwszy raz spotkałam się z nazwą ?gałązkowa? :?

A teraz zbiorowo odnośnie Misia ? możecie pytać a ja odpowiem jak wygląda na dzień dzisiejszy. Do wczoraj nie zauważyłam żadnych oznak pojawienia się zalążków kwiatostanów. Ale moja cierpliwość w ich kierunku jest wieeeelka tym bardziej, że jeszcze nie na wszystkich są pączusie np. Limelight dostaje dopiero pączki a w zeszłym roku były większe o tej porze
Od psiapsiółki ;:167 dostałam sadzoneczki:
1. Hydrangea arborescens Hayes Starburst
2. Hortensja bukietowa( H.paniculata ) 'Harry's Souvenir'
3. Hydrangea paniculata "Grandiflora"
4. Hydrangea paniculata 'Floribunda'
Są to maluszki także będzie trzeba poczekać na kwiatostany. A jeśli któryś byłby wyrywny to kwiatostan zostanie ciachnięty celem lepszego ukorzenienia :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ilonko a gdzie zamawiałas rózyczki???
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolcia sorrki za wczoraj ale po tych 2 wizytach :wink: to moja głowa była dosłownie zlasowana i musiałam się zresetować. Dzisiaj postaram się nad tym popracować :D
Takie róże z ryneczku obecnie traktuję teoretycznie jako jednoroczne a reszta wychodzi w praniu. Tak miałam zeszłego lata z miniaturkami. Kupiłam sobie, pięknie kwitły, na zimę zrobiłam ładne kopczyki i ... nie przeżyły. Ale nie rozpaczam bo to było 12 zł (za dwie)
Pewnie, że mogą się trafić dobre egzemparze. Moja mama ma już "kopę" lat takie róże, pięknie kwitną, krzaczory wyglądają doprawdy nieziemsko ale rok w rok lata koło nich bo coś je łapie. Dobrze, że to jest tylko kilka krzaczków.
Jestem z Ciebie dumna ;:196 a 25 zł to nie jest już malutka cena (ale to jest moje zdanie)
Aniu wszystkie moje wiosenne róże pochodzę z http://www.floribunda.pl/ . Dłuuugo były w swoich blokach startowych ale teraz cieszą oczy :D I tak będę tam zamawiała :wink:
Ostatnie natomiast zakupy robiłam u naszej Ewci http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0#p4043640
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Ilonko, piękne te twoje róże , ja mam tegoroczne i są jeszcze skromne :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witam włąscicielkę pięknego ogrodu o poranku :) he, czyli jednak słusznie zrobiłam :D Studiuję "floribundę"- oj wydam ja tam kasy :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, Eden krzaczasty będzie wyglądał cudnie , nie musi być wielki, pnący i ma świetne miejsce :roll:
The Fairy ;:215

Moja Limelight też nie ma jeszcze pączków , czyli wszystko ok ;:333
Widocznie Misiek też należy do późniejszych :wink:

Za to Anabell ma takie wielkie kwiaty :shock: , pięknie wygląda
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ;:196 róże to niekiedy kapryśne panny z wyższych sfer. U mnie też nieraz jest tak, że któraś się ociąga, oddaję w dobre łapki a tam rośnie jak na drożdżach
Mariolcia studiowanie bardzo dobra rzecz bez względu na wiek. A niestety każde studia kosztują i to nie mało :;230
Kasiu jest tyle kwiecia wokoło, że nie ma co się stresować tylko czekać na daną kolej kwitnienia.
Jakby to wszystko naraz zakwitło to można by dostać co najmniej globusa :;230
Jedynie pozwolę piąć się Elfe, ale też powoli
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elfe pnąca będzie pięknie wyglądać, u ciebie w ogrodzie jest zacisznie to może duża urośnie ;:215
Dobrze że kwitną po kolei, żadna karta by nie pomieściła zdjęć , gdyby wszystko razem zakwitło :;230
Chociaż róże to mogłyby cały czas ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”