Mój mały, piękny świat
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały, piękny świat
Liatry i jeżówki faktycznie dają teraz piękny spektakl kwitnienia....a ten rój pszczół i motyli
zatrzymaj się chwilo

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dosiu ,pozostałych szukaj w Rosarium i u Ćwika ,na pewno znajdziesz .Cieszę się ,że mogę być Ci być pomocna .Buziolki 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoja jeżówka jest troche podobna do mojej,,,ale sama porównaj
Ładna różyczka, i kępusia ślicznych dzwoneczków

Ładna różyczka, i kępusia ślicznych dzwoneczków

Znalazłam nazwę tej jeżówki: Raspberry Truffle
Aguś, ja dopiero poznaję jeżówki. Pierwszą, właśnie tą ze zdjęcia kupiłam na początku czerwca. Zaraz po wejściu na forum
Ewuniu, Ty jesteś niezastąpiona!!!
Dziękuję Aniu. Dzwoneczki to też dla mnie nowość, jak zresztą większość bylin
Ale już widzę, że dzięki tegorocznym, nowym nasadzeniom moje pszczółki są szczęśliwsze. Dzwonki też je narkotyzują 

Aguś, ja dopiero poznaję jeżówki. Pierwszą, właśnie tą ze zdjęcia kupiłam na początku czerwca. Zaraz po wejściu na forum

Ewuniu, Ty jesteś niezastąpiona!!!

Dziękuję Aniu. Dzwoneczki to też dla mnie nowość, jak zresztą większość bylin

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
U mnie pszczoły szaleją na czosnkach główkowatych.Ciekaw jestem jaki z tego będzie miód.
- Wroblica
- 200p
- Od: 10 lis 2009, o 14:31

Ja tak przy okazji rozmowy o powojniku Jan Paweł II....Mój pierwsze kwiaty miał też takie piękne duże i prawie białe, gdy opadły, następna partia jest mniejsza i bardziej wybarwiona w róż. Mam go drugi rok i nie wiem czy tak się wyprodukuje na pierwszą odsłonę kwiatów że na następne brak mu już sił?

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Piękne kwiaty
a pszczółki jakie zadowolone 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Pięknie zaczynasz- nawet nowe rabatki już wykorowane, nakreślony kształt- tego mi brakuje...
U mnie motylki siedzą na jezówkach
Wspaniały widok.
U mnie motylki siedzą na jezówkach

Ewuniu, przyjechał do mnie Goethe
Teraz tylko czekam aż się rozwinie i zaszczyci mnie swoim zapachem. Posadzę ją jutro przy tarasie
Posadziłam niedawno młode różyczki i dzisiaj stwierdziłam, że bardzo ładnie się rozwijają. Wiele jest takich, które spod każdego listka wypuszczają młode pędy! Muszę o nie porządnie zadbać jesienią aby przetrwały ładnie zimę i latem będę miała wiele radości z ich oglądania. Chociaz już teraz mogę powiedzieć, że bardzo przyjemnie patrzy mi się na nową rabatę, właściwie byłoby mi nudno bez niej
Młodziutki Alexander McKenzi

Małgosiu, dziękuję
Obu lato trwało jak najdłużej
Pierwsze lilie ścięłam do wazonu. A co tam! W domu też musi być trochę kwiatów! Tylko na noc je gdzieś wyniosę bo zapach roznosi się po całym domu

Jurku, czosnkowy miodzik to byłby super lek na przeziębienie, nie? Naturalny i od razu gotowy
To ciągle ten sam kwiat Red Leonarda, sprawdziłam na zdjęciach - pączek pękł 10 lipca!!!

Elu, ja z powojnikami mam marne doświadczenia. Jan Paweł II mam już od kilku lat ale ciągle jestem głupia jeśli chodzi o jego kwitnienie. U mnie w tym roku kwitnie powtórnie ale pierwsze kwitnienie było marne, miał zaledwie kilka kwiatów. To dlatego, że za późno go przycięłam i w tym roku kwitnie tylko na tegorocznych pędach. Za rok obetnę do w lutym. Mój nigdy nie miał różowawych kwiatów.
Friendship. Uwielbiam pomarańczowe róże
Spróbuje skolekcjonować wszystkie
Mam jeszcze Summer Song, Lady Emma Hamilton, Westerland, Bernstain Rose, Cubana i Rostock. Czy ktoś jeszcze coś poleca w tym kolorze?

Fraszko, pszczółki w tym roku mają raj w moich ogrodzie. W sumie to duża zasługa Was, forumowiczów ponieważ oglądając ogrody na forum zaczęłam sadzić więcej bylin no i ... RÓZ
Summer Song i Europeana

Mariolko, przecież Ty masz przepiękne rabatki!!! I tyle kwiatków! Ja wykorowałam na razie tylko jedną małą rabatkę - przy ścieżce ale do jesieni zamierzam wyłożyć korą również nową różanką.
Chippendale jest taki młodziutki a już tyle ma kwiatków!!! Teraz już wiem za co go kochacie

Friendship

Posadziłam niedawno młode różyczki i dzisiaj stwierdziłam, że bardzo ładnie się rozwijają. Wiele jest takich, które spod każdego listka wypuszczają młode pędy! Muszę o nie porządnie zadbać jesienią aby przetrwały ładnie zimę i latem będę miała wiele radości z ich oglądania. Chociaz już teraz mogę powiedzieć, że bardzo przyjemnie patrzy mi się na nową rabatę, właściwie byłoby mi nudno bez niej

Młodziutki Alexander McKenzi

Małgosiu, dziękuję

Pierwsze lilie ścięłam do wazonu. A co tam! W domu też musi być trochę kwiatów! Tylko na noc je gdzieś wyniosę bo zapach roznosi się po całym domu

Jurku, czosnkowy miodzik to byłby super lek na przeziębienie, nie? Naturalny i od razu gotowy

To ciągle ten sam kwiat Red Leonarda, sprawdziłam na zdjęciach - pączek pękł 10 lipca!!!

Elu, ja z powojnikami mam marne doświadczenia. Jan Paweł II mam już od kilku lat ale ciągle jestem głupia jeśli chodzi o jego kwitnienie. U mnie w tym roku kwitnie powtórnie ale pierwsze kwitnienie było marne, miał zaledwie kilka kwiatów. To dlatego, że za późno go przycięłam i w tym roku kwitnie tylko na tegorocznych pędach. Za rok obetnę do w lutym. Mój nigdy nie miał różowawych kwiatów.
Friendship. Uwielbiam pomarańczowe róże

Fraszko, pszczółki w tym roku mają raj w moich ogrodzie. W sumie to duża zasługa Was, forumowiczów ponieważ oglądając ogrody na forum zaczęłam sadzić więcej bylin no i ... RÓZ

Summer Song i Europeana

Mariolko, przecież Ty masz przepiękne rabatki!!! I tyle kwiatków! Ja wykorowałam na razie tylko jedną małą rabatkę - przy ścieżce ale do jesieni zamierzam wyłożyć korą również nową różanką.
Chippendale jest taki młodziutki a już tyle ma kwiatków!!! Teraz już wiem za co go kochacie

Friendship

Pozdrawiam - Dosia
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Witaj Dosiu z rana
lilie sa śliczne ale zapach nie dla mojej alergii dlatego oglądam chętniej
kwiat Red Leonarda przepiękny

kwiat Red Leonarda przepiękny

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
U mnie też zawsze latria kłosowa a duże wzięcie wśród owadów
Ja również lubię różyczki w odcieniach pomarańczy, a Twoje są piękne
Friendship 

Ja również lubię różyczki w odcieniach pomarańczy, a Twoje są piękne

Witam wszystkich. U nas kolejny słoneczny dzień
dzięki, któemu odpoczywamy na naszym RODOS przecudownie (na pewno słyszeliście już co oznacza ten skrót: Rodzinne Ogrody Działkowe Ogrodzone Siatką
). Nam nasze Rodos w zupełności wystarcza. Delektujemy się każdą letnią chwilą na nim spędzoną.
Małgosiu, Dorotko - dziękuję

Małgosiu, Dorotko - dziękuję

Pozdrawiam - Dosia
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Dosiu
Piękne różyczki
Moje szykują się do drugiego kwitnienia
Chodząc po Waszych ogrodach wiosenna różana lista zakupowa bardzo mi się wydłuża, tylko miejsca powoli już brak hihihihi
Miłej niedzieli

Piękne różyczki

Chodząc po Waszych ogrodach wiosenna różana lista zakupowa bardzo mi się wydłuża, tylko miejsca powoli już brak hihihihi
Miłej niedzieli