Ogródek An-ki część 8
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek An-ki część 8
Pogoda okropna. Powino być normalne polskie lato, a nie hiszpańskie.
n moich piaskach to koszmar, chociaz rosliny u mnie są przyzwyczajone do ekstremalnych warunków
n moich piaskach to koszmar, chociaz rosliny u mnie są przyzwyczajone do ekstremalnych warunków
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podlewałam ,ale zaraz wszystko wsiąka rano też podlewałam a licznik kręci sie niemiłosiernie .No cóż jakiś czas było darmowe podlewanie i nam sie to nie podobało, bo za dużo a teraz nie ma wcale i jest jeszcze gorzej
Garden of roses śliczna taka zmienna

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aneczko jak tam twoje róże przed tarasem ?
Moje od południowej strony dosłownie ugotowane.
Dzisiaj było z tej strony 48 stopni.
Moje od południowej strony dosłownie ugotowane.
Dzisiaj było z tej strony 48 stopni.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witam Was pięknie.Pogoda afrykanska ,35 stopni w cieniu.Wszystko usycha.I tak to mamy -jak nie deszcze to spiekota.
Kasiu123-miło,że zajrzałaś.
Floksyi hortensje

Agnes-niestety róże już tak spektakularnie nie kwitną ale pąki już tworzą.Jeśli wreszcie będzie normalnie(22-25 stopni) to wtedy będziemy widzialy caly urok kwiatów.
Maju,Kogro-upaly daly o sobie znać.Wszystko wygląda jak na pustyni
Już sobie wyobrażam r-k za wodę.

Malgosiu ,Jadziu- no takie to mamy uroki lata.Piaski to naprawdę wielkie wyzwanie dla roślin.

Ewcia a u mnie Chopin tak ładnie się przyjąl i zadziwil wzrostem i kwiatami.Chyba warunki pogodowe mialy znaczenie-u mnie padalo a u Ciebgie susza.Dzisiejsze poranne zdjęcia Chopina i hansestadt Rostock

Grażynko 226-dziękuję.Witam serdecznie.

Kasiu123-miło,że zajrzałaś.
Floksyi hortensje

Agnes-niestety róże już tak spektakularnie nie kwitną ale pąki już tworzą.Jeśli wreszcie będzie normalnie(22-25 stopni) to wtedy będziemy widzialy caly urok kwiatów.
Maju,Kogro-upaly daly o sobie znać.Wszystko wygląda jak na pustyni

Malgosiu ,Jadziu- no takie to mamy uroki lata.Piaski to naprawdę wielkie wyzwanie dla roślin.

Ewcia a u mnie Chopin tak ładnie się przyjąl i zadziwil wzrostem i kwiatami.Chyba warunki pogodowe mialy znaczenie-u mnie padalo a u Ciebgie susza.Dzisiejsze poranne zdjęcia Chopina i hansestadt Rostock

Grażynko 226-dziękuję.Witam serdecznie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu tak źle Twoje kwiatuszki nie wyglądają ale to są pewnie rosnące w półcieniu, te pod tarasem pewnie gorzej.
Co to za hortensja
mam podobną tylko bardziej różową, ta spiekota przypaliła mi ją kompletnie
Ja jeszcze podlewam darmową deszczówką z ostatnich opadów, ale dzisiaj koniec będzie po południu i jak nie napada to będzie podlewanie płatne.
Co to za hortensja

Ja jeszcze podlewam darmową deszczówką z ostatnich opadów, ale dzisiaj koniec będzie po południu i jak nie napada to będzie podlewanie płatne.

Masz rację-te pod tarasem są spieczone.Popatrz jak wygląda róża ,ktora wyszła dopiero z pączusia-podobno Exkalibur(Marjorie Marshall?)

Nazwy hortusi nie znam-nie było etykiety.

Nazwy hortusi nie znam-nie było etykiety.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu mam pytanie odnoście szkółki z powojnikami w okolicach Pszczyny. Halinka-eukomis wspominała mi o niej na spotkaniu ale niestety nie pamiętała nazwy, możesz pomóc?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czy to daleko od Kapiasa?
Dziękuję kochana za namiary
Dziękuję kochana za namiary

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
U mnie również susza, trzeba tylko podlewać i podlewać a i tak roślinki marnieją.
Pytałaś mnie czy mam swój wątek Aniu, jeszcze nie jestem początkująca i dopiero zapoznaję się ze wszystkimi zagadnieniami. Czytam i chłonę wiedzę jak gąbka, wiele dowiedziałam się dzięki temu forum.
Pytałaś mnie czy mam swój wątek Aniu, jeszcze nie jestem początkująca i dopiero zapoznaję się ze wszystkimi zagadnieniami. Czytam i chłonę wiedzę jak gąbka, wiele dowiedziałam się dzięki temu forum.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mój trójkąt musiałam dzisiaj porządnie podlać ,bo dereń wbył w opłakanym stanie .Nie wiem na ile to pomoże .Rano jeśli nie popada w nocy muszę ten teren porządnie podlać bo szkoda roślinek .Pilgrimowi ,który tam też rośnie pasuje taka pogoda ,bo rośnie wysoko i wciąż wytwarza nowe kwiaty i przyrosty .Ta czerwona różyczka to kto,bo próbuję moja podpisać kupioną jako czerwona piwonia
a hortensja piękna i jak zajedziemy poproszę o jej patyczek, a może Anuś dałoby się jakiś odkład zrobić 

Jadziu ,zrobisz to co trzeba-hortusia w Twoje ręce.
Dzisiaj pada
Czy pomyślalabym ,że tak ucieszy mnie deszcz(po ostatnich ulewach mialam go serdecznie dość).Wszystko w ogrodkach odżylo,aż milo patrzeć.Jadę zaraz na basen i będę plywać coby tego fetu trochę zgubić.
Kasiu zakladaj swój wątek i nie czekaj.Wszystkie pytania zaspokoją doświadczone forumowiczki.
Tosia bez klimy nie można było oddychać.Dobrze,że już masz więc mama będzie swobodniej oddychala.
Nareszcie bez podlewania a mam jeszcze ogrodek sąsiadki(wczasy) więc wczoraj natachalam się konewek dość sporo.

Dzisiaj pada

Kasiu zakladaj swój wątek i nie czekaj.Wszystkie pytania zaspokoją doświadczone forumowiczki.
Tosia bez klimy nie można było oddychać.Dobrze,że już masz więc mama będzie swobodniej oddychala.
Nareszcie bez podlewania a mam jeszcze ogrodek sąsiadki(wczasy) więc wczoraj natachalam się konewek dość sporo.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Komu podlało to podlało, mnie niestety nie
tylko okrutnie wieje
ale zrobiło się od razu przyjemniej w tym chłodzie.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie też ledwo pokropiło , ale jest czym oddychać.
Od razu człowiek lepiej się czuje.
Rose de Resht też stale robi u mnie kwiatki.
Fajna różyca.
Od razu człowiek lepiej się czuje.

Rose de Resht też stale robi u mnie kwiatki.
Fajna różyca.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki