Ogród Biedronki 641 2013r.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Alu ja zawsze jestem tylko nie zawsze daję znać o sobie. A ja uważam że jeszcze czosnek możesz posadzić ja to uczyniłam w truskawkach. 

- kuleczka
- 200p
- Od: 28 kwie 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Alu
Piękne masz żurawki, ja kupiłam w tym roku 3, ale w tym moim piaskowcu nie wiem czy zimę przeżyją. Perukowca sadziłam na wiosnę, nawet w glinie sobie radzi, zobaczymy w przyszłym roku
Piękne masz żurawki, ja kupiłam w tym roku 3, ale w tym moim piaskowcu nie wiem czy zimę przeżyją. Perukowca sadziłam na wiosnę, nawet w glinie sobie radzi, zobaczymy w przyszłym roku

Ja co roku sadzę o tej porze i co roku są duże głowki czosnku.
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Weroniko zimy nie lubię. Zaś wiosny już nie mogę się doczekać, Uwielbiam tę porę roku,kiedy wszystko budzi się do życia.
Aniu- anabuko1 zimowity już mi dawno przekwitły a na zdjęciu pokazałam jesienne krokusy.
Zurawki też lubię o tej porze, choć nie wszystki pokazały swoją urodę jesienną.
Alu-alicjad31 zaglądałam do Ciebie a Twój wątek zamknięty. Mogę wiedzieć czemu i tak wcześnie?
Marysiu miło mi,że do mnie wpadasz. Nic nie szkodzi,że nie zostawiasz śladu. Ja też tak czasami robię.
Czosnek jeszcze wsadzę.ale po Dniu Wszystkich Świętych.
Jutro zakupy ,coś trzeba przygotować w kuchni i już odwiedzić cmentarze.
Kuleczko nie martw się przedwcześnie, Zurawki przeżyją a perukowiec to już na pewno da sobię radę w zimie.
Karolu ja go wsadzałam zawsze z początkiem pażdiernika. W tym roku jestem opózniona.
Dziękuję za odwiedziny i w wolnej chwilach zapraszam ponownie.
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja bardzo lubię zimę.
Śnieg, który okrywa roślinki czasem tworzy bajkową scenerię. Minusy też są, gdy duże mrozy zbyt długo się utrzymują.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Alu widzę, że ty również zadbałaś o to, aby jesienią nie było pusto w ogrodzie
Ooo...masz nawet jesienne krokusy
Moje gdzieś przepadły 

Ooo...masz nawet jesienne krokusy

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja mam teraz w domu biedronkę,przepraszam tak mi się skojarzyło 

- Biedronka641
Weroniko ja za zimą nie przepadam, bo mam duże podwórko ,a więc odśnieżania też sporo. Mrozów nie lubię, bo szybko marznę .
Iwonko po części może i zadbałam,aby jesienią nie było pusto. Jednak na wiosnę muszę dokupić chryzantemy zimujące w gruncie, bo jak oglądam na fo te piękności ,które kwitna tak pózno to też chciałabym mieć je u siebie.
Grażynko nie masz za co przepraszać . Cieszę się,że dzięki temu skojarzeniu zawitałaś do mnie.
Iwonko po części może i zadbałam,aby jesienią nie było pusto. Jednak na wiosnę muszę dokupić chryzantemy zimujące w gruncie, bo jak oglądam na fo te piękności ,które kwitna tak pózno to też chciałabym mieć je u siebie.
Grażynko nie masz za co przepraszać . Cieszę się,że dzięki temu skojarzeniu zawitałaś do mnie.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,jesień nam pięknie przebarwia ogrody,twoje żurawki w takim zestawie super wyglądają,pozdrawiam
i życzę miłego dnia mimo że troszkę deszczowy

- Biedronka641
Witaj Matrusiu.
Dzięki za pochwałę żurawek i życzenia. Dzień spędziłam w pracy( 12 godz) . Było przyzwoicie. U mnie też pada deszcz,tym bardziej nie było mi przykro spędzić go w pracy.
W ogrodzie już porobiłam. Jeszcze coś wysieje z nasion, co wymaga przemrożenia. Teraz muszę nadrobić zaległości w domu.

Moja rabatka zurawkowa ,ale nie pokazuję pięknych ,jesiennych kolorków.
Rosną tam malizny wymieszane z starszakami.

Dzięki za pochwałę żurawek i życzenia. Dzień spędziłam w pracy( 12 godz) . Było przyzwoicie. U mnie też pada deszcz,tym bardziej nie było mi przykro spędzić go w pracy.
W ogrodzie już porobiłam. Jeszcze coś wysieje z nasion, co wymaga przemrożenia. Teraz muszę nadrobić zaległości w domu.

Moja rabatka zurawkowa ,ale nie pokazuję pięknych ,jesiennych kolorków.
Rosną tam malizny wymieszane z starszakami.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu witaj
Przybiegłam szybciutko by powiedzieć, że wczoraj rozrzuciłam nasiona cleome, a Ty swoje już wysiałaś? Żurawki śliczniusie

Przybiegłam szybciutko by powiedzieć, że wczoraj rozrzuciłam nasiona cleome, a Ty swoje już wysiałaś? Żurawki śliczniusie

- Biedronka641
Aniu jesteś lepsza czasowo. Ja jeszcze kleomy nie wysiałam. Dopiero powyrywałam stare krzaczki. Może zrobię to jutro. Choć ponoć nadal ma padać deszcz.
Alu czy ja dobrze przeczytałam ?????? że kleomy wysiewasz na zimę ?????? po prostu jestem nie do uczona napisz coś więcej

- Biedronka641

Marysiu dobrze przeczytałaś. Dawniej nasiona kleomy kupowałam w sklepie i siałam w domu na wiosnę,ale wschodów nie miałam.
Dziś z doświadczenia wiem,że nasionka muszą być przemrożone. Ja swoje nasionka zbieram,gdy już są dojrzałe i otwierają się. Jesienią wysiewam na miejsce,gdzie mają rosnąć,a część do doniczek. Nie przykrywam ziemią.
Lubi też wysiać się sama,wtedy sadzonki są nawet ładniejsze. W maju przenoszę je tam ,gdzie chcę,aby rosły.
Są b.żarłoczne,więc podlewam florowitem i ładnie mi kwitną. Zapwne jeszcze by kwitły,ale pierwszy przymrozek z 3.10 skosił je. Dobrze,że wcześniej pozbierałam trochę nasion. Pozostałe już nie dojrzały.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dziewcznki ja swoje cleome wysiałam dopiero w sierpniu do doniczki ładnie w zeszły .
Posadziłam je do ogrodu oczywiście przykryje na zimę .
Będzie eksperyment.
Posadziłam je do ogrodu oczywiście przykryje na zimę .
Będzie eksperyment.

Pozdrawiam Alicja